19/10/2006 – Katuvalistusta Goassa

Panjim, Mumbai ja katuvalistusta
Originaali kuva Goan liikenteestä vuodelta 2006

(Päivitetty 2024)

Katuvalistusta Goassa

Valokuvassa näet kohtauksen Goan valtatieltä vuodelta 2006. Kuvan kehyksenä toimii hämärtyvä taivas auringonlaskun jälkeen. Tien yli kulkevat kyltit tarjoavat suuntia ja etäisyyksiä useisiin kohteisiin, mukaan lukien Panaji 1km, Mumbai 624km ja Belgaum 154km. Tämä osoittaa, että kyseinen tie on yhteys suurten intialaisten kaupunkien välillä.

Kuvan etualalla yksinäinen bussi kulkee tietä pitkin ja sen sininen kori erottuu ympäröivän maiseman hillittyjen värien joukosta. Bussi vaikuttaa olevan vanhempi malli, joka on yleinen näky Intian teillä, ja se viittaa jatkuvuuteen ja ajattomuuteen muutoksen keskellä. Itse tien kunto vaikuttaa olevan erittäin hyvä, selkeine merkintöineen ja ilman näkyviä kuoppia, mikä puhuu ylläpidetyn infrastruktuurin puolesta tällä reitillä.

Tienvarsikyltti Goassa kantaa mukanaan enemmän kuin pelkkiä suuntia; se tarjoaa neuvon: ”Save some lives. DON’T DRINK AND DRIVE” (”Pelasta joitakin elämiä. ÄLÄ AJA ALKOHOLIN VAIKUTUKSEN ALLA”). Tämä sosiaalinen viesti korostaa Intiassa vallitsevia tietoisuuskampanjoita, joiden tarkoituksena on torjua rattijuopumuksen vaaraa. Se on muistutus jokaisen tiellä liikkuvan kuljettajan vastuusta muiden turvallisuutta kohtaan.

Maantietä reunustavat puut ovat vehreitä ja vihreitä, mikä on tyypillistä Goan runsaalle kasvillisuudelle. Muutoin tämä yksinkertaiselta vaikuttava kuva on yksityiskohtaisuudessaan rikas. Se kertoo tarinan matkustamisesta ja yhteyksistä Intiassa, tien turvallisuuden tärkeydestä ja Goan valtateiden rauhallisesta kauneudesta. Se toimii myös historiallisena hetkenä, säilyttäen muiston matkailusta vuonna 2006, ja antaa mahdollisuuden pohtia mahdollisesti tapahtuneita muutoksia esimerkiksi ajoneuvomallien, tien kunnon ja ympäristön suhteen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *