Sydämenmuotoinen kahvi

Haluamme sydämellistä kahvia ja kahvilakulttuuria!

Istuessani jälleen kerran kahvilla Café Coffee Day:n aurinkoisella terassilla Goassa, mietin itsekseni, miltäköhän näyttää designkaupunki Helsingin keskustan terassielämä ensi kesänä.

Toivon, että jotain muutosta Helsingin katukuvaan saadaan, sillä mihinkään ei pääse rauhassa ulos kahville istumaan, Esplanadia tai Javaa lukuunottamatta. Kaikki keskustan kadunvarsiterassit on varattu siideriä ja olutta juoville. Ikään kuin alkoholin kulutus olisi normaalia, eikä muita vaihtoehtoja ole. Jokseenkin outoa turistien, lapsiperheiden ja teen ystävien laiminlyömistä.

Herätys Helsingin kahvilakulttuuri ja kadunvarsimuusikot!

Tänä päivänä Helsingin terassielämä kaipaa kipeästi uudistusta. Liian usein kahvin ystävät ja rauhallisen ulkoilman nautiskelijat löytävät itsensä etsimässä paikkaa, jossa voisi huoletta istua ja nauttia päivästä, ilman alkoholia nauttivien joukkoa. Suurin osa keskustan kadunvarsiterasseista on varattu alkoholin ystäville ja siiderin ja oluen juojat hallitsevat näitä tiloja, ikään kuin alkoholin kulutus olisi ainoa hyväksytty tapa viettää aikaa ulkona.

Tämä ei ole vain hukattu mahdollisuus, vaan myös suora laiminlyönti Helsingin moninaisuutta ja kulttuuria kohtaan. Voisiko tämä monipuolinen ja globaalisti tunnustettu designkaupunki tarjota jotain enemmän, jotain erilaista?

Helsingin kahvilakulttuurin ja kadunvarsimuusikoiden on aika astua esiin ja vallata tilansa kaupungin kaduilta. Haluan nähdä kahviloita, jotka rohkaisevat ihmisiä nauttimaan kaupungista ilman alkoholikeskeisyyttä. Haluan myös nähdä kadunvarsimuusikkoja, jotka tuovat elämää ja iloa kaduille.

Unelmoin Helsingistä, jossa jokainen – olipa kyseessä turisti, lapsiperhe, teen ystävä tai kahvihifistelijä – löytää paikkansa nauttia kauniista kesäpäivästä. Yhdessä voimme luoda Helsingin, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki!

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *