Little Vagator Beach, Goa, Intia
| |

Kaikki Goan uimarannat ja rantalinnakkeet

(Päivitetty 1/2024)

Tässä artikkelissa perehdymme kaikkiin Goan upeisiin uimarantoihin ja historiallisiin rantalinnakkeisiin. Käyn läpi kaikki nämä kuvaamani lumoavat kohteet alkaen Pohjois-Goasta ja edeten aina Etelä-Goaan, tarjoten samalla linkkejä, joista löydät lisätietoa kustakin paikasta.

Pohjois-Goan rantoja

Aloitamme matkan Pohjois-Goan rajaseudulta, jossa Intian Goan ja Maharashtran osavaltiot kohtaavat. Täällä kohoaa majesteettinen kukkula, jonka huipulle on rakennettu historiallinen Tiracol Fort. Linnoituksen lisäksi kukkulalta löytyy myös korkeatasoinen hotelli.

Yhdeksi Pohjois-Goan uimarantojen helmeksi voidaan nimetä Querim Beach, joka on alueen pohjoisin ranta. Vain muutama vuosi sitten Querim Beach oli vielä rauhallinen paikka, jossa näkyi vain pari pienimuotoista beachshackia ja vähän liikennettä. Tämä ranta tunnetaan myös nimellä Kerim Beach.

Querim Beach, Goan pohjoisin uimaranta
Querim Beach, Goan pohjoisin uimaranta

Kerim Beachiltä matka jatkuu etelään Arambol Beachille, joka on erityisen suosittu länsimaisten hippien keskuudessa. Vaikka rannan palvelut olivat vielä 2000-luvun alussa vaatimattomat, ne ovat täydellinen valinta niille, jotka etsivät rauhaa ja rentoutumista. Arambol Beach tarjoaa useita rantashack-ravintoloita, live-musiikkia ja boheemia tunnelmaa. Querim Beachin ja Arambolin välissä sijaitsevat myös Kalacha Beach ja Harmal Beach.

Seuraavana tulee Mandrem Beach, joka on tunnettu erityisesti kilpikonnien pesimäalueena. Rannalla on aiheellisia melurajoituksia, jotka takaavat rauhallisen lomailun – näin ollen yöaikaan kovaääninen musiikki on poissa.

Ashvem Beachin kaunis ja rauhallinen maisema toimii täydellisenä jatkumona Mandrem Beachille. Sitä seuraa Morjim Beach, joka on tunnettu vilkkaasta yöelämästään ja erityisesti venäläisten turistien suosimana kohteena.

Morjim Beachin ja Vagator Beachin välissä on korkea kukkula, jonka päällä sijaitsee historiallinen Fort Chapora. Tämä linnoitus on portugalilaisten Goan valloittajien aikaansaannos.

Little Vagator Beach - uimaranta Pohjois-Goassa, Intiassa
Little Vagator Beach, Goa, Intia

Little Vagator Beach on pieni ja rauhallinen kallioisten rinteiden suojaama ranta ennen Vagator Beachin suurta ja näyttävää maisemaa. Vagator Beachin eteläpuolella sijaitsee Anjuna Beach, josta on bussiyhteydet Mapusan kylään. Anjuna Beach ei ole ihanteellinen uimiseen, mutta tarjoaa täydellisen paikan varpaiden kasteluun ja sen rantahiekka on erityisen mukavaa jalkapohjille. Rannan lähellä sijaitsee myös legendaarinen, monella tapaa maineikas rantabaari.

Anjuna Flea Market Beach - uimaranta Anjunassa, Intian Goassa
Anjuna Flea Market Beach, Goa, Intia

Anjunan rantaa seuraa kukkulan takaa löytyvä, ikoniseksi muodostunut Anjuna Flea Market Beach. Tämä ranta tunnetaan suurista, tummista kivistään, jotka tuovat rannalle ainutlaatuisen ilmapiirin. Rannalla sijaitsee lukuisia hippihenkisiä beachshack-ravintoloita ja -baareja, jotka ovat avoinna erityisesti turistikaudella marraskuusta maaliskuuhun. Alue on erityisen vilkas keskiviikkoisin, kun kuuluisa Anjuna Flea Market järjestetään. Tällöin rannalla vallitsee kuhina ja vilinä. Muina viikonpäivinä tämä kuuluisa hippiranta tarjoaa rauhallisemman ympäristön. Mutta mitä Goa trancen ja loungemusiikin tahdittaman upean auringonlaskun jälkeen ja pimeän tultua tuolla kyseisellä rannalla tapahtuu – sitä en tiedä, enkä tiedä, tietävätkö kaikki lainvalvojatkaan, sillä surullisiakin tarinoita ja sekoiluja on joskus kuultu ja nähty.

Baga Beach, uimaranta Pohjois-Goassa, Intiassa
Baga Beach, Pohjois-Goa

Anjunasta etelään päin mentäessä kohtaamme Pohjois-Goan bilemekan, Baga Beachin. Baga Beach houkuttelee kävijöitä monen mainion rantashack-ravintolan ja kuumaa yöelämää tarjoavan tanssiravintolan, kuten Mambo’sin ja Tito’sin kera. Ravintolat ovat auki ympäri vuoden. Baga Beachin alue on erityisen vilkas talvikaudella, kun ranta täyttyy turisteista, rantaelämästä ja iloisesta juhlatunnelmasta.

Baga Beachia seuraa Calangute Beach, joka on Goan suosituin ja vilkkain ranta. Täällä riittää ihmisiä ja aktiviteetteja ympäri vuoden. Ja eniten intialaisia turisteja Pohjois-Goassa. Calangutea seuraa Candolim Beach, joka on tunnettu rauhallisempana ranta- ja rantahotellialueena sekä myös kolmipäiväisestä SunBurn Goa -festivaalista, joka järjestetään joulukuussa ja joka tuo yhteen elektronisen musiikin ystäviä ympäri maailman.

Candolimin jälkeen Pohjois-Goan rantaviivan viimeinen ranta on Sinquerim Beach, joka on suosittu erityisesti varakkaampien turistien keskuudessa. Tämän rannan läheisyydessä sijaitsee myös Fort Aquadan linnake sekä pieni, yksityinen Fort Aquada Beach, joka on todennäköisesti osa viereistä neljän tai viiden tähden hotellia. Alue tarjoaa ylellisen ja rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja nautiskeluun.

Kaikki nämä rannat yhdessä tarjoavat monipuolisen kattauksen Pohjois-Goan rikkaaseen rantakulttuuriin ja luonnonkauneuteen, joka on monella tapaa erilaista kuin Etelä-Goassa.

Kaikki Pohjois-Goan uimarannat Sinquerimista Bagaan
Kaikki Pohjois-Goan rannat Sinquerimista Bagaan

Keski-Goan ja pääkaupungin Panjimin seudun rantoja

Coco Beach Keski-Goassa, joka on epävirallinen nimitys tälle Goan alueelle, on pienehkö ja monille turisteille tuntematon ranta Candolimin ja Goan pääkaupungin Panjimin välillä. Tämä ranta on ennen kaikkea paikallisten kalastajien suosiossa, ja sen rannikolla näkyy tyypillisesti paljon kalastajia ja kalastusveneitä. Muutama vuosi sitten Coco Beach tarjosi myös luksustelttamajoitusta, jolloin teltoissa oli mukavuuksina muun muassa pienet tuulettimet. Coco Beachin läheisyydessä Mandovijoen rannalla sijaitsee myös Kegdole Beach, joka on toinen kaunis rantasuikale tällä alueella.

Panjimin suuntaan matkatessa kaupunkiin saavutaan suurta siltaa pitkin, ja heti oikealla Panjimiin saavuttaessa Mandovijoen varrella avautuu ravintoloiden ja casinolaivojen reunustama ranta-alue. Tämä ranta johtaa Miramar Beachille, joka on erityisen suosittu paikallisten kaupunkilaisten keskuudessa. Miramar Beachilta ei löydy beachshackeja, mutta lapsille siellä on leikkipuisto. Lisäksi Dona Paulan alueella Mandovijoen varrella järjestetään vuosittainen Intian kansainvälinen elokuvafestivaali, International Film Festival of India (IFFI).

Mandovi-joen varrella kohtaamme myös Caranzalem Beachin, joka on ihanteellinen paikka kävelyretkille. Rantaviiva päättyy Dona Paula Beachiin, joka on saanut nimensä alueella sijaitsevasta Dona Paulan patsaasta. Lähialueilla sijaitsevat myös Vainguinim Beach, Odxel Beach, Bambolim Beach ja Siridao Beach. Erityisesti Bambolim Beach on tunnettu kalliista hotelleista, jotka houkuttelevat esimerkiksi Bollywood-tähtiä. Lisätietoja Bollywoodista saat teoksestani Indivue – Matka Bollywoodiin.

Panjimin eteläpuolella, keskellä Goaa, sijaitsee Vasco Da Gaman kaupunki, jonka lähellä on Goan kansainvälinen lentokenttä Dabolim Airport. Lentokentän läheisyydessä on myös Bogmalo Beach, kompakti ja kukkuloiden ympäröimä ranta, jossa on muutama beachshack ja yksi viiden tähden hotelli. Tällä Keski-Goan rannalla voi hyvin myös ottaa aurinkoa ja uida.

Vasco Da Gaman liepeiltä, hieman syrjästä muun maailman menosta, löytyy vehreä Japanese Garden Beach. Tämä ranta ei ole tunnettu turistikohde, mutta sen vieressä olevan korkean kukkulan tarjoamat upeat näkymät tekevät siitä kyllä käymisen arvoisen. Alhaalla rannalla sijaitsee hindutemppeli, ei beach shackeja. Lisäksi Japanese Garden Beachin ja Bogmalo Beachin väliltä löytyvät myös pienet Baina Beach, Hansa Beach ja Bimbel Beach, jotka eivät ole merkittäviä turistinähtävyyksiä, mutta tarjoavat rauhallisia hetkiä Goan vilkkaimmista rannoista poiketen.

Nämä rannat Keski-Goassa ja Panjimin alueella tarjoavat vaihtelevan ympäristön, joissa yhdistyvät niin hiljaiset, vähemmän tunnetut paikallisten rannat että vilkkaat, kulttuurisesti rikkaat kohteet. Tämä tekee pääkaupunkiseudun alueesta mainion sekoituksen niin rentoutumiseen, seikkailuun kuin kulttuurin kokemiseen.

Hollant Beach ja Etelä-Goan rantaviivaa
Hollant Beach ja Etelä-Goan rantaviivaa

Etelä-Goan rantoja

Etelä-Goan pitkä ja viehättävä rantaviiva alkaa Hollant Beachilta, jota seuraavat Velsao Beach ja Cansaulim Beach. Nämä rannat ovat pääosin paikallisten kalastajien käytössä, mutta myös monet luksushotellit ja niiden asiakkaat ovat löytäneet tiensä näiden rantojen tuntumaan.

Arossim Beach, joka sijaitsee Velsaon ja Cansaulimin jälkeen, on kaunis ranta, jolla lomailevat erityisesti sen lähistöllä sijaitsevan luksushotellin vieraat. Arossim Beachia seuraa puolestaan Utorda Beach, jonka jälkeen hieman etelään sijaitsee Majorda Beach. Majorda Beach on siisti ja suosittu turistiranta, josta löytyy useita rantaravintoloita ja beach shackeja. Tällä rannalla on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja, kuten vesiskoottereita ja laskuvarjoja lomakauden aikaan.

Majorda Beachin vieressä sijaitsee pienempi ja rauhallisempi Gonsua Beach. Gonsua Beachin jälkeen, eteläänpäin jatkettaessa, löytyy Sunset Beach, joka on rauhallinen ja hiljainen rantaparatiisi. Ihanteellinen niille, jotka etsivät luonnonrauhaa ja hiljaisuutta.

Betalbatim Beach on seuraava kohde matkalla kohti Etelä-Goan turistien suosimaa Colva Beachia. Betalbatimilla sijaitsee muutama korkeatasoinen beachshack, ja ranta on erityisen suosittu venäjänkielisten turistien keskuudessa. Colva Beach, joka on Etelä-Goan kuningatarranta, houkuttelee erityisesti intialaisia turisteja ja perheitä. Rannalla on runsaasti oheisohjelmaa ja turistiaktiviteetteja, kuten vesimoottoriurheilua, kaupustelua ja ravintoloita. Colva Beachilta on suora bussiyhteys mm. Etelä-Goan pääkaupunkiin Margaoon.

Colva Beach - uimaranta Etelä-Goassa, Intiassa
Colva Beach

Colva Beachilta matka jatkuu Sernabatim Beachin kautta Benaulim Beachille, joka muuttuu turistikaudella rauhallisesta rannasta vilkkaaksi ja suosituksi uimarannaksi. Sitä uskaltaa kuitenkin vielä (ainakin vuonna 2020) suositella lapsiperheille. Benaulim Beachia seuraa kaunis ja hiljainen Varca Beach, jonka jälkeen tulevat yhtä lailla hiljaiset Fatrade Beach ja Zalor Beach.

Google Mapsin mukaan (vuonna 2012) Zalor Beachin jälkeen sijaitsee Carmona Beach, mutta tämä on vahvistamaton tieto. Carmona on läheisen kylän nimi, ja Zalor Beachin ja Cavelossim Beachin välisellä ranta-alueella sijaitsevalla rannalla ei ole beach shackia edes talvella turistikauden aikaan, sillä koko ranta-alue palmumetsineen kuuluu Intian armeijalle

Cavelossim Beach tarjoaa useita korkeatasoisia ravintoloita ja tunnettuja hotelleja, kuten Leela-hotelli. Leela-hotellin vartioitu ranta on tunnettu siitä, että myös Bollywood-tähtien tiedetään viihtyvän siellä. Cavelossimin rannalla viihtyvät myös varakkaat venäläiset turistit, mikä selittää venäjänkielisten opasteiden suuren määrän. Rantaviivan päässä sijaitsevalla Mobor Beachilla, on ollut ainakin aiemmin yksi tai kaksi vaatimatonta rantaravintolaa. Mobor Beach sopii hyvin niille, jotka etsivät rauhallisempaa ympäristöä. Joenpoukamaa reunustaa myös Betul Beach, jonka rannoilla näkyy paljon paikallisia kalastajia.

Cavelossim Beach Etelä-Goassa
Cavelossim Beach Etelä-Goassa

Goan eteläisimmät uimarannat

Goan eteläisimmät uimarannat tarjoavat matkailijoille unohtumattoman kauniita maisemia ja rauhallisia hetkiä kaukana vilkkaammista turistikohteista. Näiden rantojen tutkiminen alkaa Canaguinim Beachilta, joka sijaitsee pitkän ajomatkan päässä Cavelossim Beachilta. Canaguinimin jälkeen saavutaan Cabo de Rama Beachille, jonka voi nähdä myös läheisellä korkealla kukkulalla sijaitsevalta Cabo De Rama Fort -linnoitukselta. Kyseinen Cabo De Rama Fort -linnoitus tarjoaa upeita näkymiä Arabian merelle ja on jo itsessään mainio, maantieteellisesti hieman eristäytynyt, historiallinen nähtävyys.

Cabo de Raman kukkulan jälkeen alkaa Goan eteläisin rantaviiva, jossa ensimmäisenä sijaitsee Cola Beach. Cola Beach on pieni viehättävä ranta, jolla sijaitsee myös lagooni. Tämä rantaparatiisi on kuitenkin vaikeiden kulkuyhteyksien päässä. Cola Beachia seuraa Agonda Beach, jossa on tarjolla hyväntasoista majoitusta bambumajoissa ja ranta on kaikkiseltaan huomattavasti rauhallisempi kuin sen jälkeen tuleva Palolem Beach. Palolem beach on Etelä-Goan turistimekka, tunnettu ranta täynnä ohjelmaa: rantashack-ravintoloita, beach hut -majoitusta ja myyntikojuja turistikauden aikaan.

Agonda Beachin ja Palolem Beachin välissä sijaitsee myös Butterfly Beach, joka on luonnonvarainen ja ainoastaan vesiteitse saavutettavissaoleva ranta.

Palolem Beach - uimaranta Etelä-Goassa auringonlaskun jälkeen
Palolem Beach auringonlaskun aikaan

Palolem Beachin jälkeen seuraa useita pieniä ja rauhallisia rantoja, kuten Colomb Beach, joka on ainoastaan kävely- ja näköetäisyyden päässä Patnem Beachistä. Patnem Beachilla sijaitsee useita rantaravintoloita ja uimavalvoja, ja myös majoitusta löytyy rannan tuntumasta.

Patnem Beachin jälkeen seuraa Raj Baga Beach, jolla sijaitsee ainoastaan yksi hotelli, joka on luksushotelli. Raj Baga Beachin jälkeen tulee Talpona Beach, joka vaikuttaa ensisilmäyksellä autiolta rannalta, mutta rannalla sijaitsevien puiden lomasta löytyy pari kahvilaakin. Viimeinen ranta Etelä-Goassa on kilpikonnille rauhoitettu ja lähes autio Galgibaga Beach, joka on luonnon tilassa oleva esteettinen rantaelämys.

Toki virallisestiottaen Goan eteläisin ranta on Polem Beach, joka on Galgibaga Beachin viereisen kukkulan jälkeen oleva ranta, ennen Goan ja Karnatakan osavaltion rajaa. Polem Beach on harvoin mainostettu kohde, ja matka Galgibagasta Polemiin maateitse on hyvin pitkä.

Nämä olivat siis kaikki Goan rannat ja rantalinnakkeet Pohjois-Goasta Etelä-Goaan sadan kilometrin matkalta Intian länsirannikolla.
Omasta mielestäni Goan rannat ovat parhaimmillaan ja kauneimmillaan niin auringon nousu- kuin laskuhetkinä, sekä iltaisin täydenkuun aikaan. Valoisa aika on rannoilla pääosin turvallista.

Blogiartikkelissa mainitut paikannimet ovat linkkejä, jotka tarjoavat lisätietoa jokaisesta kohteesta ja ne ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia!

Löydät lisätietoa ja kuvia myös artikkelista Kaikki Goan rannat.

Näet rannat kätevästi lyhytvideossa Goan kaikista rannoista
sekä Etelä-Goan rannat lyhytvideossa Etelä-Goan rannoista.

Teokseni INDIVUE – Matka Goaan on digitaalisten matkaoppaiden edelläkävijä. Sitä on kirjoitettu, kuvattu ja julkaistu digitaalisesti vuodesta 2005 alkaen. Tavoitteena on ollut uniikki ja kaikenkattava opas suomenkieliselle matkailijalle Goaan. Tilaamalla blogini ja INDIVUEn somekanavat varmistat näkeväsi myös tulevat postaukset ja blogipäivitykset! Käännän teosta Matka Goaan myös englanniksi nimellä Trip to Goa.

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *