| |

Dear Zindagi – Bollywood, 2016; Elokuva-arvio

Näyteltyään itsensä kaksoisolentoa elokuvassa Fan, sopii jotenkin luontevasti, että seuraava Shah Rukh Khanin elokuvarooli on juurikin psykoterapeutin rooli. Potilaakseen hän saa nuoren naisen, joka kärsii mm. sydänsuruista. Kyseistä nuorta naista esittää iki-ihana Alia Bhatt. Dear Zindagi -elokuva, jonka on ohjannut Gauri Shinde, sijoittuu pääosin Intian Goaan, minkä vuoksi sitä on erityisen miellyttävä katsoa. Ja kuunnella.

Merenrantakohtaus, jossa leikitään intialaista kabaddia, näyttäisi olevan kuvattu Etelä-Goassa, jossain Arossimin ja Cansaulimin rantojen tienoilla.

Dear Zindagi, suomeksi Rakas elämä, sijoittuu Shah Rukh Khanin elokuvien keskikastiin: Se on hyvä katsoa ainakin kerran, ja saa kolme ja puoli tähteä viidestä.   ***½

Katso elokuvan Dear Zindagi traileri

Löydä lisää intialaisia elokuvia webbiteoksestani Matka Bollywoodiin!

Elokuvaesittely: Dear Zindagi

”Dear Zindagi” on siis intialainen Gauri Shinden ohjaama draamaelokuva, joka julkaistiin vuonna 2016. Elokuva tutkii elämän monitahoista luonnetta ja mielenterveyden merkitystä protagonistinsa Kairan, jota Alia Bhatt esittää, näkökulmasta. Kaira on lupaava elokuvaaja, joka löytää itsensä risteyskohdasta sekä henkilökohtaisessa että ammatillisessa elämässään. Tarina avautuu, kun hän hakee apua myötätuntoiselta psykologilta nimeltä Dr. Jehangir ”Jug” Khan, jota esittää Shah Rukh Khan, navigoidakseen monimutkaisten tunteidensa ja suhteidensa läpi.

Elokuva syventyy moniin teemoihin, kuten itsetutkiskeluun, hyväksyntään ja mielenterveyden neuvonnan merkitykseen, mikä on jossain määrin vähemmän tutkittu aihe intialaisessa elokuvassa. Kairan ja Dr. Khanin terapeuttisten keskustelujen kautta elokuva tarjoaa paitsi tuoreen näkökulman elämän haasteiden kohtaamiseen, pyrkii myös murtamaan mielenterveyden stigman Intiassa.

”Dear Zindagi” -elokuvaa on usein ylistetty sen hienovaraisesta tarinankerronnasta, vakuuttavista suorituksista, erityisesti Alia Bhattin ja Shah Rukh Khanin osalta, ja sen kyvystä käsitellä herkkää aihetta armon ja huumorin kautta. Lisäksi viehättävä elokuvaus ja sydäntä lämmittävä soundtrack parantavat edelleen kerrontaa, tehden siitä visuaalisesti ja emotionaalisesti miellyttävän kokemuksen yleisölle.

Elokuva valottaa merkityksellisten suhteiden vaalimisen tärkeyttä ja rohkaisee yleisöä hyväksymään elämän kaikkine ylä- ja alamäkineen, mikä ilmeneekin tunnuslauseessa ”Love You Zindagi”. Tämä elokuva ei siis ole pelkästään elokuvakokemus, vaan myös lempeä muistutus itserakkauden ja mielenterveyden tärkeydestä, antaen merkittävän panoksen modernin intialaisen elokuvan kehittyvään kerrontaan.

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *