Topografie Des Terrors Berliini Saksa

Panoraama Berliinistä

(Päivitetty 4/2023)

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Tämänpäiväinen panoraamakuva on kotoisin Berliinistä, Saksasta. Näet kuvassa Topografie Des Terrors -nimisen museon ulkoilmanäyttelyä pilvisenä kesäpäivänä.

Topografie Des Terrors on yksi Berliinin merkittävimmistä ja vaikuttavimmista museoista. Se sijaitsee entisellä Gestapon ja SS:n päämajan alueella, jossa he suunnittelivat ja toteuttivat hirmutekojaan toisen maailmansodan aikana. Museon tarkoituksena on kertoa näiden tapahtumien historiasta ja muistuttaa meitä niiden vaikutuksista nykypäivään.

Museo on suunniteltu modernilla ja minimalistisella tavalla, joka korostaa alueen historian vaikutusta. Se on jaettu kolmeen osaan: ”Nazism in Power”, ”War of Annihilation”, ja ”Topography of Terror”. Ensimmäisessä osassa käsitellään natsien nousua valtaan ja heidän toimintaansa Saksassa. Toinen osa käsittelee natsien sotatoimia, erityisesti Itä-Euroopassa, ja kolmas osa kertoo alueen historiasta ja sen jälkeisestä kehityksestä.

Museon kävijät saavat nähdä paitsi kuvia ja dokumentteja, myös fyysisiä jäänteitä alueen menneisyydestä. Esimerkiksi osa museosta on rakennettu SS:n entisen päämajan raunioille ja vieressä sijaitseva osa on koholla, jotta kävijät voivat nähdä entisten Gestapon ja SS:n rakennusten perustukset.

Topografie Des Terrors on myös hyvin vuorovaikutteinen museo. Kävijöitä kannustetaan tarkastelemaan ja ajattelemaan menneisyyttä kriittisesti ja analysoimaan natsien tekemiä rikoksia. Näyttelyissä on paljon informaatiota, mutta se ei ole koskaan tylsää tai liian monimutkaista.

Käynti Topografie Des Terrors -museossa on kokemus, joka jättää pysyvän vaikutuksen vierailijaan. Se tarjoaa henkilökohtaisen ja syvällisen näkökulman natsien hallinnon aikaiseen Saksaan. Museo on myös hyvä esimerkki siitä, kuinka Saksan kansa on käsitellyt ja muistanut menneisyyttään.

Topografie Des Terrors on ehdottomasti vierailun arvoinen kaikille, jotka ovat kiinnostuneita Saksan historiasta ja ihmisoikeuksista. Museo on myös hyvä paikka aloittaa keskustelu siitä, kuinka voimme oppia menneisyydestä ja välttää vastaavien tapahtumien toistumisen tulevaisuudessa. Mikään iloinen museokäynti se ei kuitenkaan ole.

Hyödyllisiä linkkejä:

Topografie Des Terrors Berliini Saksa

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *