|

St. Thomas Cathedral Basilica Chennaissa ja kynttilät

(Päivitetty 5/2023)

Intiassa Tamil Nadun osavaltiossa sijaitseva Chennai on rikas uskonnollisen ja historiallisen perinnön kaupunki. Yksi kaupungin kiehtovimmista nähtävyyksistä on St. Thomas Cathedral Basilica, joka on yksi Intian vanhimmista ja tärkeimmistä katolisista kirkoista. Tämänpäiväinen panoraamakuva on kotoisin Intian itärannikolta Chennaista, jossa sijaitsevan St. Thomas Cathedral Basilican pihalla kuvassaolevat punaiset kynttilät paloivat.

St. Thomas Cathedral Basilican juuret juontavat aina 1500-luvulle asti. Kirkko rakennettiin alun perin vuonna 1504, mutta nykyinen goottilainen rakennus valmistui vasta vuonna 1896. Kirkko on nimetty apostoli Tuomaan mukaan, jonka uskotaan saapuneen Intiaan ensimmäisenä apostolina.

Apostoli Tuomaan saapumista pidetään merkittävänä tapahtumana Intian kristillisessä historiassa, sillä hänen uskotaan levittäneen kristinuskoa Etelä-Intiassa. Kirkon sisällä sijaitsevan pienen kappelin uskotaan olevan apostoli Tuomaan haudan paikka. Tämä tekee St. Thomas Cathedral Basilicasta tärkeän pyhiinvaelluskohteen, joka houkuttelee vuosittain paljon uskovia ja uteliaita matkailijoita.

Basilican arkkitehtuuri ja sisustus

St. Thomas Cathedral Basilican upea arkkitehtuuri ja sisustus tekevät siitä vaikuttavan nähtävyyden. Kirkon julkisivussa kohoavat tornit symboloivat sen merkitystä uskonnollisena keskuksena. Goottilaisen arkkitehtuurin elementit sulautuvat saumattomasti yhteen ja kirkon korkeat holvit luovat vaikuttavan tilan.

Kirkon sisätiloissa voi ihailla kauniita lasimaalauksia, jotka kuvaavat raamatullisia kohtauksia ja pyhimyksiä. Sisätilojen yksityiskohtaisuus ja kauneus luovat rauhoittavan ja hartaan ilmapiirin, joka tekee vierailusta unohtumattoman kokemuksen.

St. Thomas Cathedral Basilican merkitys


St. Thomas Cathedral Basilica on paitsi uskonnollinen paikka myös tärkeä osa Chennain historiaa. Kirkko symboloi Intian kristillisen perinnön juuria ja apostoli Tuomaan merkitystä maan kristillisyyden leviämisessä. Sen pyhäkkö on paikka, jossa ihmiset voivat tuntea yhteyden menneisyyden uskonnollisiin tapahtumiin ja kunnioittaa apostoli Tuomaan muistoa.

Basilica ei kuitenkaan ole vain uskonnollinen paikka, vaan myös kulttuurikeskus. Se toimii paikkana, jossa pidetään erilaisia uskonnollisia seremonioita, musiikkitapahtumia ja muita kulttuuritapahtumia. Kirkko tarjoaa myös avun tarvitseville ja toimii yhteisön tukipisteenä monin eri tavoin.

Basilican sijainti Chennaissa


St. Thomas Cathedral Basilica sijaitsee Chennaiin Santhome-alueella, josta löytyy myös muita historiallisia nähtävyyksiä.

Wikipedia kertoo, että kyseinen St. Thomas Cathedral Basilica on yksi niistä kolmesta kirkosta maailmassa, joiden tiedetään olevan rakennetun Jeesuksen apostolin haudan päälle. Kaksi muuta sellaista kirkkoa ovat Pyhän Pietarin kirkko Vatikaanissa sekä Santiago de Compostela Cathedral Espanjan Galiciassa.

Kynttilöitä palamassa St. Thomas Cathedral Basilican pihalla Chennaissa
Kynttilöitä palamassa St. Thomas Cathedral Basilican pihalla Chennaissa

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *