|

5 syytä lukea teos Silvoplee – elinvoimaa kasvisruoasta

Muistan ikuisesti sen ensimmäisen kerran, kun kävin syömässä ravintola Silvopleessa Helsingin Hakaniemessä 20 vuotta sitten. Se tunne, kun lounaan jälkeen ei iskenytkään väsymys, oli jotain uutta, ihanaa ja ihmeellistä.

Vuosia sitten, kun ravintolan omistaja julkaisi ravinto- ja reseptikirjan, ostin kirjan itselleni siinä toivossa, että pystyisin itsekin loihtimaan niitä ihania kasvisherkkuja. Tuon reseptikirjan kohdalla kävi kuitenkin niin kuten kovin monen muunkin reseptikirjan kanssa, että kaapeista ei koskaan löytynyt kaikkia reseptiin tarvittavia ainesosia samanaikaisesti ja ruoka jäi laittamatta.

Jopa silloin, kun auringonkukan siemenet olivat jo likoamassa ja tarkoitukseni oli laittaa yksinkertainen cashewpatee, ehti reseptiin tarvittava sitruuna hävitä jääkaapista parempiin suihin, ja jouduin korvaamaan sitruunan valkoviinietikalla. Traumatisoiduin tuon valkoviinietikkacashewpateen mauttomuudesta niin paljon, että meinasin unohtaa reseptikirjan vuosiksi hyllynperukoille.

Pari viikkoa sitten huomasin kuitenkin, että lempikasvisravintolani Silvoplee on koronan vuoksi taloudellisissa vaikeuksissa ja hakee joukkorahoituksella tukea jatkoonsa. Päädyin ottamaan Silvoplee-reseptikirjani hyllystä esiin kertoakseni sinulle 5 syytä lukea (ja hankkia) teos Silvoplee – Elinvoimaa kasvisruoasta.

Ruoka-annos ravintola Silvopleen buffetista
Ruoka-annos ravintola Silvopleen buffetista

5 syytä lukea (ja hankkia) teos Satu Silvo & Silvoplee – Elinvoimaa kasvisruoasta

  1. Silvoplee-ravintolaa uhkaa sulkeminen – Voit tukea Suomen parhaimman kasvisravintolan toiminnan jatkumista ostamalla Satu Silvo & Silvoplee – Elinvoimaa kasvisruoasta -kirjan mesenaatti.me-joukkorahoituskampanjasivustolta. (Jos kirja on ehtinyt loppua, löydät sieltä myös muita tapoja rahoittaa ravintolan toimintaa.)
  1. Yli etusormenpaksuisen kirjan sivuista puolet ovat reseptejä ja toinen puolisko esittelee elävää ravintoa kertoen mm. miksi ruoalla on väliä, ja kirja sisältää myös Satu Silvon vakuuttavia omakohtaisia kokemuksia.
  1. Kirja neuvoo 7 päivän puhdistusdieetin ja kertoo myös, miten detox-viikon jälkeen syöminen palautetaan normaaliksi. 
  1. Kirjan resepteistä eivät löydy kaikki Silvoplee-ravintolan buffetista löytyvät ihanat ruoat, mutta monia inspiroivia reseptejä kyllä löytyy. Silvopleen ruoathan ovat pääosin gluteenittomia, maidottomia ja vegaaneja. Esimerkkeinä kirjan resepteistä mm. mokka-karamelli-raakakakku, Helgan kakku, siemenkastike ja omena-sipuli, joilla voisi loihtia Silvopleesta tutun maun omaan kotiin.
  1. Keittokirjan valokuvat ovat hyvin sommiteltuja, mutta ruoka-annokset eivät pääse täysiin oikeuksiinsa, koska kuvat on painettu huokoisen pehmeälle ja himmeälle mattapaperille, sille samalle, jolle tekstikin. Uskoisin, että digitaalisessa muodossa kuvat ja ruokien värit pääsisivät täysiin oikeuksiinsa. Ja tietysti livenä omassa kotikeittiössäsi.

Löydät lisää kirja-arvioitani täällä.

Lue myös Indivuen ruoka-arkistot ja millainen oli vegaaninen noutojouluateria ravintola Silvopleesta.

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *