Ruska Helsingissä

10 kuvaa vuodelta 2020

Matkabloggajien keskuudessa on pyörinyt kuvahaaste – 10 kuvaa koronavuodelta 2020, ja päätin ottaa siihen osaa. Omalta osaltanihan vuosi 2020 alkoi aivan normaalisti ja kolme matkaakin oli varattuna, mutta loppujen lopuksi ehdin käydä vain Riiassa ennenkuin rajat sulkeutuivat koronan vuoksi keväällä 2020. Kesän matkat peruuntuivat ja ainoaksi ulkomaanmatkakohteeksi jäi Tallinna. Onneksi Suomestakin löytyi kauniita maisemia.

10 kuvaa vuodelta 2020

1. Vuoden suosikkikuva

Ruskaa Helsingissä vuonna 2020
Ruskaa Helsingissä

Vuoden 2020 suosikkikuvakseni valikoitui kuva syksyisen ruskan väreistä Helsingissä. Mielestäni tämä valokuva on oiva esimerkki siitä, miten valokuva ja maalaus voivat muistuttaa toisiaan.

2. Arjen luksusta

Kauppatori Allas Sea & Pool terassi
Kauppatori Allas Sea & Pool terassi

Vaikka vuosi 2020 tuli vietettyä suurimmalti osin kotosalla erinäisistä syistä johtuen, niin oli ilahduttavaa löytää Helsingin Kauppatorin kupeesta tämä Allas Sea & Poolin terassi, jossa pääsi ihailemaan auringonlaskua marjasmoothien ja teen kanssa. Todellista arjen luksusta auringonlaskufriikeille. Oheisessa kuvassa aurinko tosin on jo laskenut.

3. Kesäkuva

Kesäilta Aurinkorannalla
Kesäilta Aurinkorannalla

Vuoden 2020 kesäkuvaksi valitsin tämän otoksen valoisasta kesäillasta Vuosaaren Aurinkorannalla Helsingissä. Kuvassa lapset leikkivät rantahietikolla, nuoriso ui vedessä ja aikuiset saunovat saunalautalla, kauempana horisontissa, keskellä merta. Kesäiltaa kaupungissa parhaimmillaan.

4. Ihana majapaikka

Auringonlaskunäkymä hotellin parvekkeelta
Auringonlaskunäkymä hotellin parvekkeelta

Maalautin parvekkeeni valkoiseksi juuri kesän kynnyksellä, joten siellä kelpasi loikoilla kesäaikaan iltamyöhään, muttei sentään nukkua. Sen vuoksi vuoden 2020 ihanan majapaikan tittelin sai tämä tallinnalainen hotelli, jonka parvekkeelta pääsi ihailemaan tallinnalaista auringonlaskua ilman sen suurempaa liikenteen mekkalaa.

5. Hauska muisto

Väärä osoite TripAdvisorissa
Väärä osoite TripAdvisorissa
Telliskivi 8
Telliskivi 8

Kesällä 2020 päädyin käymään tallinnalaisessa Fotografiska-valokuvamuseossa. Koronatilanteesta johtuen päätin suosia kävelemistä julkisten liikennevälineiden sijaan ja katsoin reittiohjeet museoon Tripadvisorista. Se oli virhe, sillä siellä Fotografiskan osoitteeksi oli laitettu Telliskivi 8, ja kun kyseinen osoite vihdoin löytyi, oli pettymys suuri, kun paikalta löytyikin vain puinen talo, peili sekä seinätöherrystä. Tapaus oli jälleen yksi esimerkki siitä, kuinka Tripadvisoriin ei voi luottaa. Museon oikea osoitehan oli Telliskivi 60 ja se löytyi paljon kauempaa. Tapaus kyllä nauratti silloin, kun sää oli aurinkoinen kävellä, muttei enää myöhemmin illalla ja seuraavana päivänä, kaiken sen kävelyn jälkeen. Olkoon se kuitenkin hauska ajan kultaama muisto vuodelta 2020.

6. Herkullinen hetki

Porkkanakakku kera minttuteen
Porkkanakakku kera minttuteen

Vuoden 2020 herkullinen hetki olisi hyvin voinut olla suklaakakku ja tee Helsingin keskustassa tai se ensimmäinen masala dosa, jonka Helsingissä pääsin syömään. Pitkän pohdinnan jälkeen tittelin kuitenkin sai porkkanakakku kera minttuteen, jonka sain nauttia Riian romanttisimmaksi mainostetussa kahvilassa. Harvoin sitä gluteenileivoksilla herkuttelee, vaikka ne ovatkin niin sokerisen herkullisia. Tein muuten Riian keskustan parhaimmista kahviloista videon, jos haluat tietää, missä kyseisen herkkuni nautin.

7. Se ei-niin-hohdokas muisto

Lumeton talvi Helsingissä
Lumeton talvi Helsingissä

Mietin pitkään, olisiko tämä ollutkin se vuoden 2020 hauska muisto: Talvi ilman lunta ja jäätä Helsingissä – mutta ilmastonmuutoksen vuoksi hylkäsin ajatuksen. Oheinen kuva on todellakin helsinkiläiseltä uimarannalta vuoden takaa. Tällä hetkellä Helsingin rannat ovat onneksi lunta valkoisenaan ja meri niin jäässä, että näkee ihmisten kävelevän sen päällä, niinkuin videossa vuonna 2018. Mutta, jos lunta ei tänä vuonna olisikaan Helsinkiin saatu, niin silloin tämä olisi ilman muuta ollut se ei-niin-hohdokas muisto, kun henkilökohtaisuuksiin ei mennä.

8. Rakkaassa seurassa

Oopperatalon orkesteri ja Bajadeeri-baletin katsomoa
Oopperatalon orkesteri ja Bajadeeri-baletin katsomoa

Olen toteuttanut useat ulkomaanmatkoistani rakkaassa seurassa, niinkuin tämän käyntini balettinäytöksessä Ooppera-talossa. Mutta koska priva on privaa, eivät matkatoverini blogisivuilla komeile. Koska olen kuitenkin aina rakastanut elävää musiikkia, sopi tämä kuva sitä paremmallakin syyllä tähän. Baletin nimi oli muuten Bajadeeri ja näytös tuossa kuvassa vasta alkamaisillaan, rakkaassa seurassa.

9. Suosikkikuva itsestä

Länsisatama kesä 2020
Länsisatamaa

Koska en ole omia kuviani blogiini laittanut yli 15 vuoteen, niin ei tämä haastekaan tee siihen poikkeusta. Vai tekeekö? Jos oikein tarkkaan katsot, niin näet minut valokuvaamassa maisemia kuvan alareunassa.

Mutta ei tämä suosikkikuvani ollut vaikka hehkuukin mukavasti lähdön tunnelmaa Helsingin Länsisatamassa. Todellisuudessa suosikkikuvani vuodelta 2020 olisi voinut olla se kuva, jossa olen tallinnalaisen hotellin parvekkeella ja siristän silmiäni, kun aurinko häikäisee ja tuuli tuivertaa pitkät hiukseni ympäriinsä niin, että ne peittävät puolet kasvoistani. Tai ehkä sittenkin se kuva, jonka otin itsestäni tallinnalaisen Patarein vankilan seinällä roikkuvan peilin kautta. Myös Tallinnan vanhan kaupungin ikkunoista heijastuvat omakuvat matkaseurueeni kanssa olivat suosikkejani vuonna 2020. Tai ne tuulen tuivertamat selfiet matkaseurueeni kanssa Pyhän Pietarin kirkon tornissa, kun jäätävästä viimasta johtuen piti olla todella nopea, jotta kuvan ylipäätään sai kohmeisilla sormilla otettua ja jonka jälkeen piti välittömästi kiirehtiä takaisin lämpimiin sisätiloihin.

10. Unohtumaton maisema

Näkymä Pyhän Pietarin kirkon tornista Riiassa
Näkymä Pyhän Pietarin kirkon tornista Riiassa

Vuoden 2020 unohtumaton maisema oli juuri tuo, mikä avautui edellä mainitsemani Pyhän Pietarin kirkon tornista Riiassa. Tornin huippuhan on maksullinen nähtävyys, jonne alkumatka noustaan portaita pitkin ja loppumatka hissin avulla. Ja kuten mainitsin, talvella kirkon tornin huipulla käy kova tuulenviima, joka tuo vedet silmiin ja jäädyttää sormet niin, että todella nopea saa kameran kanssa olla, jos haluaa näkymän taltioida. Itse päädyin laittamaan tämän maiseman myös erääseen helsinkiläiseen taidenäyttelyyn parin muun matkailuaiheisen valokuvani kera vuonna 2020, sillä sen verran siihen näkymään tykästyin.

Tällaisia olivat siis vuoden 2020 suosikkikuvani.

KUVAHAASTE – OHJEET:

Minkälainen vuosi teillä on ollut? Kerro se kuvin, edellä mainittuihin otsikoihin sopien. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet juttusi loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu-blogin kommentteihin.

Lue myös päivitetyt teokseni: Matka Eurooppaan

Matka Goaan

Matka Intiaan

Samankaltaiset artikkelit

9 Kommenttia

  1. Olipa mukava lukea sinun vuosikoosteesi! Minua jäi kiinnostamaan tuo taidenäyttely. Varmasti upea tunne, kun omia valokuvia on esillä. Oliko sinulta kenties jotain muitakin teoksia valokuvien lisäksi?

    On muuten totta, että nähtävyyksien osoitteet ja muut tiedot kannattaa tarkistaa niiden omilta sivuilta. Näin korona-aikaan osa kohteista saattaa olla myös suljettuna, ja esimerkiksi Tripadvisoriin tiedot eivät välttämättä päivity. Ja normaaliinkin aikaan saattaa olla poikkeusaikatauluja, kiinnostava putiikki muuttanut jne.

    Mukavaa reissuvuotta 2021!

    1. Kiitos kommentistasi. Kyseisessä näyttelyssä oli esillä vain valokuvia, mutta eräässä tänä vuonna ilmestyvässä kirjassa on pari piirustustani. Mukavaa reissuvuotta 2021 myös teille!

  2. Tärkeintä ei aina ole joku tietty maa vaan hyvä seura. Hienoja kuviahan saa kotimaastakin ja samahan se on aurinkokin joka maassa, niinpä myös auringonlasku voi olla mahtava missä tahansa.

  3. Kivoja kuvia ja tarinoita kuvien takana! Erityisesti tykästyin kuviin Kesäilta Aurinkorannalla ja Unohtumaton maisema. Upeaa, että tämä Unohtumaton maisema pääsi edustamaan näyttelyynkin! Onnea!
    Tähän haasteeseen voisi olla kiva osallistua itsekin.

  4. Tämä on kiva haaste. Ehtisinköhän minäkin? Kuvasi Helsingistä inspiroivat, niitä minullakin on, joitain Vantaalta ja Espoosta. Ja siinähän se. Ei ollut huono vuosi, vaikka kaikki majoitukset olivatkin kotona omassa sängyssä.

  5. Kiva lukea näitä kuvahaasteita ja samalla ”matkustaa” kuvien mukana maailmalla. Tuo konserttikuva jotenkin pysäytti. Kuinka paljon kaipaankaan konsertteja ja teatteria….

  6. Kiitos kommenteistanne! Koskaan ei ole liian myöhäistä haastaa itsensä 🙂
    Pysyy mielikin virkeänä, kun kauniita asioita muistelee, kun ei konsertteihin ja matkoille pääse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *