Ravintola Paven, Pentala
|

Hurmaava lounasravintola Paven ja Pentalan saari

*pr-matka blogiyhteistyössä Hiiohoi

Uusin YouTube-videoni kertoo maistuvasta lounaasta tyylikkäässä ravintola Pavenissa, joka sijaitsee Pentalan saarella Espoossa. Vaikket omistaisi omaa venettä, on saarelle mahdollista päästä kesäaikaan vesibussilla. Ja vuoden kuluttua Espoon Soukkaan ulottuvalta metroasemalta pääsee Soukan venelaiturille kätevästi paikallisbussia ja jalkoja hyväksikäyttäen. Ja sieltä sitten vesibussilla eli Espoon kaupungin saaristoveneellä Pentalan saarelle.

Katso oheiselta videolta, miltä näytti ravintola Paven ja sen maistuva haukilounas perunoilla ja kuinka aurinko paistoi ja meri kimmelsi ikkunoista lounaan ohella. Syötävillä kukilla koristeltu jälkiruoka kruunasi aterian ja todisti, että tyrnimarjoistakin voi tehdä maistuvaa makeaa, kun sen taidon osaa.

Videon kesto 2:11

Video ateriasta ravintola Pavenissa Pentalan saarella

Videolla nähdyn lounaan, johon kuuluivat alkudrinkki ja alkupalat, hauesta valmistettu pääruoka sekä tyrnimarjainen jälkiruoka, sai nauttia lähes gluteenittomasti. Vain alkupaloista 1/5 sisälsi gluteenia ja alkupaloissa liha oli pyydettäessä korvattu juustolla. Gluteeniton leipä järjestyi myös talon puolesta. Talon tarjoama gluteeniton olut oli huikea ja yksi ravintolan tärpeistä. Muita ikuisesti mieleenjääviä hyviä makuelämyksiä ravintola Pavenissa olivat vehreä alkudrinkki, pääannoksen parsa, sekä lempeä tyrnimarjoilla ja kukilla koristeltu visuaalisesti vaikuttava jälkiruoka, joka oli sopivasti makea, ei liian.

Ravintola Pavenissa järjestetään paljon yksityistilaisuuksia, mutta asiakaspaikkoja löytyy aina terassin puolelta. Lisätietoja löydät ravintola Pavenin omilta sivuilta, joihin linkki tämän artikkelin lopussa.

Ravintola Paven, Pentalan saarella

Saaristomuseo Pentala

Ravintola Pavenin naapurissa Pentalan saarella sijaitsee luontopolun lisäksi myös huikea matkailukohde Saaristomuseo Pentala. Useista rakennuksista koostuva museo ja sen mummonmökki veivät kokijansa jonnekin mustavalkofilmien aikaan 100 vuoden taakse kertoen saariston elämästä silloin. Mummonmökin nariseva lattia, kamiina ja muut keittiötarvikkeet muistuttivat tuttavallisesti myös omista lapsuuden kesistäni maalla. Saaristomuseo Pentala on museokorttikohde ja auki kesäkauden. Lisätietoja Espoon kaupungin sivuilta, joihin linkki tämän artikkelin lopussa.

Saaristomuseo Pentala
Saaristomuseo Pentalaa
Saaristomuseo Pentala

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *