Näköalajuna Sveitsissä
|

Matkahaaveissa Sveitsi ja Andermatt?

*pr blogiyhteistyössä Sveitsi turismin kanssa, jonka myös oheinen valokuva

Aloitan blogissani uuden juttusarjan, joka normaalista poiketen kertoo kohteista, joissa en ole vielä käynyt, mutta joihin haluaisin matkustaa. Yksi tällaisista matkakohteista on Sveitsi, ja joulukuussa 2022 minulla oli ilo osallistua Switzerland Tourismin järjestämään tilaisuuteen, jossa esiteltiin Sveitsiä sekä sen nähtävyyksiä ja eritoten matkakohdetta nimeltään Andermatt siellä.

Sveitsillä on viisi naapurivaltiota: Italia etelässä, Itävalta itäpuolella, Saksa pohjoisessa, Ranska lännessä ja Liechtenstein koillisessa. Sveitsin lähimmät suurkaupungit ovat puolestaan Ranskan Lyon, Saksan Munchen ja Italian Milano.

Voisikin olla mainio ajatus yhdistää Sveitsin reissuun myös visiitit Sveitsin naapurivaltioihin. Se onnistuu Sveitsiin rakennetun mainion rautatieverkoston avulla. Tukipisteeksi voisi valita pääkaupungin Bernin sijaan esimerkiksi Andermattin, joka sijaitsee Bernistä kaakkoon ja lähellä Italiaa.

Andermatt

Andermatt on pieni kylä Sveitsissä, ja se sijaitsee Uri-vuoristossa. Kylä on tunnettu erittäin kauniista maisemistaan ja rikkaasta vuoristokulttuuristaan. Andermatt on erittäin suosittu matkailukohde niille, jotka rakastavat luontoa, hiihtoa ja ulkoilmaa.

Andermatt on myös tunnettu sen hiihtokeskuksista, kuten Andermatt Swiss Alps, joka tarjoaa runsaasti hiihtolatuja ja -reittejä kaiken tasoisille hiihtäjille. Andermattissa voi harrastaa myös monia muita talviurheilulajeja, kuten laskettelua, lumilautailua ja moottorikelkkailua. Kesäaikaan vuoret ovat ilman lunta.

Andermattilla on rikas historia, ja sen keskusta on täynnä rakennuksia, joilla on merkittävä arkkitehtuurinen ja kulttuurinen arvo. Olisi myös mielenkiintoista tutustua Andemattin terveyskylpylöihin.

Andermatt on siis erittäin monipuolinen ja viehättävä matkailukohde, joka tarjoaa jotain jokaiselle matkaajalle, joka etsii luonnonkauniita maisemia, urheilullisia aktiviteetteja ja rikasta historiaa ja kulttuuria. Intialaista ravintolaa ei Andermattista kuitenkaan vielä löydy, ainakaan vuoden 2023 alkuun mennessä.

Andermattiin pääsee Sveitsin pääkaupungista Bernistä helposti ja sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

  1. Juna: Junareitti Bernistä Andermattiin on suoraviivainen ja nopea. Matka-aika on noin 2 tuntia. Voit varata liput etukäteen ja nauttia matkan aikana upeista maisemista.
  2. Auto: Ajo Bernistä Andermattiin on myös mahdollista. Matka-aika on noin 2,5 tuntia, ja tie on hyväkuntoinen. Kannattaa huolehtia ajoissa liikennesäännöistä ja maksullisista moottoriteistä.
  3. Bussi: Bussiyhteys Bernistä Andermattiin on myös mahdollinen. Matka-aika on hieman pidempi kuin junalla tai autolla, mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden nähdä vähemmän tuttuja maisemia.

Matkapassi Sveitsiin

Sveitsin matkapassi, The Swiss Travel Pass, on loistava tapa tutustua Sveitsiin ja nähdä kaikkea, mitä maa tarjoaa. Yhdellä lipulla pääset liikkumaan niin junalla, bussilla kuin veneellä rajattomasti, mikä tekee matkastasi helpon ja mukavan. Lippu on voimassa 3, 4, 6, 8 tai 15 päivän ajan ja siinä on myös flex-vaihtoehto.

Lipun haltija pääsee myös ilmaiseksi yli 500 sveitsiläiseen museoon, mikä on loistava tapa tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Lisäksi lippu sisältää pääsyn kaikkiin panoraamajuniin, mutta istumapaikkavaraus ja/tai lisämaksu saatetaan tarvita. Vuoristojunamatkoista saat matkapassilla jopa 50% alennuksen, mikä tekee siitä entistä houkuttelevamman.

Sveitsin matkapassi on saatavilla vain vieraille, joilla ei ole pysyvää asuinpaikkaa Sveitsissä. 6-16 vuotiaat lapset, jotka matkustavat yhden Sveitsin matkapassin omaavan vanhemman seurassa, matkustavat veloituksetta ilmaisen Swiss Family Cardin avulla.

Sveitsin matkapassi on siis loistava valinta matkailijoille, jotka haluavat nähdä kaiken, mitä maassa on tarjolla. Helppokäyttöisenä ja monipuolisena se tarjoaa rajattomat mahdollisuudet tutustua paikalliseen kulttuuriin, historiaan ja luontoon. Harkitsen vakavasti tätä vaihtoehtoa ensimmäiselle Sveitsin matkalleni.

Sveitsin Grand Train Tour

Vaihtoehtona olisi myös Sveitsin Grand Train Tour, joka olisi upea matka tarjoamalla mahdollisuuden nähdä kaikki Sveitsin merkittävimmät nähtävyydet ja matkakohteet yhden matkan aikana. Kyseinen Sveitsin suuri junakierros sisältää 11 suurta järveä, 4 virallista kieltä, 5 UNESCO:n maailmanperintökohdetta ja 1 280 kilometriä upeita maisemia siinä välissä.

Panoraamajunat vievät matkailijan vuoden ympäri kaikille Sveitsin nähtävyyksille ja kohokohdille, mikä tekee reissusta yksinkertaisen ja mukavan. Matkan voi myös matkustaa osissa, esimerkiksi ottamalla 7 päivän pituisen klassisen reitin.

Pääsisit siis ihailemaan vuoristomaisemia junasta käsin ja näkisit upeita järvimaisemia. Voisit myös tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan sveitsiläisissä museoissa. Kuulostaa hyvältä.

Lue myös teoksestani Indivue – Matka Eurooppaan, mitä Sveitsin naapurivaltioista löytyy!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *