Bindi kuvastaa naisen kolmatta silmää

Bindi on naisen otsakoru, jota käyttävät eritoten Intiassa naimisissa olevat naiset.

 

Toisin kuin jotkut erheellisesti luulevat, bindi ei liity mitenkään Intiassa jo lakkautettuun kastijärjestelmään, yhteiskunnassa taannoin esiintyneeseen vanhoilliseen tapaan luokitella ihmisiä.

Bindejä otsallaan käyttävät siis naimisissa olevat naiset, ja yleensä he käyttävät pyöreää ja punaista bindiä, samalla tavoin kuin länsimaalainen käyttää sormusta nimettömässään, avioliiton merkkinä.
Avioliiton merkkinä naisilla on Intiassa toisinaan myös punaista vermilion-väripuuteria, hindiksi sindooria, koristeena otsansa hiusrajassa keskijakauksen kohdalla.

Bindi, joka Intiassa tunnetaan myös nimillä pottu, tikli, kumkum, chandlo tai tilak, kuvastaa naisen kolmatta silmää ja sen sanotaan myös suojelevan naista huonolta onnelta.

Tätä nykyä bindejä käyttävät myös naimattomatkin naiset ja bindejä on saatavilla monenmuotoisina ja -värisinä, ja myös monista eri materiaaleista design-työnä tehtyinä. Bindikoruissa on yleisesti käytössä tarrakiinnitys, joka sallii korulle useammankin kuin yhden käyttökerran, olosuhteista riippuen.

Vinkkinä bindin valintaan se, että pyöreille kasvoille sopii parhaiten pitkänomainen bindi, suurelle otsalle pyöreä bindi, kun taas ovaalinmuotoisille kasvoille käy lähes minkä muotoinen bindi vain.

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *