Blogivuosi 2023: Matkat, lukijat ja suosituimmat postaukset

Vuosi 2023 oli monin tavoin merkittävä ja muistettava niin matkailun kuin henkilökohtaisten haasteiden kannalta. Vaikka vuosi 2023 toi mukanaan joitakin suuria jarruja yksityiselämässä, matkailun voima ja sen tuoma uusi näkökulma elämään korostuivat entisestään. Ohessa tietoa vuoden 2023 matkoistani, Indivuen suomenkielisen ja englanninkielisen blogin lukijoista sekä suosituimmista blogipostauksista niin suomen kuin englannin kielellä.

Euroopan charmi ja Intian eksoottisuus

Vuoden aikana toteutin muutaman matkan Suomessa, Euroopassa sekä yhden matkan Intiaan. Nämä matkat tarjosivat paitsi henkistä lohtua vaikeina hetkinä, myös runsaasti inspiraatiota ja uusia kokemuksia.

Pariisin kevyt kosketus

Palasin Pariisiin pitkän tauon jälkeen. Vaikka majoitukseni siellä ei ollut täydellinen, toivat Ranskan pääkaupungin tunnelma ja kulttuuri minulle suurta iloa. Onnekas ajoitukseni matkalle salli minun välttää Pariisin levottomuudet, jotka alkoivat pian kotiinpaluuni jälkeen.

Viron lyhyt, mutta merkityksellinen matka

Tein keväällä myös lyhyen vierailun Viroon, joka jätti minuun pysyvän positiivisen vaikutuksen. Vaikka olen usein vieraillut Tallinnassa, keväinen matka herätti halun tutustua paremmin myös Viron maaseutuun.

Intian lyhyt, mutta ikimuistoinen retki

Intiassa, tarkemmin Delhi NCR -alueella, matkani keskittyi sosiaalisen median sisällön tuottamiseen. Tapasin tällä matkalla myös tuttaviani. Jaoin paljon kokemuksiani matkastani Instagramin ja YouTuben kautta. Lisää kuvia ja kirjoituksia tästä matkasta on tulossa vielä myöhemmin.

Suomalaisen kesän kauneus

Kesällä kävin tutustumassa pressi-matkalla Virolahteen, jossa pääsin näkemään suomalaisen kesän ainutlaatuista tunnelmaa. Tämä kokemus muistutti minua jälleen siitä, miten paljon kotimaa tarjoaa luonnon kauneutta ja rauhaa. Sitä löytyi jopa niinkin läheltä kuin Helsingin Vallisaaresta. Itseasiassa minulla oli paljon suunnitelmia kesäksi Suomeen, mutta loppujen lopuksi ehdin ihastella kesää Helsingin lisäksi ainoastaan Espoossa ja Porvoossa. Tutuiksi tulivat myös Seinäjoen kevät ja Hämeenlinnan syksy.

Vuosi sosiaalisessa mediassa

Blogia enemmän keskityin vuonna 2023 Instagramin sisällöntuotantoon, mm. sen vuoksi, että se on tien päällä helpompaa kuin blogipostausten kirjoittaminen ja optimointi tai YouTube-videoiden teko ja julkaiseminen. Mennessäni Intiaan tänä syksynä en tällä kertaa ottanut edes tietokonetta tai kameraa mukaan, vaan ainoastaan kamerallisen älypuhelimen. Kokemus sekin. Melkein uhkarohkea sellainen.

Intiaan, Helsinkiin ja Eurooppaan keskittyvä sisällöntuotantoni on saanut Instagramissa suuren suosion ja vuoden 2023 Instagram reach oli minulla huimat viisi miljoonaa katsojaa. Näistä katsojista reilu 550000 kävi tutustumassa myös IG-profiiliini sekä sen sisältöön: valokuvapostauksiin, stooreihin ja reels-videoihini. Tämä Instagram-suosio heijastui myös blogitoimintani aktiivisuuteen, vaikka päivitinkin useita aiemmin kirjoittamiani artikkeleita vuonna 2023. Näennäisestä non-aktiivisuudesta huolimatta (anteeksi uudissanani) joitain blogikirjoituksiani nousi suureen suosioon lukijoideni keskuudessa. Katso seuraavasta –

Vuoden 2023 luetuimmat suomenkieliset blogiartikkelit

Lukijoideni suosikit heijastivat monipuolista kiinnostusta niin kulttuuriin, matkailuun kuin gastronomiaankin. Konserteista paikallisiin nähtävyyksiin, seuraavat vuoden 2023 suosituimmat artikkelit tarjosivat lukijoilleni eniten tietoa ja inspiraatiota viime vuonna.

  1. Coldplayn konsertti Helsingissä: Coldplayn konsertti ja näin sain sinne lipun
  2. Matkailu Turussa: Turun parhaimmat nähtävyydet
  3. Matkailu Porvoossa: Porvoon parhaimmat nähtävyydet
  4. Matkailu Virolahdella: Virolahden nähtävyydet
  5. Matkailu Tallinnassa: Tallinnan parhaimmat nähtävyydet
  6. Matkailu Loviisassa: Loviisan parhaimmat nähtävyydet
  7. Laivamatkailu: Silja Serenaden DeLuxe-hytti
  8. Gastronomia: Helsingin paras nepalilainen ravintola?
  9. Matkailu Goassa: Visuaalinen matkaopas Goaan
  10. Gastronomia: Paras intialainen ravintola Helsingissä

Orgaanisesti ottaen, siis täysin ilman Google-mainontaa, eniten lukijoita suomenkieliseen indivue.fi -blogiini tuli tietysti Suomesta. Kymmenen kärkeen mahtuivat myös seuraavat valtiot:

Indivue.fi suomenkieliset lukijat vuonna 2023
  1. Suomi
  2. Intia
  3. USA
  4. Irlanti
  5. Ruotsi
  6. Saksa
  7. Tanska
  8. Viro
  9. UK
  10. Kiina

Vuoden 2023 luetuimmat englanninkieliset blogiartikkelit

Sitten kun mennään englanninkielisiin tilastoihin, muuttuu järjestys hieman. Orgaanisella tatsilla (anteeksi uudissanani) eniten lukijoita englanninkieliseen indivue.com-blogiini tuli Intiasta. Kymmenen kärkeen mahtuivat myös seuraavat valtiot:

Indivue.com englanninkieliset lukijat vuonna 2023

  1. Intia
  2. Suomi
  3. USA
  4. Saksa
  5. Irlanti
  6. Ranska
  7. UK
  8. Kanada
  9. Kiina
  10. UAE

Vuoden 2023 luetuimmat englanninkieliset blogipostaukset ja / tai matkaoppaat olivat seuraavat:

  1. Intian matkailu: Visual travel guide to India
  2. Uutislehmä: Stepping on cow dung brings a good luck
  3. Suomen matkailu: Visual travel guide to Finland
  4. Euroopan matkailu: Visual travel guide to Europe
  5. Goan matkailu: Visual travel guide to Goa
  6. Helsinki biennaali: Best art of the Helsinki Biennial in 2023
  7. Gastronomia: Best Indian restaurants in Europe
  8. Bollywood: All the Salman Khan movies and music from 1998-2008
  9. Coldplayn konsertti Helsingissä: Coldplay in Helsinki and how I got the ticket
  10. Bollywood: Good Bollywood movies filmed in Goa
Indivuen englanninkieliset lukijat vuonna 2023

Vuosi 2023 osoitti jälleen, ettei matkailu ole pelkästään paikkojen näkemistä, vaan myös keino kohdata ja käsitellä elämän haasteita. Vaikka matkan pituus ja kohde vaihtelevat, on matkan vaikutus aina merkittävä. Matkailu tarjoaa mahdollisuuden uudistua, inspiroitua ja kasvaa – sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti. Jos siis ihmiset poistuvat elämästäsi, on paras lääke suruun matkailu. Ei siis alkoholi, vaan matkailu. Sekä inspiroivan työn teko. Muista siis tämä, jos ei mitään muuta blogistani mieleesi jää.

Lisää lukemista:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *