Matka Intiaan – Visuaalinen matkaopas videoilla

Matka Intiaan, visuaalinen matkaopas videoilla

Matka Intiaan

(Päivitetty 2/2023)

Kaikki oheiset Intiaan, intialaisiin kaupunkeihin, nähtävyyksiin sekä muihin Intian matkavinkkeihin liittyvät yli 500 blogipostausta sekä valokuva- että videoartikkelia Intiasta ja intialaisesta kulttuurista on kirjoitettu, kuvattu ja julkaistu INDIVUEn blogisivuilla vuodesta 2005 alkaen. Tuoreimmat kuvat paikan päältä ovat vuodelta 2022.

Liity INDIVUEn mukaan matkoille, joissa tutkitaan Intian ihmeitä jo vuodesta 2005 ja Mumbaista lähtien. Olen dokumentoinut ja tallentanut runsaasti Intian nähtävyyksiä blogiini ja YouTubeen jo yli 17 vuoden ajan.

Tutki postauksiani, jotka kertovat Intian kauneudesta, kaupungeista ja maamerkeistä, sekä sisältävät hyödyllisiä matkavinkkejä. Lue yli 500 valokuva- ja videopostausta Intian rikkaasta kulttuurista.

INDIVUE – Matka Intiaan ei ole vielä päättynyt, ja niinpä jatkankin tarinoiden, aitojen matkakokemusten ja upeiden kuvien jakamista matkabloggaajana ja valokuvaajana. Tilaa tämä blogisivustoni ja liity mukaan tähän loputtomaan löytöretkeen!

Intia on monipuolinen maa, jolla on rikas historia, kulttuuri ja perinteet, ja ne houkuttelevat valtavia määriä turisteja vuosittain. Intiassa on tarjolla laaja valikoima matkakokemuksia pohjoisen lumisista Himalajan vuorista etelän trooppisiin rantoihin.

Tämä visuaalinen opas innostaa ja auttaa sinua, kun suunnittelet matkaasi Intiaan, olitpa sitten ensimmäistä kertaa vierailemassa tai jo kokenut matkaaja. Opas sisältää tietoa parhaista kohteista vierailla, parhaista matkustusajoista ja tehokkaimmista liikkumistavoista.

Tämä opas opettaa myös paikallista kulttuuria, tapakäytäntöjä ja etikettiä, ja voit hyödyntää vinkkejä matkallasi parhaalla mahdollisella tavalla sekä kunnioittaa paikallista elämäntapaa. Yksi tärkeimmistä asioista, jotka Intiassa matkustettaessa on muistettava, on se, että se maa voi olla aisteille ylivoimainen. Intia on valtava maa, ja nähtävää ja koettavaa on paljon. Siksipä onkin suositeltavaa suunnitella matkaa etukäteen, jotta voit hyödyntää aikasi Intiassa parhaalla mahdollisella tavalla ja välttää mahdollisia vastoinkäymisiä.

Matkaa suunniteltaessa on tärkeää harkita, milloin on paras aika vierailla Intiassa. Maassa on trooppinen ilmasto, ja lämpötilat voivat vaihdella huomattavasti alueesta riippuen. Suomen kuuma +25 asteen kesälämpötila voi tuntua Delhissä viileältä talvella. Sadekauden aikana, joka yleensä kestää kesäkuusta syyskuuhun, joillakin alueilla voi olla vaikea liikkua, joten on varminta mahdollisuuksien mukaan välttää matkustamista monsuunin aikana.

Intia on hyvästä ruokakulttuuristaan tunnettu maa, ja paikallisten ruokien maistaminen on tärkeä osa mitä tahansa matkaa, Intiasta kun löytyy kaikkea mausteisista curryista aina makeisiin jälkiruokiin, ja jotain jokaiseen makuun. Sikäläisten ruokien maistaminen on mukava tapa sulautua paikalliseen kulttuuriin ja usein suositellaankin syömään katukeittiöiden ruokia, sillä ne voivat olla parhaita ja autenttisimpia ruokia, joita voit löytää. Muista kuitenkin huolehtia hygieniasta. Lisäksi haluaisin kehottaa sinua maistamaan yksinkertaista intialaista kotiruokaa, sillä oman kokemukseni mukaan se on parhainta, mitä Intiasta löytyy.

Intiassa liikkuminen voi olla haastavaa, mutta siellä on useita vaihtoehtoja, mukaan lukien lentokoneet, junat, bussit ja taksit. Junat ovat suosituin kulkutapa, ja niitä on useita erilaisia, mukaan lukien pikajunat, paikallisjunat ja luksusjunat. Bussit ovat myös suosittu vaihtoehto, erityisesti paikallisten keskuudessa, ja niitä on laaja valikoima, mukaan lukien paikallisbussit, pitkän matkan bussit ja luksusbussit. Taksit ovat myös kätevä vaihtoehto, mutta tärkeää on sopia hinta ennen lähtöä, sillä joillain kuljettajilla voi olla tapana ylihinnoitella turistihintoja.

Kun Intiassa matkustaa, on tärkeää arvostaa paikallisia tapoja ja perinteitä. Tämä sisältää hillityn pukeutumisen, julkisten tunteidenosoitusten välttämisen ja kenkien poisottamisen ennen sisäänkäyntiä temppeleihin ja koteihin. Lisäksi on tärkeää olla tietoinen ympäristöstä ja varoa taskuvarkaita sekä muita pikku rötöstelijöitä.

Intia on loppujen lopuksi maa, joka on täynnä unohtumattomia seikkailuja, historiaa ja kulttuuria. Olitpa sitten kiinnostunut vilkkaista kaupungeista, upeista rannoista tai vaikuttavista vuoristoista, Intialla on jotain tarjottavaa jokaiseen makuun. Hieman etukäteissuunnittelua käyttäen voit tehdä matkastasi Intiaan ihanan kokemuksen. Mutta varo, Intia saattaa saada sinut halajamaan palaamaan takaisin, niin kuin tämän suomalaisen matkabloggaajan tapauksessa.

Visuaalinen matkaopas INDIVUE – Matka Intiaan päivittyy vuosi vuodelta yhä paremmaksi, niinkuin koko internet ja tietotekniikka – joten tervetuloa mukaan INDIVUEn lukijaksi – voit tilata blogipostaukset helposti myös sähköpostiisi.

Myös seuraamalla sosiaalista mediaa ja jakamalla linkkejä postauksiini, tuet tekijää etkä jää päivityksistä paitsi! Ja jos haluat tarjota tekijälle virtuaalisen teen, löydät ohjeet teoksen englanninkielisestä versiosta Trip to India!

Intialaisia kaupunkeja, kyliä ja nähtävyyksiä

Oheiset postaukset ja videot kertovat intialaisista kaupungeista, kylistä ja nähtävyyksistä.

Taj Mahal Agrassa
Taj Mahal Agrassa

AGRA

Agra on pohjois-intialainen kaupunki, joka on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja historiallisesta merkityksestään. Kaupunki on kuuluisa Taj Mahalista, yhdestä maailman seitsemästä ihmeestä ja Unescon maailmanperintökohteesta. Taj Mahal on mausoleumi, joka on rakennettu muistoksi Mughal-keisari Shah Jahanin vaimolle Mumtaz Mahalille, ja se on laajalti tunnettu yhtenä maailman kauneimmista rakennuksista.

Taj Mahalin lisäksi Agrassa on muitakin historiallisia monumentteja ja maamerkkejä. Agra Fort, joka on myös Unescon maailmanperintökohde, on punaisesta hiekkakivestä rakennettu linnoitus, joka oli Mughal-keisarien pääasuinpaikka. Toinen suosittu nähtävyys on Itmad-ud-Daula, mausoleumi, jota kutsutaan nimellä ”Baby Taj”.

Koska Agran kaupunki voi olla kesäaikaan erittäin kuuma, suosittelen vierailua viileämpinä kuukausina lokakuusta maaliskuuhun.

Videoita Agrasta
Chennain liikennettä
Chennain liikennettä

CHENNAI

Chennai on intialaisen Tamil Nadun osavaltion pääkaupunki ja suosittu matkakohde Bengalinlahden rannalla. Se tunnetaan rannoistaan, temppeleistään ja kirkoistaan. Chennain suosituin ranta on Marina Beach, joka on maailman toiseksi pisin kaupunkiranta ja suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

Hengellisistä nähtävyyksistä kiinnostuneet voivat vierailla kuuluisassa Kapaleeswarar-temppelissä, joka on omistettu hindujumala Lord Shivalle. Temppeli tunnetaan näyttävistä monimutkaisista veistoksistaan ja se on suosittu paikka hindujen seremonioille ja juhlille.

Chennai tunnetaan myös herkullisesta ruokakulttuuristaan, ja erityisesti perinteisistä eteläintialaisista ruokalajeista, kuten idli, dosa ja sambar. Kaupungissa on myös vilkas katuruokakulttuuri, ja suosittuja ruokalajeja, kuten bhel puri ja pani puri, on saatavilla laajasti, jopa Marina Beachilla.

Yksi ehdoton vierailukohde lähellä Chennaita on Mahabalipuram, joka on Unescon maailmanperintökohde. Siellä voi nähdä kallioon veistetyn temppelin sekä 7. vuosisadalta peräisin olevia bas-relief-kuvanveistoksia.

Videoita Chennaista
India Gate Delhissä
India Gate Delhissä

DELHI

Delhissä sijaitseva New Delhi on Intian pääkaupunki, ja Delhi on suosittu matkakohde historian, kulttuurin ​​ja arkkitehtuurin vuoksi. Delhi on sekoitus muinaista ja modernia, ja sieltä löytyy monumentteja kuten Red Fort, Qutub Minar, Humayun’s Tomb sekä Lotus-temppeli, jotka esittelevät Intian moguliperintöä, sekä nykyaikaisia rakennuksia, kuten India Gate ja Akshardham-temppeli.

Delhi on myös kuuluisa katukeittiöstään ​​ja markkinoistaan, kuten Chandni Chowk, sekä vilkkaasta kaupunkielämästä. Muita suosittuja nähtävyyksiä Delhissä ovat Rashtrapati Bhavan ja Jama Masjid -moskeija.

Delhiin on hyvät liikenneyhteydet niin lentäen, maanteitse kuin junalla, mikä tekee siitä helposti saavutettavan matkakohteen matkailijoille ympäri maailman. Voit lukea ja katsoa matkakertomuksiani sekä suosituksiani Delhiin täältä –

LIIKENNE DELHISSÄ

LUONNONILMIÖITÄ DELHISSÄ

NÄHTÄVYYKSIÄ DELHISSÄ

RAVINTOLOITA DELHISSÄ

Videoita Delhistä
Goan rantaviivaa
Goan rantaviivaa

GOA

Goa on Intian länsirannikolla sijaitseva osavaltio, joka on suosittu matkailukohde. Se tunnetaan upeista rannoistaan, vilkkaasta yöelämästä, portugalilaisesta arkkitehtuurista ​​ja herkullisesta ruoasta. Joka vuosi lukuisa määrä turisteja ympäri maailman tulee rentoutumaan sen hiekkarannoille, vesiurheilemaan sekä tutkimaan Goan historiallisia kirkkoja ja linnoituksia ja maistelemaan Goan kuuluisia kala- ym. merenelävistä valmistettuja ruokia.

Trooppisen ilmastonsa, upean maisemansa ja rikkaan historian vuoksi Goa on ihanteellinen kohde niille, jotka etsivät seikkailua, rentoutumista ja kulttuurikokemuksia. Olen kirjoittanut Goasta vuodesta 2005 lähtien – joten voit lukea lisää Goasta visuaalisesta matkaoppaastani Indivue – Matka Goaan.

Videoita Goasta
Kudley Beach Gokarnassa
Kudley Beach Gokarnassa

GOKARN

Gokarna on Karnatakan osavaltiossa sijaitseva suosittu turistikohde. Se tunnetaan kauniista rannoistaan, ja se on oiva kohde niin reppureissaajille, rantojen ystäville kuin pyhiinvaeltajillekin. Gokarnan kuuluisimmat rannat ovat Gokarn Beach, Kudley Beach, Om Beach ja Paradise Beach.

Gokarnassa on myös useita vanhoja hindulaisia temppeleitä, mukaan lukien Mahabaleshwar-temppeli, joka on omistettu Shiva-jumalalle. Matkakohteena Gokarna on rauhallinen ja rento, ja siellä yhdistyy ainutlaatuisella tavalla rantaelämä sekä henkiset kokemukset. Lue ja katso lisää kokemuksiani Gokarnasta –

Videoita Gokarnasta
Jaigarh Fort, linnoitusJaipurissa
Jaigarh Fort, linnoitus Jaipurissa

JAIPUR

Jaipur on Rajasthanin osavaltion pääkaupunki ja yksi suosituimmista intialaisista turistikohteista. Se tunnetaan myös nimellä ”Pink City” sen vaaleanpunaisen väristen rakennusten vuoksi.

Jaipur on kuuluisa kulttuuriperinnöstään ja upeasta arkkitehtuuristaan ja se on koti useille historiallisille palatseille ja linnoille, kuten Hawa Mahal, Amber Fort ja City Palace. Kaupunki tarjoaa sekoituksen moderneja mukavuuksia ja perinteistä charmikkuutta, ollen täten pakollinen kohde Intian matkailijoille. Katso ja lue lisää tästä yhdestä Intian Kultaisen Kolmion kaupungista –

Videoita Jaipurista

Mumbain arkkitehtuuria
Mumbain arkkitehtuuria

MUMBAI

Mumbai, joka tunnettiin aiemmin nimellä Bombay, on Intian finanssipääkaupunki ja yksi maailman väkirikkaimmista kaupungeista. Se on eloisa ja monikulttuurinen kaupunki, jolla on värikäs historia.

Kaupunki on kuuluisa ikonisista maamerkeistään, kuten Gateway of India, Elephanta Caves ja Chhatrapati Shivaji Terminus -rautatieasema. Mumbai on myös intialaisen elokuva- ja televisioteollisuuden keskus, ja Bollywood toimii siellä. Voit lukea Bollywoodista lisää erillisestä teoksestani Indivue – Trip to Bollywood.

Mumbai on kulttuurien sulatusuuni ja se tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen perinteisiä ja moderneja elämyksiä, kuten herkullisia katuruokia ja paikallisia herkkuja, sekä loistavia ostosmahdollisuuksia. Lue ja katso matkakokemuksiani Mumbaista, josta tämä matkabloginikin alkoi –

HOTELLEJA MUMBAISSA

NÄHTÄVYYKSIÄ MUMBAISSA

RAVINTOLOITA MUMBAISSA

Videoita Mumbaista

Auringonlasku Mussooriessa
Auringonlasku Mussooriessa

MUSSOORIE

Mussoorie on Pohjois-Intiassa Uttarakhandin osavaltiossa sijaitseva vuoristokylä. Se on suosittu turistikohde ja tunnettu kauniista maisemistaan, kesäaikaan miellyttävästä ilmastostaan ja koloniaalisen ajan arkkitehtuuristaan.

Mussoorie tarjoaa upeita näkymiä Himalajan vuoristoon ja kaupunki tunnetaan myös rehevistä metsistään. Se on ihanteellinen kohde sekä seikkailunhaluisille että niille, jotka etsivät rauhallista pakopaikkaa kaupungin vilinästä. Voit lukea ja katsoa lisää Mussooriesta täältä –

Pondicherryn rantabulevardia
Pondicherryn rantabulevardia

PONDICHERRY

Pondicherry, nykyiseltä nimeltään Puducherry, on Intian kaakkoisrannikolla sijaitseva unionin alue. Se oli aikoinaan Ranskan siirtomaa ja sillä on rikas kulttuuriperintö, josta löytyy vaikutteita ranskalaisesta, intialaisesta ja tamilin kulttuurista.

Pondicherry on suosittu matkakohde, josta löytyy rauhallista ilmapiiriä, viehättävää siirtomaa-ajan arkkitehtuuria sekä pitkiä merenrantoja. Joitakin suosittuja turistinähtävyyksiä Pondicherryssä ovat Sri Aurobindo Ashram, French War Memorial, Botanical Garden ja Beach Promenade. Vierailijat voivat myös shoppailla paikallisilla markkinoilla, maistella paikallista ruokaa niin Ranskan kuin Intian malliin ja harjoittaa joogaa ja meditaatiota monissa hyvinvointikeskuksissa. Lue lisää Pondicherrystä visuaalisesta matkaoppaastani –

Ganges virtaa läpi Rishikeshin

RISHIKESH

Rishikesh on kaunis kaupunki Pohjois-Intiassa, ja sijaitsee Hindujen pyhän joen Gangesin varrella. Se tunnetaan maailmanlaajuisesti jooga- ja meditaatiokeskuksena, ja siellä vierailee vuosittain tuhansia matkailijoita ympäri maailman.

Rishikeshin viehätys piilee sen kauniissa luonnossa ja rauhallisessa ilmapiirissä, joka tarjoaa ihanteelliset olosuhteet henkiseen harjoitteluun ja rentoutumiseen.

TAMIL NADU

Tamil Nadu on Intian eteläosassa sijaitseva osavaltio, josta löytyy paljon värikästä kulttuuria, perinteitä ja historiallisesti merkityksellisiä paikkoja. Siellä on useita temppeleitä ja historiallisia monumentteja joissa matkailijat voivat vierailla.

Yksi suosituimmista matkakohteista Tamil Nadussa on sen pääkaupunki Chennai. Chennai on tunnettu paitsi sen kauniista merenrannoista. Marina Beach, joka on yksi Intian pisimmistä rannoista, on yksi Chennain suosituimmista nähtävyyksistä.

Toinen merkittävä matkakohde Tamil Nadussa on Madurai, joka on yksi Intian vanhimmista kaupungeista. Madurai on kuuluisa Meenakshi Amman -temppelistään, joka puolestaan on yksi suurimmista ja vaikuttavimmista temppeleistä Etelä-Intiassa. Temppelin värikkäät maalaukset, veistokset ja kuvaukset tekevät siitä yhden Tamil Nadun kulttuuriperinnön ikonisimmista paikoista.

Kanyakumari, Intian eteläisin kaupunki, on myös suosittu matkakohde Tamil Nadussa. Se on erityisen tunnettu sen henkeäsalpaavista auringonlaskuista ja -nousuista. Lisäksi Tamin Nadusta löytyy muitakin mielenkiintoisia paikkoja, kuten oma ”osavaltionsa” Puducherry (ent. Pondicherry), joka on Ranskan entinen siirtomaa, ja Kodaikanal. Tamil Nadussa on myös useita kansallispuistoja, joissa matkailijat voivat nauttia luonnosta ja eläimistä.

UTTARAKHAND

Uttarakhand on Himalajan vuoristossa sijaitseva osavaltio Pohjois-Intiassa ja se tunnetaan kauniista maisemistaan, pyhyydestään ja luonnonkauneudestaan. Osavaltion pääkaupunki on Dehradun.

Uttarakhand on kuuluisa monista pyhäköistään, joissa monet hindut ja uskonnolliset matkailijat vierailevat vuosittain. Kedarnath ja Badrinath lienevät niistä kuuluisimmat.

Uttarakhandin suosituimpia matkailukohteita ovat myös Rishikesh ja Haridwar, jotka ovat tunnettuja joogasta ja henkisistä harjoituksistaan. Rishikeshissä vierailijat voivat meditoida, osallistua joogatunneille, käydä temppeleissä ja harrastaa koskenlaskua. Haridwarissa kävijät voivat puolestaan osallistua Ganga Artiin, joka on Ganges-joen rannalla järjestettävä seremonia.

Uttarakhandin luonto on yksi sen suurimmista vetonauloista ja Uttarakhandin kauniit järvet ovat myös vierailun arvoisia. Esimerkiksi Nainital-järvi on suosittu kohde, joka tarjoaa matkailijoille rauhallisen ympäristön ja mahdollisuuden rentoutua veden äärellä. Järven ympärillä on useita nähtävyyksiä, kuten Naina Devi -temppeli ja Himalaya Darshan -näköalapaikka. Bhimtal-järvi on myös suosittu kohde, joka tarjoaa upeita näkymiä ympäröiville vuorille sekä mahdollisuuden veneretkille.

Goassa kuvattuja Bollywood-elokuvia - Matka Intiaan

Matka Intiaan ja intialaiseen kulttuuriin

Alla olevat postaukset blogisivustollani kertovat mm. intialaisista Bollywood-elokuvista, intialaisesta musiikista, intialaisesta ruoasta sekä hotelleista Intiassa.

INTIALAINEN ELOKUVA

MATKAILU INTIASSA

INTIALAINEN MUSIIKKI

INTIALAINEN RUOKA

VALOKUVIA INTIASTA

MISC INTIA

Matka Intiaan ja Bollywood

Videoitani Intiasta

Intialaisia osavaltioita ja osavaltioiden pääkaupungit

Alla ohessa ovat kaikki Intian 29 osavaltiota aakkosjärjestyksessä. Listaa on päivitetty 04/2019. Suurilla kirjaimilla kirjoitetut paikannimet ovat intialaisia osavaltioita, joita on kuvattu ja blogattu. Paikannimet ovat linkkejä aiheen postauksiin.

Intialaisten osavaltioiden pääkaupungit on listattu osavaltioiden viereiseen sarakkeeseen. Listaa on päivitetty 04/2019.
Suurin kirjaimin kirjoitetut paikannimet ovat pääkaupunkeja, joista on kirjoitettu. Nimilinkit vievät kyseisen aihepiirin postauksiin.

OSAVALTIOPÄÄKAUPUNKI
Andra PradeshHyderabad 
Arunachal PradeshItanagar
AssamDispur 
BiharPatna
ChhattisgarhAtal Nagar
GOAPANAJI
GujaratGandhinagar 
HARYANAChandigarh
Himachal PradeshShimla
Jammu and KashmirSrinagar 
JharkhandRanchi 
KARNATAKABangalore
KeralaThiruvananthapuram 
Madhya PradeshBhopal
MAHARASHTRAMUMBAI
ManipurImphal
MeghalayaShillong 
MizoramAizawl 
NagalandKohima 
OdishaBhubaneswar 
PunjabChandigarh
RAJASTHANJAIPUR
SikkimGangtok
TAMIL NADUCHENNAI
TelanganaHyderabad 
TripuraAgartala
UTTAR PRADESHLucknow
UTTARAKHANDDehradun
West BengalKolkata

Intialaisia territorioita 

Intialla on 7 territorioaluetta, joilla ei ole omaa hallitusta, kuten osavaltioilla on. Ohessa lista kyseisistä territorioista aakkosjärjestyksessä. Listaa on päivitetty 04/2019. Suurin kirjaimin kirjoitetut paikannimet ovat territorioita, joista on kirjoitettu. Nimilinkeistä löydät lisää tietoa!

TERRITORIOPÄÄKAUPUNKI
Andaman and Nicobar IslandsPort Blair 
Chandigarh
Dadra and Nagar HaveliSilvassa
Daman and DiuDaman 
DELHINEW DELHI
LaksahdweepKavaratti
PUDUCHERRYPONDICHERRY

INTIA SOMESSA

Intiaan liittyvää mikrobloggausta twiitteinä sosiaalisessa mediassa –

#Intia Twitterissä suomi
#Bollywoodia Twitterissä suomi
#India Twitterissä englanti
#Goa Twitterissä englanti
#Bollywood Twitterissä englanti

Jos seuraat jo YouTubea ja muita somekanaviani, niin kiitos siitä!

Lue, katso ja kuuntele myös muut Matka-aiheiset teokseni, kuten Matka Bollywoodiin, Matka Goaan ja Matka Eurooppaan! Kirjoitan niitä myös englanniksi ja löydät kuvalinkit niihin ohesta alta.

Mini button image Bollywood englanniksi