Lentokenttä Intiassa

Madhya Pradesh – osavaltio Intian sydämessä

Madhya Pradesh on keskellä Intiaa, Intian sydämessä, sijaitseva osavaltio, joka tunnetaan mm ”Temppeleiden osavaltiona”, sillä se tarjoaa vierailijoilleen upeita arkkitehtonisia ihmeitä, kuten Khajurahon temppelikompleksin ja Sanchin buddhalaiset monumentit, jotka ovat UNESCO:n maailmanperintökohteita. Madhya Pradeshissa on myös vaikuttava luonto ja osavaltiossa on monia kansallispuistoja, kuten Bandhavgarh, Kanha ja Pench, jotka ovat tunnettuja tiikerisafareistaan. Vierailijat pääsevät kokemaan siellä jännittäviä villieläinretkiä sekä näkemään monia Intian ainutlaatuisista eläimistä luonnollisessa elinympäristössään. Itse olen toistaiseksi matkustanut vain junalla läpi Madhya Pradeshin osavaltion matkalla Goasta Delhiin, mutta mitä enemmän Madhya Pradeshista kuulen, sitä mielenkiintoisemmaksi se käy.

Madhya Pradeshin ilmasto

Madhya Pradeshissa koetaan kolme pääasiallista vuodenaikaa:

  • Kesä (maalis-kesäkuu): Lämpötila voi tällöin nousta jopa 45 °C:een, erityisesti sellaisilla alueilla kuten Gwalior ja Jabalpur. Kesä on yleensä kuuma ja kuiva, mikä tekee aikaisista aamuista tai myöhäisistä illoista mukavampia ulkona liikkumiseen.
  • Monsuuni (heinä-syyskuu): Osavaltio saa kohtalaisen runsaasti sadetta, mikä voi tuoda virkistävän muutoksen maisemakuvaan, mutta se voi samalla myös aiheuttaa häiriöitä matkasuunnitelmiin, johtuen vesilammikoista tai satunnaisista tulvista tietyillä alueilla.
  • Talvi (loka-helmikuu): Tämä on paras ja ihanteellinen aika vierailla Madhya Pradeshissa. Sää on viileä ja miellyttävä, ja lämpötilat vaihtelevat +10 °C ja +25 °C välillä. Ilmasto on täydellinen ulkoiluun sekä niin arkkitehtonisten kuin luonnollisten kohteiden tutkimiseen.

Madhya Pradeshin paikallisia nähtävyyksiä

  1. Bhimbetka – Bhimbetkan kalliomaalaukset esittelevät joitakin varhaisimpia ihmisen elämän jälkiä Intiassa.
  2. Maheshwar – Viehättävä kaupunki Narmada-joen rannalla, joka on kuuluisa rauhallisista ghatseistaan, kauniista temppeleistään ja Maheshwari-sareistaan. Linnakekompleksi ja elämä joen varrella tarjoavat kuvankauniin ja rauhallisen tunnelman.
  3. Chanderi – Chanderi on ilo tekstiilien ystäville ja tunnettu brokadeistaan ja silkeistään. Kankaiden ohella kaupunki on täynnä historiallisia monumentteja, linnan raunioita ja jainalaisia temppeleitä.
  4. Pachmarhi – Pachmarhi on maisemallinen vuoristokaupunki, joka on kääritty vehreään vihreyteen ja vesiputouksiin, ja paikkaa kutsutaan usein ”Satpuran kuningattareksi”. Se on taivas vaeltajille ja luonnon ystäville, tarjoten nähtävyyksiä kuten Bee Falls, Jata Shankar -luolat ja Handi Khoh -näköalapaikka.
  5. Orchha – Keskiaikainen kaupunki, jossa aika näyttää pysähtyneen. Orchha on täynnä suuria palatseja, monimutkaisesti kaiverrettuja temppeleitä ja silmiinpistäviä cenotapheja, jotka heijastavat Bundelan arkkitehtonista tyyliä. Rauhallinen Betwa-joki kaupungin vieressä lisää sen vanhan maailman charmia.

Madhya Pradeshin suurimmat kaupungit

Bhopal: Madhya Pradeshin pääkaupunki Bhopal on tunnettu kauniista järvistään ja vehreistä puistoistaan. Se on kulttuurien sulatusuuni, jossa islamilaiset ja hindulaiset arkkitehtuuriset vaikutteet kohtaavat modernin kaupunkielämän. Bhopal tarjoaa matkailijoille historiallisia nähtävyyksiä, kuten Taj-ul-Masajidin, joka on Intian suurin ja yksi maailman suurimmista moskeijoista.

Indore: Indore on Madhya Pradeshin suurin kaupunki ja tärkeä kaupallinen keskus. Se on tunnettu Rajwadan palatsista ja Lal Bagh palatsista, joissa näkyy kaupungin loistokas menneisyys. Indoresta löytyy myös vilkkaita markkinoita ja herkullisia katukeittiöitä, jotka houkuttelevat ruokamatkailijoita.

Gwalior: Tämä historiallinen kaupunki on kuuluisa massiivisesta linnoituksestaan, joka hallitsee kaupungin siluettia. Gwaliorin linna on arkkitehtuurinen ihme, joka sisältää kalliomaalauksia ja veistoksia 1000-luvulta.

Jabalpur: Kaupunki tunnetaan marmorikivimuodostelmistaan Bhedaghatissa, ja Jabalpur tarjoaa monia uskomattomia luonnonihmeitä, kuten Dhuandhar-vesiputoukset. Lisäksi Jabalpur on myös portti moniin kansallispuistoihin, kuten Kanha National Park ja Bandhavgarh.

UNESCO:n maailmanperintökohteita Madhya Pradeshissa

Madhya Pradesh on koti useille UNESCO:n maailmanperintökohteille, jotka edustavat osavaltion kulttuurista ja historiallista merkitystä.

Khajuraho Group of Monuments: Tämä kohde on tunnettu eroottisista veistoksistaan, jotka koristavat temppelin ulkoseiniä. Khajurahon temppeli kuvastaa monimutkaista ihmisen ja jumaluuden välistä suhdetta sekä muinaisen Intian mestarillista kiviveistotaitoa.

Rock Shelters of Bhimbetka: Nämä kalliosuojat sisältävät maalauksia ja piirustuksia, jotka ulottuvat 30 000 vuoden taakse. Ne tarjoavat harvinaisen näkymän varhaisten ihmisten päivittäiseen elämään ja ovat arkeologian ja historian harrastajien unelma.

Buddhist Monuments at Sanchi: Nämä monumentit, erityisesti suuri stupa, ovat keskeisiä oppimisen ja pyhiinvaelluksen kohteita buddhalaisuuden alkuajoilta. Ne kertovat tarinoita Asokan suuresta vaikutuksesta ja buddhalaisen taiteen ja arkkitehtuurin kehittymisestä Intiassa.

Lisäksi UNESCO:n maailmanperintökohteiden esityslistalla eli tentatiivilistalla on vielä kuusi muutakin kohdetta Madya Pradeshista. Nämä kohteet ovat Gwalior Fort, Dhamnar rock-cut caves, Bhojeshwar Mahadev Temple Bhojpurissa, Champal valley rock art site, Khooni Bhandara Burhanpurissa sekä Ramnagar ja Mandla Gond.

Madhya Pradeshin kulttuurisia normeja

Madhya Pradeshin kulttuuri on rikas, ja se heijastuu sen päivittäiseen elämään ja juhliin. Tässä muutama kulttuurinen normi, jotka kannattaa pitää mielessä:

  • Pukeudu vaatimattomasti: Temppeleissä ja maaseudulla vieraillessa on kunnioittavaa pukeutua vaatimattomasti. Olkapäiden ja polvien peittäminen on suositeltavaa.
  • Festivaalit: Paikallisiin festivaaleihin osallistuminen tai niiden havainnointi voi olla kiehtova kokemus. Suuret festivaalit, kuten Diwali, Holi ja Dussehra, juhlitaan suurella innolla. Khajuraho-tanssifestivaali ja Gwaliorin Tansen-musiikkifestivaali ovat välttämättömiä kulttuuriharrastajille.
  • Etiketti: Tervehdykset ovat yleensä muodollisia. Yksinkertainen namaste (kädet puristettuina yhteen rinnan korkeudella) on yleinen tervehdys. Vanhempien ihmisten kunnioittaminen on syväänjuurtunut kulttuurinen tapa Intiassa.

Matkustusneuvoja Madhya Pradeshiin

  • Terveysvarotoimet: On suositeltavaa kantaa hyttyskarkotetta ja pysyä hyvin nesteytettynä, erityisesti kesällä matkustettaessa. Tarkista rokotusvaatimukset ja muu terveysohjeistus.
  • Turvallisuus: Vaikka Madhya Pradesh on suhteellisen turvallinen turisteille, tavanomaisia varotoimia tulee kuitenkin noudattaa, erityisesti paikoissa, joissa on tungosta sekä matkustettaessa yöllä.
  • Liikenne: Suunnittele matkasi osavaltion sisällä hyvin, koska merkittävien nähtävyyksien välillä voi olla suuria etäisyyksiä. Auton vuokraus tai junan käyttö ovat tehokkaimpia tapoja liikkua ympäriinsä Madhya Pradeshin osavaltiossa.

Tämän artikkelin kuva on Delhin lentokentältä viime syksynä, sillä jos haluat matkustaa Madhya Pradeshiin, lennät sinne todennäköisesti juuri Delhin kautta. Tämä artikkeli täydentyy autenttisilla kuvilla Madhya Pradeshin osavaltiosta sen jälkeen, kun olen päässyt käymään ja kuvaamaan Madhya Pradeshia. Lue lisää matkailusta Intiassa visuaalisesta matkaoppaastani INDIVUE – Matka Intiaan!

Lue myös:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *