Makumatka ympäri maailman: Ravintola- ja kahvilavideoita

Päivitetty 3/2023

Olen intohimoinen ruokamatkailija sekä video- että valokuvaaja, joka rakastaa kertoa tarinoita kahviloista ja ravintoloista ympäri maailman. Olen viime vuosina tallentanut monia mahtavia makuelämyksiä videolle ja julkaissut ne YouTube-kanavallani INDIVUETV. YouTube-kanavaltani löydät inspiroivan soittolistan nimeltä ”Restaurants and cafes around the world”, eli Ravintoloita ja kahviloita ympäri maailman, ja se sisältää jo yli 60 tekemääni videota. Tavoitteeni on julkaista siihen vielä paljon uusia videoita, jotta ainakin sataluku täyttyy, ehkä jo tänä vuonna, joten kannattaa pysyä kuulolla ja tilata kanava, jotta saat ilmoituksen heti, kun uusi video ilmestyy!

Haluan kannustaa kaikkia katsojiani ja lukijoitani lähtemään jälleen ulos nauttimaan kupillisen teetä tai hyvän aterian ravintolassa. Koronavuodet ovat olleet erityisen haastavia, joten on tärkeää löytää iloa ja nautintoa arjen keskelle.

Kanavallani voit tutustua moniin erilaisiin kahviloihin ja ravintoloihin ympäri maailman. Olen kuvannut videoita Intiasta ja Euroopasta ja matkustanut omatoimisesti eri puolille maailmaa löytääkseni parhaita makuelämyksiä. Haluan tarjota katsojilleni mahdollisuuden päästä mukaan näille makumatkoille ja kokea itse erilaisia kulttuureja ja makuelämyksiä.

Videoni ovat musiikkivideoita, joissa kerron tarinan kahvilasta tai ravintolasta ja sen tarjoamista herkuista. Haluan luoda tunnelman, joka vie katsojan matkalle mukaan ja antaa heille mahdollisuuden kokea paikan tunnelman ja fiiliksen.

Uskon, että ruokamatkailu on yksi parhaimmista tavoista tutustua uusiin kulttuureihin ja ihmisiin. Se avaa silmät uusille makuelämyksille ja antaa meille mahdollisuuden oppia uusia asioita eri kulttuureista.

Toivon, että kanavani ja soittolistani inspiroivat sinua lähtemään ulos ja tutustumaan uusiin paikkoihin. Löydä uusia suosikkikahviloita ja -ravintoloita Suomesta ja muualta maailmasta ja nauti hyvästä ruoasta ja seurasta. Pidä hauskaa ja anna minun viedä sinut makumatkalle ympäri maailman!

Kahviloita ja ravintoloita Intiasta ja Euroopasta

Matkusta makumatkalle ympäri maailman –

Suomen ja erityisesti helsinkiläisten ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi olen matkustanut myös Euroopassa ja Intiassa etsimässä herkullisia ja inspiroivia kohteita. Valitettavasti 2000-luvulla kohteita ei pystynyt digitaalisesti tallentamaan läheskään yhtä hyvin, jos ollenkaan. Soittolistallani on kuitenkin jo useita uskomattomia ravintoloita ja kahviloita eri puolilta maailmaa, kuten elokuvastakin tuttu kahvila Wienistä, kahvila Goan rannalta sekä Euroopan parhaita intialaisia ravintoloita.

Olen erityisen innoissani siitä, että olen voinut kuvata myös terveellisiä vaihtoehtoja, kuten raakaruoan, kasvisruoan ja gluteenittoman ruoan tarjoavia ravintoloita ja kahviloita. Uskon vahvasti siihen, että ruoka voi olla sekä herkullista että terveellistä, ja tämä kokoelma näyttää miten se on mahdollista.

Kanavallani pääset myös tutustumaan tunnettujen laivavarustamojen kasvis- ja kalaruokatarjontaan, joten voit saada vinkkejä laivamatkoja varten. Ja Helsingin upeat kahvilat ja ravintolat ovat myös vahvasti edustettuina, mukaan lukien thaimaalainen keittiö ja lähi-idän keittiö, kissakahvila ja pyörillä liikkuva jäätelöbaari.

Soittolistalle Suomesta ovat jo ehtineet ainakin jemeniläinen ravintola Helsingistä, suomalainen ravintola Espoosta, kahvila Fiskarsista ja grilli Alavudelta. Lisäksi löytyy grilli Nurmijärveltä ja turkkilainen ravintolakin, kahviloita Porvoosta ja Turustakin, sekä useampi ravintola Ahvenanmaalta.

Helsinkiläisiä kahviloita ja ravintoloita löytyy vielä usempi, kuten thaimaalainen ravintola ja lähi-idän ravintola Helsingistä. Intialaisia ja nepalilaisia ravintoloita löytyy myös ja tietystikin. Goan ja Intian lisäksi olen kesäkuuhun 2022 mennessä ehtinyt tehdä ravintolavideoita mm. Puolasta, Ruotsista, Saksasta, Espanjasta, Virosta, Hollannista ja Latviasta. Tilaa siis kanavani ja nauti makumatkasta!

Kokoelmani on täynnä unohtumattomia makuelämyksiä, jotka ovat varmasti mielenkiintoisia kaikille ruokamatkailusta innostuneille. Joten mikäli haluat lähteä makumatkalle ympäri maailman, nappaa napit korville ja istu mukavasti alas katsomaan näitä upeita videoita. Ja hyviä uutisia: lisää upeita kohteita on tulossa pian!

Tutustu myös visuaalisiin matkaoppaisiini, löydät ne oheisista linkeistä alta

Matka Suomeen

Matka Eurooppaan

Matka Goaan

Matka Intiaan

Matka Bollywoodiin

Kirjoitan matkaoppaita myös englanniksi ja löydät ne täältä.

Voit lukea myös tämän postauksen englanniksi!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *