Matka Suomeen – Visuaalinen matkaopas videoilla

Matka Suomeen - visuaalinen matkaopas

Matka Suomeen

(Päivitetty 12/2022)

INDIVUE – Matka Suomeen on uusin monista matkailuaiheisista teoksistani.

Tämä digitaalinen kokoelmateos sisältää suorat linkit Suomeen liittyviin blogipostauksiini, joita olen vuosien varrella kirjoitellut, kuvannut ja videoinut. Valokuva- ja videoteokseni sisältävät niin inspiroivia matkavinkkejä kuin informatiivista taidettakin, joiden parissa viihtyä.

Varmistat alatiuudistuvan Matka Suomeen -teokseni uudet postaukset, tulevat päivitykset sekä päivityksien saannin itsellesi tilaamalla blogin ja tykkäämällä somekanavistani!

Mukavaa kotimaanmatkailua!

Suomen kaupunkeja, kuntia ja nähtävyyksiä

Suomessa on neljä vuodenaikaa: kevät, kesä, syksy ja talvi. Jokaisella vuodenajalla on omat ihanat ominaisuutensa, mutta kesä on yleensä parhainta ja varmasti lämpimintä aikaa vierailla Suomessa, jos haluaa pelata varman päälle.


Suomella on kaunis puhdas luonto, mikä voi tehdä Suomesta kauniin ja virkistävän matkailukokemuksen. Tämä visuaalinen oppaani antaa sinulle yleiskatsauksen joistakin suosituimmista vierailukohteista Suomessa.


Jos haluat oppia Suomesta lisää, löydät blogikirjoitukseni ja videoni allaolevasta blogihakemistosta –

Ahvenanmaan maalaismaisemia
Ahvenanmaan maalaismaisemia

AHVENANMAA

Ahvenanmaa on autonominen ja demilitarisoitu alue ja se sijaitsee saaristossa Itämerellä. Sen virallinen kieli on ruotsi ja siellä asuu noin 30 000 ihmistä. Ahvenanmaan pääkaupunki on Maarianhamina. Ahvenanmaalta löytyy kaunista luontoa ja monia matkailukohteita ja sinne pääsee laivalla päivittäin.

Videoita Ahvenanmaasta
Uimaranta Alavudella
Uimaranta Alavudella

ALAVUS

Alavus on pieni kaupunki Etelä-Pohjanmaalla ja sitä kutsutaan usein lakeuden portiksi, koska sieltä alkavat Pohjanmaan alavat maisemat ilman korkeita kukkuloita.

Espoon luontoa
Espoon luontoa

ESPOO

Espoo on yksi Suomen suurimmista kaupungeista ja se sijaitsee Suomen pääkaupungin Helsingin vieressä. Se luetaan kuuluvaksi pääkaupunkiseutuun ja Helsingin keskustasta pääsee eri puolille Espoota metrolla, junalla tai bussilla. Metroyhteys Espooseen on suhteellisen uusi ja uusimmat metropysäkit on lisätty 12/2022. Espoosta löytyy paljon kaunista luontoa, mutta myös museoita, teatteri, ostoskeskuksia yms. Tutustu joihinkin Espoon kauneimmista paikoista –

Kevät Fiskarsin kylässä
Kevät Fiskarsin kylässä

FISKARS VILLAGE

Fiskarsin kylä on niin asuinalue kuin luonto- ja taidepainotteinen turistinähtävyys Raaseporin kaupungissa.

Suomenlinna Helsingissä
Suomenlinna Helsingissä

HELSINKI

Helsinki on Suomen pääkaupunki, jossa on yli 650 000 asukasta. Matkaoppaani Helsinkiin kertoo sinulle yli 10 oleellista nähtävyyttä ja kokemusta Helsingissä, ja lisää on luvassa myöhemmin, joten tule tarkistamaan päivitykset säännöllisesti!

HELSINGIN KAHVILOITA

HELSINGIN LIIKENNE

HELSINGIN NÄHTÄVYYKSIÄ

Videoita Helsingistä
HELSINGIN RAVINTOLOITA
HELSINGIN TAIDE-ELÄMYKSIÄ

HELSINGIN TAPAHTUMIA

Inkoon satamaa
Inkoon satamaa

INKOO

Inkoo sijaitsee eteläisen Suomen rannikolla ja sillä on kaunis satama.

JÄRVENPÄÄ

Kuusamon ruskaa
Kuusamon ruskaa

KUUSAMO

Kuusamo on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva kaupunki, jossa sijaitsee kuuluisa laskettelurinne. Kuusamossa oleminen tuntuu kuin olisi Lapissa ja voit nähdä porojen juoksevan vapaana luonnossa. Kuusamossa on lentokenttä.

Strömfors Loviisassa
Strömfors Loviisassa

LOVIISA

Loviisa on pieni n. 15000 asukkaan kaupunki Suomen etelärannikolla, jossa on paljon kauniinvärisiä puutaloja. Loviisan kunnan alueelta löytyy myös muita kauniita nähtävyyksiä, kuten Strömforsin ruukki.

Nurmijärven peltomaisemaa
Nurmijärven peltomaisemaa

NURMIJÄRVI

Nurmijärvi on Suomen väkirikkain kunta ja sinne pääsee helposti bussilla Helsingin keskustasta, noin 35 minuutissa. Se sijaitsee Espoon ja Vantaan kaupunkien rajalla. Nurmijärvellä ei ole varsinaisesti turistikohteita, mutta se on tunnettu siitä, että suomalainen kansalliskirjailija asui siellä aikoinaan ja hänen talonsa on nähtävyys.

Porvoon vanhaa kaupunkia Porvoonjoen varrella
Porvoon vanhaa kaupunkia Porvoonjoen varrella

PORVOO

Porvoo on kaunis kaupunki, joka sijaitsee noin 50km Helsingin keskustasta itään. Porvoon vanha kaupunki on kuuluisa matkailukohde Suomessa.

Aurajoki Turussa
Aurajoki Turussa

TURKU

Turku on Suomen vanhin kaupunki ja se sijaitsee lounaisrannikolla Aurajoen varrella. Turku oli Suomen pääkaupunki ennen Helsinkiä.

Tikkurilan keskustaa Vantaalla
Tikkurilan keskustaa Vantaalla

VANTAA

Vantaa on Helsingin entinen maalaiskunta, nykyinen oma kaupunkinsa, jonka lasketaan kuuluvan pääkaupunkiseutuun. Vantaalla sijaitsee Suomen suurin ja tärkein lentokenttä, Helsinki-Vantaan lentokenttä. Vantaalta on hyvät joukkoliikenneyhteydet Helsingin keskustaan junalla ja bussilla.

Verlassa sijaitsee yksi Suomen UNESCOn maailmanperintökohteista
Verlassa sijaitsee yksi Suomen UNESCOn maailmanperintökohteista

VERLA

Verla on kylä Kouvolassa ja suosittu kesämökkimatkailijoiden keskuudessa. Yksi Suomen Unescon maailmanperintökohteista sijaitsee Verlassa.

POSTAUKSIA MATKAILUSTA SUOMESSA

MATKOJA SUOMESTA JA SUOMEEN

Videoita Suomesta

Jos pidit videoista, niin tilaa myös YouTube-kanavani, ja teen niitä lisää!

Seuraa myös somessa!

Lue, katso ja kuuntele myös muut samaan sarjaan kuuluvat teokseni!