Inkoon vierasvenesatama kesäiltana

Inkoon parhaimmat nähtävyydet

Minulla oli ilo vierailla Inkoossa, kun Inkoo oli parhaimmillaan: Kuuma ja aurinkoinen kesä-ilta. Olimme ohikulkumatkalla ja pysähdyimme syömään paikalliseen ravintolaan, minkä jälkeen istuimme vierasvenesataman rantabaarin terassilla ja ihastelimme meren kimmellystä. Mutta mitä muuta nähtävää Inkoossa, tässä Uudenmaan länsiosassa sijaitseva kunnassa olisi ollut? Inkoo on mainio kohde kaikille luonnon, historian ja kulttuurin ystäville. Tämä kaksikielinen kunta tarjoaa vierailijoilleen yhdistelmän kiehtovaa saaristoluontoa, kulttuurihistoriaa ja monipuolisia aktiviteetteja. Ohessa Inkoon parhaimpia nähtävyyksiä. Kuvat niihin seuraavat perästä päin, kunhan joskus pääsen Inkoon kohteissa käymään.

1. Barösundin saaristo

Barösundin saaristo on yksi Inkoon tunnetuimmista vetonauloista. Saariston kristallinkirkkaat vedet ja koskemattomat luontokohteet tarjoavat täydelliset puitteet veneilylle, kalastukselle ja retkeilylle. Alueella on myös useita vierasvenesatamia, jotka palvelevat kesäaikaan saapuvia veneilijöitä.

2. Fagervikin Ruukki ja museo

Fagervikin ruukkialue on ainutlaatuinen historiallinen kohde, joka vie kävijät ajassa taaksepäin 1600-luvulle. Alueella sijaitsee Suomen vanhin säilynyt masuuni sekä kaunis ruukinkartano puistoineen. Fagervikin museo tarjoaa kattavan katsauksen ruukin ja sen työntekijöiden elämään vuosien varrella.

Inkoon kirkko
Inkoon kirkko

3. Inkoon Kirkko

Inkoon kirkko, rakennettu 1400-luvulla, on keskiaikainen kivikirkko, joka on omistettu Pyhälle Nikolaokselle, merenkulkijoiden suojeluspyhimykselle, ja kirkon sisältä löytyy muun muassa harvinainen seinämaalaus. Kirkko on avoinna yleisölle kesäkuukausien aikana ja tarjoaa rauhoittavan paikan hiljentymiselle.

4. Inkoon saaristoreitti

Inkoon saaristoreitti on ulkoilun ystävien unelma. Tämä merkitty reitti kulkee läpi kauniin saaristoluonnon ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen ainutlaatuiseen floraan ja faunaan jalkaisin tai pyörällä. Reitillä on useita levähdyspaikkoja, joissa voi nauttia eväitä ja ihailla merellistä maisemaa. Saaristoliikenne kuljettaa matkustajia ympäri vuoden.

Inkoon vierasvenesatama kesäiltana
Inkoon vierasvenesatama kesäiltana

5. Inkoon vierasvenesatama ja merenranta

Inkoon vierasvenesatama ja merenranta on kaunis paikka istua ja viettää iltaa, kun sää sen sallii.

Tie kohti Inkoon vierasvenesatamaa
Tie kohti Inkoon vierasvenesatamaa

Omansalainen nähtävyys stadilaiselle olivat myös Inkoon seudun tiekyltit, joissa ruotsinkielinen nimi oli pompsahtanut suomenkielisen paikan nimen päälle, toisin kuin pääkaupunkiseudulla, jossa suomenkielinen nimi on aina ylinnä. Demokratian voittokulkua lienee tämäkin käytäntö. Sai matkailijan miettimään, mikä olisikaan tämän paikkakunnan oikea nimi englanninkieliselle puhuttaessa.

Inkoon tiekyltti
Inkoon tiekyltti

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *