Eiffel-torni yöaikaan
|

Pariisin parhaimmat nähtävyydet – top 10

(Päivitetty 5/2023)

Pariisi, Ranskan romanttinen pääkaupunki, on eittämättä yksi maailman viehättävimmistä kaupungeista ja täynnä upeita nähtävyyksiä, joista jokainen tarjoaa oman ainutlaatuisen kokemuksensa. Tässä artikkelissa esittelen valokuvaamani Pariisin top 10 parhaimmat nähtävyydet, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailman.

1.Eiffel-torni: Eiffel-torni on ehdottomasti Pariisin tunnetuin maamerkki ja symboli. Tämä 324 metriä korkea rautarakenteinen torni tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin. Voit ihailla maisemia joko kiipeämällä tornin huipulle tai nauttia näkymistä tornin alemmilta tasoilta.

2. Louvren taidemuseo: Louvre on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista museoista. Se sijaitsee entisessä kuninkaallisessa palatsissa ja tarjoaa valtavan kokoelman taideteoksia. Louvren kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Mona Lisa, Nike Samothraken veistos ja Venus de Milo. Louvren sisäpiha lasipyramideineen ja vilvoittavine suihkulähteineen on myös kokemisen arvoinen oleskelutila kesähelteillä sekä lisäksi ilmainen taide-elämys.

Turisteja Eiffel-tornin huipulla
Turisteja Eiffel-tornin huipulla
Louvren taidemuseon sisäpihaa ja suihkulähde
Louvren taidemuseon sisäpihaa ja suihkulähde

3. Sacré-Cœur: Upea basilika, joka tunnetaan virallisesti nimeltään Basilique du Sacré-Cœur de Montmartre, sijaitsee Pariisin Montmartren kaupunginosassa. Se on yksi Pariisin ikonisimmista nähtävyyksistä ja houkuttelee vuosittain miljoonia vierailijoita ympäri maailman.

4. Montmartren taiteilijakortteli: Sacré-Cœur on Montmartren kaupunginosan symboli ja se liittyy vahvasti alueen taiteelliseen historiaan. Montmartre puolestaan tunnetaan taiteilijoiden ja boheemien elämäntyylistä ja Sacré-Cœur toimii alueen keskeisenä maamerkkinä. Voit nauttia kävelyistä Montmartren kapeilla kujilla, vierailla taiteilijoiden toreilla ja ihailla alueen ainutlaatuista ilmapiiriä. Montmartre tarjoaa ainutlaatuisen taiteellisen ilmapiirin ja unohtumattoman kokemuksen.

Sacré-Cœurin basilika
Sacré-Cœurin basilika
Näkymät Sacré-Cœurin portailta
Näkymät Sacré-Cœurin portailta

5. Champs-Élysées ja Riemukaari: Champs-Élysées on maailmankuulu bulevardi, joka on täynnä tyylikkäitä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Bulevardin päässä kohoaa mahtipontinen Riemukaari, Arc de Triomphe, joka muistuttaa Ranskan historiasta ja Napoleonin voitosta. Voit kävellä pitkin Champs-Élysées-katua ja ihailla Riemukaarta sen lopussa. Näkymät Riemukaaren huipulta yli Pariisin ovat viehättävät.

6. Seinen risteily: Seine-joki tarjoaa kauniin näkökulman Pariisin nähtävyyksiin. Voit lähteä jokiristeilylle ja nauttia rennosta matkasta, ihailla Eiffel-tornia, Louvrea, Notre Damea ja muita tärkeitä kohteita matkan varrella. Seinen risteily tarjoaa ainutlaatuisen ja romanttisen tavan kokea Pariisi.

Bulevardi Champs-Élysées
Bulevardi Champs-Élysées
Pariisin Riemukaari, Arc de Triomphe
Pariisin Riemukaari, Arc de Triomphe

7. Notre Damen katedraali: Notre Damen katedraali on upea goottilainen mestariteos ja yksi Euroopan merkittävimmistä katedraaleista. Tämä ikoninen rakennus hurmaa vierailijansa upealla arkkitehtuurillaan ja historiallisella tunnelmallaan. Katedraalin sisällä voit ihailla upeita lasimaalauksia ja kiivetä torniin nauttimaan näköaloista.

8. Musée d’Orsay: Musée d’Orsay on toinen merkittävä taidemuseo Pariisissa, joka sijaitsee entisessä rautatieasemarakennuksessa. Museo keskittyy pääasiassa 1800- ja 1900-lukujen taiteeseen ja sieltä löytyy teoksia muun muassa impressionisteilta, postimpressionisteilta ja symbolisteilta.

Musée d’Orsay Pariisissa
Musée d’Orsay Pariisissa
Notre Damen katedraali
Notre Damen katedraali

9. Pompidou-keskus: Centre Pompidou on modernin taiteen ja kulttuurin keskus, joka tunnetaan innovatiivisesta arkkitehtuuristaan. Keskus tarjoaa laajan kokoelman moderneja ja nykytaiteen teoksia sekä jännittäviä näyttelyitä, elokuvia ja esityksiä.

10. Luxembourg Gardens: Jardin du Luxembourg on yksi Pariisin merkittävimmistä ja suosituimmista puistoista ja se sijaitsee kaupungin 6. arrondissementissa. Luxembourgin puisto on rakennettu 1600-luvulla, ja se on nimetty Luxembourgin palatsin mukaan, joka toimii tänä päivänä Ranskan senaatin kotina. Luxembourgin puisto on suosittu paikka paikallisten asukkaiden keskuudessa, jotka tulevat sinne nauttimaan ulkoilmasta, lukemaan, piknikille tai vain rentoutumaan. Se on myös suosittu turistikohde, joka tarjoaa miellyttävän rauhallisen mutta väririkkaan paikan muuten niin vilkkaan ja yksivärisesti rakennetun kaupungin sydämessä.

Luxembourgin puistoa ja kukkia Pariisissa
Luxembourgin puistoa ja kukkia Pariisissa
Van Goghin muotokuva Musée d'Orsay:ssa
Van Goghin muotokuva Musée d’Orsay:ssa

Nämä Pariisin top 10 nähtävyyttä ovat vain pintaraapaisu siitä, mitä kaupungilla on tarjottavanaan. Pariisi on kaupunki, joka hurmaa matkailijansa kauniilla arkkitehtuurillaan, taiteellaan ja romanttisella ilmapiirillään. Jokainen nähtävyys tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen ja tekee osaltaan Pariisista ikimuistoisen matkakohteen.

Oheisissa valokuvaamissani kuvissa voit nähdä miltä Pariisi näytti aurinkoisena kesäpäivänä melkein 40 asteen lämpötilassa vuonna 2009. Voit nähdä Pariisin top 10 nähtävyyksiä myös seuraavassa videossani, joka kertoo lisää menovinkkejä Pariisiin. Kaikki nämä nähtävyydet mahtuvat hyvin pidennettyyn viikonloppumatkaasi, jos pidät aikataulun tiukkana!

Pariisin nähtävyyksiä

Mielenkiintoinen yksityiskohta Pariisiin matkustavan kulinaristin kannalta on muuten se, että INDIVUE:ssa kuusi vuotta sitten kehuttu pariisilainen ravintola Kashmirin Ruusu löytyy Trip Advisorin ravintolalistalta vasta sijalta 12159.

Jos siis viisi tähteä heruu jo sijalle 12159, niin montako tähteä mahtavatkaan saada Pariisin sata parhainta ravintolaa?

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *