Euroopan parhaimmat intialaiset ravintolat

Oheinen videoni kertoo Euroopan parhaimmista intialaisista ravintoloista. Kyseinen ravintolakuvausprojektinihan keskeytyi pahemman kerran koronan vuoksi ja useampi intialaisen ravintolan omistava Euroopan maa jäi kokematta. Sen vuoksi tämä kuvaamani video kertookin parhaimmista intialaisten ravintoloiden kokemuksistani Euroopassa ennen vuotta 2020 ja ennen koronaa.

Suomi on ihan ansaitusti päässyt mukaan top5:een. Valitettavasti täytyy kuitenkin mainita, että helsinkiläisen ravintola India Housen, jonka olisi kuulunut olla tässä videossa, jätin valitettavasti pois, koska kyseinen ravintola näyttää lopettaneen ravintolatoimintansa Helsingissä. Ja sivuhuomautuksena mainittakoon, että kyseessä ei ole edes ainoa intialainen ravintola Helsingissä, joka on lopettanut toimintansa viimeisen vuoden sisällä. Tämä on todella ikävää, mutta totta, että melkein kaikki Helsingin parhaimmat intialaiset ravintolat ovat lopettaneet toimintansa. Onneksi videolta löytyy ainakin yksi ravintola.

Toivottavasti kaikki muutkin videolta löytyvät hyvät intialaiset ravintolat Euroopassa ovat selvinneet koronan yli ja ilahduttavat yhä asiakkaitaan.

Esimerkiksi Italia ja Latvia eivät yltäneet parhaimpien ravintolamaiden joukkoon, mutta katsopa oheiselta videolta, mistä Euroopan parhaimpia intialaisia ravintoloita löytyi! Kriteerinä tässä ei ollut ravintolan ulkonäkö vaan kasvisruoan maku.

Videon kesto: 4:31

Parhaimmat intialaiset ravintolat Euroopassa

Monet intialaisista ravintoloista, kuten Golden Tikka, Monal, Mr. India, Maharadscha ja Shiva ovat vuosien mittaan päätyneet aina artikkeliksi asti teokseeni INDIVUE – Matka Eurooppaan, joka on olemassa myös englanninkielisenä. Löydät ne luettavaksi oheisesta linkistä!

Tältä näytti shahi paneer yhdessä parhaimmista intialaisista ravintoloista

5 Comments

  1. Juuri tultiin Sri Lankasta muutaman viikon matkalta. Tuli tykästyttyä toden teolla paikalliseen ruokaan. Kiinnostaisikin kovasti tehdä makumatka myös Intiaan, varmaan paikallisesta keittiöstä löytyy paljon yhteistä Sri Lankan kanssa, mutta myös eroja.

  2. No nyt tuli nälkä. Olin juuri Sri Lankassa matkalla ja pääsin sielläkin syömään ihania kasvisruokia. Täytyykin käydä pitkästä aikaa taas jossain intialaisessa.

  3. Kiitos kommenteistanne. Tiedän muuten Helsingissä olevan ainakin yhden Sri Lankalaisen ravintolan, joka löytynee Googlella, mutta sen ravintolan menu oli liian yksipuolinen ja sisälsi liikaa ranskanperunoita ja kebabia, jotta olisin sitä lähtenyt kokeilemaan. Ranskanperunat vain lienevät resepti Suomessa menestymiseen.

  4. Aika moni ravintola on korona-aikana lopettanut toimintansa, minkä olen huomannut, kun esim Tallinnassa tutkin mitkä parhaat ravintolat ovat vielä voimissaan. Tämä tietysti antaa mahdollisuuksia uusille tulokkaille, ja tällä hetkellä monen kaupungin ravintolat ovat melkoisessa murroksessa.

    Intialaisista ravintoloista parhaiten on jäänyt mieleen Lontoon Brick Lanen alue, jossa väitetään (ainakin englantilaisten mielestä) olevan maailman parhaat intialaiset ravintolat. No onhan samaa sanottu myös siitä, että maailman parasta sushia saa New Yorkissa. Itsestä kuitenkin kaikki ruoka aidossa ympäristöön on paras nautinto, mutta kyllä esim huippu intialainen ruoka on aina hyvä idea maasta riippumatta. Kiva video kaikin puolin!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.