| | |

Hyviä Goassa kuvattuja Bollywood-elokuvia sekä elokuvamusiikkia

Päivitetty 11/2023

(Affiliate-linkit merkitty * tähdellä)


Jos olisin vuonna 2005 tiennyt, että kaikki oheiset Goassa kuvatut Bollywood-elokuvat tulevat olemaan tekstitysten kera näinkin helposti kenen tahansa saatavilla, niinkuin ne nyt ovat Apple Music ja iTunes -palveluiden kautta, olisin ehkä stressannut hieman vähemmän –

Ottanut ehkä hieman vähemmän valokuvia ja videoita, ja kadehtinut ehkä hieman vähemmän elokuvantekijöiden ja valokuvausammattilaisten kalliita kameroita ynnä muita laitteita, jotka tuottivat suuria kauniita kuvia ja elokuvia kaikista niistä inspiroivista näkymistä ympäri Goan ja Intian.

En ehkä olisi myöskään roudannut kameraani yhtälailla joka paikkaan siinä trooppisessa kuumuudessa vain sen takia, että ihmisten tuli saada tietää mahdollisimman paljon siitä upeasta intialaisesta matkakohteesta nimeltään Goa, ja Goan kauniista luonnosta. Olisin saattanut ehkä ottaa hieman rennommin, jos olisin tiennyt että Facebook, YouTube, Google+ ja Instagram tulevat, ja lopulta kaikki kyllä saavat tietää kaikesta siitä, hitaasti, mutta varmasti.

Toisaalta kuitenkin – Kaikista näistä Goassa kuvatuista elokuvista Woh Lamhe ja Finding Fanny ilmaisevat Goan olemusta ja tunnelmia mielestäni parhaiten ja jostain syystä esimerkiksi juuri nämä elokuvat puuttuvat iTunesista. Dilwale sieltä kuitenkin löytyy ja tuo elokuva sisältääkin mukavia kohtauksia.

Siltikin, löytyy Goasta vielä monen monta ennennäkemätöntä tarinaa ja näkymää elokuvien aiheeksi, yhtä hyvin kuin valokuvien tai maalauksienkin.

Jo senkin vuoksi on tarvetta sellaisille teoksille kuin INDIVUE – Matka Goaan, Matka Intiaan ja – Matka Bollywoodiin, jotka löytyvät oheisista linkeistä ja kertovat sinulle esimerkiksi siitä, miltä Goan rannat näyttivät 2000-luvun puolivälissä sekä kymmenen vuotta sen jälkeen, tai mitkä ovat hyviä Goassa kuvattuja elokuvia.

Mutta nyt: hyviä Goassa kuvattuja Bollywood-elokuvia sekä elokuvamusiikkia. Huomaathan, että jos elokuvasta on kirjoitettu arvio INDIVUEssa, niin löydät sen luettavaksi elokuvan nimilinkistä!

Hyviä Goassa kuvattuja Bollywood-elokuvia sekä elokuvamusiikkia

”Ek Duuje Ke Liye” on intialainen romanttinen draamaelokuva, joka julkaistiin vuonna 1981. Elokuva kertoo hindinkielisen rakkaustarinan, jossa eteläintialainen mies ja pohjoisintialainen nainen rakastuvat toisiinsa ja joutuvat kohtaamaan kulttuurierojen aiheuttamia haasteita.

Elokuvan ohjasi K. Balachander ja pääosissa näyttelevät Kamal Haasan ja Rati Agnihotri. Elokuva oli menestys Intiassa ja yleisö arvosti sen tarinaa, musiikkia ja näyttelijäsuorituksia.

Elokuvan soundtrackilla on useita suosittuja kappaleita, jotka ovat edelleen suosittuja Intiassa, kuten ”Tere Mere Beech Mein” ja ”Hum Bane Tum Bane”. Musiikin sävelsi Laxmikant-Pyarelal ja sanoitukset kirjoitti Anand Bakshi. Soundtrack oli suuri menestys ja ansaitsi useita palkintoja.

”Ek Duuje Ke Liye” on edelleen suosittu Intiassa ja se tunnetaan yhtenä hindinkielisen elokuvateollisuuden klassikoista. Se on myös yksi Kamal Haasanin merkittävimmistä elokuvista.

”Pukar” on intialainen draamaelokuva, joka julkaistiin vuonna 1983. Elokuvan ohjasi Ramesh Behl ja pääosissa näyttelevät Zeenat Aman, Amitabh Bachchan ja Randhir Kapoor.

”Pukar” oli menestys Intiassa ja yleisö arvosti sen tarinaa, näyttelijäsuorituksia ja musiikkia. Elokuva sisälsi useita suosittuja kappaleita, kuten ”Samandar Mein Naha Ke” ja ”Tu Maike Mat Jaiyo”. Musiikin sävelsi ja sanoitti R. D. Burman.

”Saagar” on intialainen romanttinen draamaelokuva, joka julkaistiin vuonna 1985. Elokuvan ohjasi Ramesh Sippy ja pääosissa näyttelevät Rishi Kapoor, Kamal Haasan ja Dimple Kapadia.

Elokuvassa seurataan kahta miestä, jotka rakastuvat samaan naiseen. Ravi (Rishi Kapoor) on rikas liikemies, kun taas Raja (Kamal Haasan) on köyhä. He molemmat rakastuvat Mona-nimiseen naiseen (Dimple Kapadia). Elokuva kertoo kolmikon rakkausseikkailuista, jotka ovat täynnä kateutta, mustasukkaisuutta ja romantiikkaa.

”Saagar” oli menestys Intiassa ja yleisö arvosti sen tarinaa, näyttelijäsuorituksia ja musiikkia. Elokuva sisälsi useita suosittuja kappaleita, kuten ”Jaane Do Na” ja ”Saagar Kinare”. Musiikin sävelsi R. D. Burman ja sanoitti Javed Akhtar. Elokuva voitti useita palkintoja, mukaan lukien neljä Filmfare-palkintoa.

”Khamoshi: The Musical” on intialainen romanttinen musikaalielokuva, joka julkaistiin vuonna 1996. Elokuvan ohjasi Sanjay Leela Bhansali ja pääosissa näyttelevät Nana Patekar, Salman Khan, Manisha Koirala ja Seema Biswas.

Elokuvassa seurataan laulaja Anniea (Manisha Koirala), joka asuu yhdessä isänsä kanssa. Hän tapaa rajun ja kapinallisen Devan (Salman Khan), johon hän rakastuu. Elokuva kertoo heidän rakkaustarinastaan ja siitä, miten he yrittävät yhdistää eri yhteiskuntaluokkien välisiä kuiluja.

”Khamoshi: The Musical” oli menestys Intiassa ja yleisö arvosti sen tarinaa, näyttelijäsuorituksia ja musiikkia. Elokuva sisälsi useita suosittuja kappaleita, kuten ”Bahon Ke Darmiyan”, ”Aaj Mein Upar” ja ”Yeh Dil Sun Raha Hai”. Musiikin sävelsi Jatin-Lalit ja sanoitti Majrooh Sultanpuri.

Elokuva sai useita palkintoja ja ”Khamoshi: The Musical” on edelleen suosittu Intiassa, jossa se tunnetaan yhtenä Bollywoodin kauneimmista ja tunteellisimmista musikaalielokuvista.

”Dil Chahta Hai” on intialainen draamakomediaelokuva, joka julkaistiin vuonna 2001. Elokuvan ohjasi ja käsikirjoitti Farhan Akhtar ja pääosissa näyttelevät Aamir Khan, Saif Ali Khan, Akshaye Khanna, Preity Zinta ja Sonali Kulkarni.

Elokuvassa seurataan kolmen ystävän, Akashin (Aamir Khan), Samin (Saif Ali Khan) ja Siddharthin (Akshaye Khanna), elämää ja seikkailuja. He ovat nuoria, menestyviä ja rikkaita miehiä, jotka ovat nauttineet nuoruudestaan vapaasti. Elokuva kertoo heidän ystävyydestään, suhteistaan, elämän haasteista ja siitä, miten heidän elämänsä muuttuvat, kun he löytävät rakkauden.

”Dil Chahta Hai” oli menestys Intiassa ja yleisö arvosti sen tarinaa, dialogia, näyttelijäsuorituksia ja musiikkia. Elokuva sisälsi useita suosittuja kappaleita, kuten ”Jaane Kyon”, ”Koi Kahe Kehta Rahe” ja ”Woh Ladki Hai Kahan”. Musiikin sävelsi Shankar-Ehsaan-Loy ja sanoitti Javed Akhtar.

Elokuva voitti useita palkintoja ja ”Dil Chahta Hai” on edelleen suosittu Intiassa, missä se tunnetaan yhtenä Bollywoodin moderneimmista ja vaikuttavimmista elokuvista. Se on myös merkittävä esimerkki siitä, kuinka Bollywood-elokuvat käsittelevät ystävyyttä, rakkautta ja elämän merkitystä.

*Musiikkia elokuvasta Dil Chahta Hai

Löydät elokuvan Dil Chahta Hai ja sen trailerin seuraavasta: * Dil Chahta Hai – Farhan Akhtar

”Woh Lamhe” on intialainen draamaelokuva, joka julkaistiin vuonna 2006. Elokuvan ohjasi ja käsikirjoitti Mohit Suri ja pääosissa näyttelevät Shiney Ahuja ja Kangana Ranaut.

Elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo elokuvatähden Sana Azimin (Kangana Ranaut) ja ohjaajan Aditya Garewalin (Shiney Ahuja) rakkaustarinasta. Sana on menestyvä elokuvatähti, joka kärsii mielenterveysongelmista, kun taas Aditya on kunnianhimoinen ohjaaja, joka yrittää auttaa Sanaa selviytymään hänen henkisistä ongelmistaan. Elokuvassa seurataan heidän suhteensa kehitystä ja haasteita.

”Woh Lamhe” sai positiivisen vastaanoton Intiassa ja yleisö arvosti sen tarinaa, näyttelijäsuorituksia ja musiikkia. Elokuva sisälsi useita suosittuja kappaleita, kuten ”Kya Mujhe Pyaar Hai”, ”Chal Chale” ja ”Bin Tere”. Musiikin sävelsi ja tuotti Pritam Chakraborty ja sanoitti Sayeed Quadri.

Kangana Ranautille sai debyyttiroolisuorituksestaan palkinnon. ”Woh Lamhe” on edelleen suosittu Intiassa ja se tunnetaan yhtenä Bollywoodin koskettavimmista draamaelokuvista, joka käsittelee mielenterveysongelmia, rakkauden voimaa ja ihmisen haavoittuvuutta.

*Musiikkia elokuvasta Woh Lamhe

”Honeymoon Travels Pvt. Ltd.” on intialainen romanttinen komedia, joka julkaistiin vuonna 2007. Elokuva kertoo kuudesta erilaisesta pariskunnasta, jotka ovat lähdössä häämatkalle samalla bussilla. Bussimatkan aikana heidän välilleen syntyy monia erilaisia ihmissuhteita, ja he joutuvat kohtaamaan henkilökohtaisia haasteitaan.

Elokuvan ohjasi Reema Kagti ja pääosissa näyttelevät Shabana Azmi, Boman Irani, Abhay Deol, Minissha Lamba ja Amisha Patel. Elokuva käsittelee monia erilaisia teemoja, kuten rakkautta, avioliittoa, uskollisuutta, pettämistä ja seksuaalisuutta.

Elokuvan musiikin on säveltänyt ja tuottanut Vishal-Shekhar ja elokuva sisältää useita suosittuja kappaleita, kuten ”Sajanaji Vari Vari”, ”Halke Halke” ja ”Pyar Ki Yeh Kahani”. Musiikki sai paljon kiitosta, ja monet kappaleet ovat edelleen suosittuja Intiassa.

”Honeymoon Travels Pvt. Ltd.” sai pääosin positiivisia arvioita kriitikoilta ja yleisöltä.

*Musiikkia elokuvasta Honeymoon Travels Pvt. Ltd.

Löydät elokuvan Honeymoon Travels Pvt. Ltd. ja sen trailerin seuraavasta: * Honeymoon Travels Pvt. Ltd. – Reema Kagti

”Guzaarish” on intialainen elokuva, joka julkaistiin vuonna 2010. Elokuvan ohjasi Sanjay Leela Bhansali ja sen pääosissa nähdään Hrithik Roshan ja Aishwarya Rai Bachchan.

Elokuva kertoo tarinan Ethan Mascarenhasista (Hrithik Roshan), entisestä taikurista, joka on halvaantunut kaulasta alaspäin. Hän työskentelee radiotoimittajana ja juontaa suositun ohjelman, jossa hän rohkaisee ihmisiä nauttimaan elämästä ja olemaan kiitollisia pienistä asioista.

Ethan haluaa kuitenkin kuolla ja hakee oikeutta saada eutanasia Intiassa. Hänen avustajansa Sophie (Aishwarya Rai Bachchan) auttaa häntä tässä pyrkimyksessä ja he kohtaavat monia esteitä matkalla kohti Ethanin toivomusta.

Elokuva on saanut paljon kiitosta visuaalisesta esityksestään ja näyttelijöiden suorituksista. ”Guzaarish” käsittelee myös syvällisiä teemoja kuten elämän arvokkuutta ja kuolemaa, ollen liikuttava ja tunteikas elokuva, joka tarjoaa katsojille pohdittavaa ja herättää tunteita.

Löydät elokuvan Guzaarish ja sen trailerin seuraavasta: * Guzaarish – Sanjay Leela Bhansali

”Dum Maaro Dum” on intialainen rikosdraamaelokuva, joka julkaistiin vuonna 2011. Elokuvan ohjasi Rohan Sippy ja sen pääosissa nähdään Abhishek Bachchan, Bipasha Basu, Prateik Babbar ja Rana Daggubati.

Elokuvan tarina sijoittuu Goaan, Intian kuuluisalle turistikohteelle. Se kertoo eri henkilöiden tarinoita, joiden polut risteävät Goan rikollispiireissä. Abhishek Bachchan näyttelee poliisina, joka on määrätty tutkimaan huumeiden salakuljetusta ja joka yrittää pysäyttää sen, kun taas Bipasha Basu näyttelee tanssijaa, joka joutuu rikollisen tappamaksi.

Elokuvan alkuperäinen soundtrack sisältää monia suosittuja intialaisia kappaleita, mukaan lukien elokuvan tunnuskappale ”Dum Maaro Dum”, joka on uudelleentaltioitu versio 70-luvun samannimisestä kappaleesta. Soundtrackissa on myös muita tanssittavia kappaleita, kuten ”Te Amo” ja ”Jiyein Kyun”. Soundtrack on saanut paljon kiitosta monipuolisesta musiikistaan, joka tarjoaa erilaisia ​​tyylejä ja tunnelmia.

”Dum Maaro Dum” on jännittävä rikosdraama, joka tarjoaa katsojille mielenkiintoisen kuvauksen Goan yöelämästä ja sen varjopuolista. Soundtrack tarjoaa myös monipuolisen valikoiman intialaista musiikkia, joka voi miellyttää monenlaista musiikin ystävää.

* Musiikkia elokuvasta Dum Maaro Dum

Löydät elokuvan Dum Maaro Dum ja sen trailerin seuraavasta: * Dum Maaro Dum – Rohan Sippy

Elokuva ”Go Goa Gone” on intialainen zombikomedia vuodelta 2013. Ohjaajina toimivat Raj Nidimoru ja Krishna D.K., ja elokuvassa näyttelevät Saif Ali Khan, Kunal Khemu, Vir Das, Puja Gupta ja Anand Tiwari. Tarina keskittyy kolmeen ystävykseen, jotka matkustavat Goaan lomailemaan. Heidän lomansa saa kuitenkin odottamattoman käänteen, kun he joutuvat kohtaamaan zombi-epidemian.

Elokuvan merkittävänä piirteenä on sen ainutlaatuinen yhdistelmä komediaa ja kauhua, joka ei ole tyypillistä intialaiselle elokuvalle. ”Go Goa Gone” tunnetaan myös sen tuoreesta otteesta Bollywoodin perinteisiin ja kyvystään yllättää yleisö epätavallisella juonellaan. Saif Ali Khanin roolisuoritus venäläisenä mafioso/zombinmetsästäjänä on erityisesti huomionarvoinen, ja se toi elokuvaan omalaatuista huumoria.

Kritiikin osalta elokuva sai sekä kehuja että kritiikkiä. Sen moderni lähestymistapa ja epätavallinen genre-yhdistelmä sai kiitosta, mutta toisaalta jotkut kriitikot pitivät juonta ennustettavana ja hahmojen kehitystä puutteellisena.

Vaikka ”Go Goa Gone” ei ollut valtava kaupallinen menestys, sai se kulttisuosion ja arvostusta erityisesti nuoremman yleisön keskuudessa. Elokuvan ainutlaatuinen sekoitus genrejä ja sen rohkea käsikirjoitus tekevät siitä merkittävän teoksen intialaisen elokuvan kentällä.

Löydät elokuvan Go Goa Gone ja sen trailerin seuraavasta: * Go Goa Gone – Krishna DK & Raj Nidimoru

”Finding Fanny” on intialainen satiirinen draamakomedia, joka julkaistiin vuonna 2014. Ohjaajana toimi Homi Adajania, ja elokuvan pääosissa nähdään Deepika Padukone, Arjun Kapoor, Naseeruddin Shah, Dimple Kapadia ja Pankaj Kapur. Elokuva on kuvattu englanniksi, mikä on Bollywood-elokuvissa harvinaista, ja siitä julkaistiin myös hindinkielinen versio.

Elokuvan juoni keskittyy viiden hahmon ryhmään, jotka matkaavat Goan maaseudulle etsimään Ferdien (Naseeruddin Shah) kadonnutta rakkautta, Stefanie ”Fanny” Fernandesia. Jokaisella hahmolla on omat henkilökohtaiset syyt osallistua tähän matkaan, ja heidän välisensä dynamiikka sekä matkan aikana tapahtuvat erilaiset käänteet tuovat tarinaan sekä huumoria että syvällisempiä hetkiä.

Elokuvan ainutlaatuinen piirre on sen tarinankerronnan tyyli, joka yhdistää elementtejä sekä intialaisesta että länsimaisesta elokuvasta. Se ei noudata perinteistä Bollywoodin kaavaa, vaan tarjoaa katsojille jotain uutta ja erilaista. Henkilöhahmojen kehitys ja heidän väliset suhteensa ovat keskeisiä elokuvan juonessa, ja niitä käsitellään herkällä otteella.

Kritiikin osalta ”Finding Fanny” sai sekä kehuja että kritiikkiä. Sen omaperäinen ja epätavanomainen lähestymistapa sai kiitosta, mutta toisaalta jotkut katsojat ja kriitikot kokivat sen liian epätavalliseksi intialaiseksi elokuvaksi. Näyttelijäsuoritukset, erityisesti Deepika Padukonen ja Naseeruddin Shahin osalta, saivat laajalti tunnustusta.

”Finding Fanny” on merkittävä teos intialaisen elokuvan kentällä, erityisesti sen ainutlaatuisen tarinan ja tyylin ansiosta. Se tarjoaa vaihtoehdon perinteisille Bollywood-elokuville ja on esimerkki intialaisen elokuvan monimuotoisuudesta.

* Musiikkia elokuvasta Finding Fanny

”Angry Indian Goddesses” on intialainen draamaelokuva, joka julkaistiin vuonna 2015. Sen on ohjannut Pan Nalin, ja elokuva esiteltiin ensimmäisen kerran Toronto International Film Festivalilla. Elokuvan pääosissa nähdään ensemble näyttelijöitä, kuten Sandhya Mridul, Sarah-Jane Dias, Tannishtha Chatterjee, Anushka Manchanda, Rajshri Deshpande, Amrit Maghera ja Pavleen Gujral.

”Angry Indian Goddesses” keskittyy seitsemän intialaisen naisen ystävyyteen. Tarina alkaa, kun nämä naiset kokoontuvat Goassa yhden heistä, Freidan (Sarah-Jane Diasin esittämä), häiden aattona. Elokuva käsittelee näiden naisten henkilökohtaisia ja ammatillisia elämiä, heidän kamppailujaan ja saavutuksiaan patriarkaalisessa yhteiskunnassa.

Elokuva on merkittävä sen voimakkaan ja rehellisen kuvauksen ansiosta naisten elämästä Intiassa. Se käsittelee monia yhteiskunnallisia aiheita, kuten sukupuolten tasa-arvo, seksuaalinen häirintä, LGBT-oikeudet ja perinteisten sukupuoliroolien kyseenalaistaminen. ”Angry Indian Goddesses” on tunnettu siitä, että se tuo esiin naisnäkökulman.

Elokuvalla on rohkea ja tuore lähestymistapa aiheeseensa ja näyttelijäsuoritukset, etenkin ensemble-näyttelijäkaartin, ovat aitoja ja voimakkaita.

*Musiikkia elokuvasta Angry Indian Goddesses

”Dear Zindagi” on intialainen draamaelokuva vuodelta 2016 ja sen on ohjannut Gauri Shinde. Elokuvan pääosissa nähdään Alia Bhatt ja Shah Rukh Khan ja elokuvan keskiössä on nuori, lahjakas ja itseään etsivä elokuvantekijä Kaira (Alia Bhatt), joka kamppailee henkilökohtaisten ja ammatillisten ongelmien kanssa. Hänen elämänsä ottaa uuden suunnan, kun hän kohtaa epätavanomaisen ja karismaattisen psykologin Dr. Jehangir Khanin (Shah Rukh Khan), joka auttaa häntä ymmärtämään ja kohtaamaan sisäiset haasteensa.

”Dear Zindagi” -elokuvalla on syvällinen ja herkkä tapa käsitellä mielenterveyden ja henkilökohtaisen kasvun teemoja. Elokuvan voima piilee sen kyvyssä käsitellä vakavia aiheita, kuten masennusta ja ahdistusta, kevyellä ja toiveikkaalla otteella. Gauri Shinden ohjaus ja käsikirjoitus tarjoavat raikkaan näkökulman näihin usein tabuina pidettyihin aiheisiin intialaisessa yhteiskunnassa.

Alia Bhattin esittämä Kaira on moniulotteinen hahmo, joka resonoi monien nuorten aikuisten kokemusten kanssa. Hänen hahmonsa kehitys ja matka itsetuntemukseen on elokuvan ydintä. Shah Rukh Khanin rooli Dr. Khanina on myös saanut kiitosta. Hän tuo hahmoonsa lempeyttä ja viisautta, mikä on erilainen rooli verrattuna hänen aiempiin tyypillisiin rooleihinsa.

”Dear Zindagi” on merkittävänä teos intialaisessa elokuvassa, sillä se rikkoo perinteisiä kerronnan kaavoja ja käsittelee rohkeasti aiheita, jotka ovat tärkeitä nykyaikaiselle yleisölle.

*Musiikkia elokuvasta Dear Zindagi

Löydä elokuva Dear Zindagi ja sen trailerin tuolta: *  Dear Zindagi – Gauri Shinde

Seuraavien Bollywood-elokuvien sanotaan myös olevan Goassa kuvattuja, ja 90-luvulta lähtien on tilanne varmasti näin

Elokuva Kabhi Haan Kabhi Naa ja sen traileri: * Kabhi Haan Kabhi Naa – Kundan Shah

  • Josh (2000)
  • Singham (2011)

Elokuva Golmaal Returns ja sen traileri: * Golmaal Returns – Rohit Shetty

Elokuva Golmaal 3 ja sen traileri: * Golmaal 3 – Rohit Shetty

Elokuva Dilwale ja sen traileri: * Dilwale – Rohit Shetty

Tämän Bollywood-musiikkielämyksen mahdollistaa Apple Music.

Löydät tämän postaukseni myös INDIVUEn englanninkielisestä versiosta:

Katso myös lyhyet ilmaiset INDIVUE-videot Goasta täällä. Tilaamalla YouTube-kanavani indivuetv, näet myös tulevat uudet videot!

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *