| | |

Angry Indian Goddesses – Bollywood, 2015; Leffa-arvio

Angry Indian Goddesses on Intian Goaan sijoittuva elokuva, joka kertoo vastauksen kysymykseen, miksi naisen ei ole turvallista kulkea yksin iltamyöhään pimeällä rannalla. 

Elokuva sivuaa myös muitakin yleisiä epäkohtia naisen elämässä.

Pan Nalin ohjaama elokuva Angry Indian Goddesses saa Indivuelta kolme tähteä viidestä. ***

Angry Indian Goddesses -traileri

Lisää Bollywood-leffa-arvioita suomeksi täällä!

Elokuvaesittely: Angry Indian Goddesses

”Angry Indian Goddesses” on siis vuonna 2015 julkaistu intialainen draamaelokuva, jonka on ohjannut Pan Nalin. Elokuva on yksi ensimmäisistä naispuolisia ystävyksiä käsittelevistä elokuvista intialaisessa elokuvassa, ja sen pääosissa nähdään lähinnä naisnäyttelijöitä. Elokuva käsittelee useita sosiaalisia ongelmia, joita naiset Intiassa kohtaavat, aina sukupuolten epätasa-arvosta ja seksismistä avioliitto-ongelmiin ja sosiaalisiin tabuihin.

Elokuvan juoni alkaa siitä, kun Frieda, muotivalokuvaaja, kutsuu läheisimmät ystävättärensä perheensä kotiin Goaan ilmoittaakseen häistään. Se, mikä alkaa juhlavana kokoontumisena, muuttuukin pian tapahtumaksi, jossa hahmot purkavat ja kohtaavat henkilökohtaiset ja yhteiskunnalliset ongelmansa. Elokuva yhdistää useita teemoja, kuten ystävyyden, rakkauden, vapauden ja erilaiset haasteet, joita naiset kohtaavat nykypäivän intialaisessa yhteiskunnassa. Nämä monimutkaiset teemat on kudottu saumattomasti elokuvan kerrontaan, mikä antaa katsojille mahdollisuuden kokea monitahoinen elämys.

”Angry Indian Goddesses” on merkittävä elokuva sen avoimen dialogin ja luonnollisten esitysten ansiosta. Elokuvan näyttelijät, joihin kuuluvat mm. Sandhya Mridul, Sarah-Jane Dias, Tannishtha Chatterjee ja Anushka Manchanda, tuovat hahmoihinsa raakaa ja realistista ulottuvuutta. Elokuvan improvisatorinen lähestymistapa antaa sille aitouden tunteen, joka resonoi yleisössä syvemmin.

Tapa, jolla elokuva on kuvattu, on oma syvyytensä. Kohtauksien kuvaaminen korostaa Goan luonnonkauneutta, keskittyen samalla realistisiin ympäristöihin, joissa tarina kehittyy. Indie-musiikista koostuva ääniraita täydentää elokuvan yleistä sävyä ja kerrontatyyliä.

”Angry Indian Goddesses” -elokuva sai kriitikoilta kiitosta ja voitti useita palkintoja, mukaan lukien Rooman elokuvajuhlien BNL People’s Choice Awardin, siitäkin huolimatta, että sitä sensuroitiin Intiassa.

Tämä uraauurtava elokuva ei ainoastaan tutki naisten yhteisiä kokemuksia ja haasteita nykypäivän Intiassa, vaan myös kyseenalaistaa yhteiskunnalliset normit ja odotukset, jotka usein tukahduttavat yksilölliset vapaudet. Vaikuttavan kerronnan, aitojen esitysten ja yhteiskunnallisen kommentaarin ansiosta elokuva jättää katsojaan pysyvän vaikutuksen ja pitää tärkeän paikkansa intialaisen elokuvan kehityksessä.

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *