Bollywoodin parhaimmat elokuvat vuosilta 2000-2016

Katsoin ja listasin intialaisia Bollywood-elokuvia ja laitoin elokuvat paremmuusjärjestykseen, jotta sinäkin saisit paremman kuvan siitä, millaisia ovat hyvät Bollywood-elokuvat.

Nyt voit löytää allaolevasta listasta Bollywoodin parhaimpia elokuvia ja tähtiä tältä vuosituhannelta, viimeisen reilun viidentoista vuoden ajalta, vuosilta 2000-2016!


Suomenkieliset leffa-arvioni ja kommenttini voit lukea elokuvien nimilinkeistä avautuvista erillisistä artikkeleista. Lisäksi tätä nykyä, päivitysten myötä, voit löytää linkeistä myös lähes kaikki mainitut elokuvat.

Parhaimmat Bollywood-elokuvat vuosilta 2000-2016

Erittäin hyviä intialaisia neljän tähden elokuvia ovat olleet mm. seuraavat elokuvat:

Neljän ja puolen tähden, siis lähes täydellisiä elokuvaelämyksiä, ovat tarjonneet mm. seuraavat intialaiset elokuvat:

  • Fan 2016 ****½
  • Om Shanti Om ****½ 
  • Talvar 2015 ****½

Ja mestariteoksia, viiden tähden Bollywood-elokuvia, ovat olleet esimerkiksi seuraavat leffat:

  • Bajrangi Bhaijaan 2015 *****

On hyvä huomata, että ylläolevilta listoilta löytyvät kaikki ne neljän ja viiden tähden elokuvat, joista INDIVUE on ehtinyt kirjoittaa ja jotka ovat ilmestyneet englanninkielisen tekstityksen kera. Hienoja Bollywood-elokuvia on toki ollut paljon enemmän. Tätä listaa myös päivitetään, jos ja kun uusia helmiä löytyy.

Niin kolmen kuin kolmen ja puolen tähden elokuviakin on myös 2000-luvulla ollut paljon ja löydät arvosteluita niistä selaamalla INDIVUEn blogihistoriaa. Ne ovat kaikki mainioita elokuvia katsoa ainakin sen yhden kerran!

Lue lisää intialaisista elokuvista ja Bollywoodista INDIVUEsta
INDIVUE on mm. kaikkien aikojen ensimmäinen suomenkielinen blogisivusto, joka on kirjoittanut, valokuvannut, blogannut ja somettanut Intiasta, Goasta ja Bollywoodista. Jo vuodesta 2005 alkaen. Ja kahdella kielellä –


Read about Bollywood also in English!

Päivitys 4/2018: Nyt voit myös kuulla musiikkia parhaimmista Bollywood-elokuvista INDIVUEn sivuilla! Oheiset omenalogolla varustetut musiikkinäytteet ovat Apple Music -palvelun affiliatelinkkejä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *