Airlift – Bollywood, 2016; Elokuva-arvostelu

Airlift on tammikuussa 2016 ensi-iltansa saanut Raja Krishna Menonin ohjaama intialainen elokuva. Se on myös pääosassa nähtävän ahkeran Bollywoodnäyttelijä Akshay Kumarin yksi parhaimmista suorituksista koskaan.

Airlift on tositapahtumien inspiroima elokuva ja se kertoo Irakin sodasta Kuwaitissa sekä siitä, kuinka Intian valtio pelasti Kuwaitissa asuvat 170 000 kansalaistaan pois sodan jaloista. Akshay Kumaria tulee harvemmin nähtyä vakavissa rooleissa, mutta ainakin tässä elokuvassa tuo vakavuus sopii hänelle uskottavan hyvin.

Naispääosassa nähdään ihanasta The Lunchbox-elokuvastakin tuttu Nimrat Kaur ja luultavaa on, että ehdokkuus vuoden naisnäyttelijäksi Intiassa on hänelle luvassa.

Airlift käsittelee tärkeitä teemoja, kuten isänmaallisuutta, ulkomaalaisuutta tai sitä, kumpi on tositilanteessa tärkeämpi – oma perhe vaiko kanssakulkijat? – Oma perhe tietysti, saatat vastata, mutta vastaus ei olekaan niin yksinkertainen, kuten tämä elokuva osoittaa.

Airlift pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti ja sisältää pari oikein mukavaa musiikkikappaletta. Elokuvan loppu ei kuitenkaan tarjoa kyyneleitä, joita melkeinpä odotti tämänkaltaiselta leffalta. Ja masalaan tykästyneenä niitä jäi melkeinpä kaipaamaan.
On kuitenkin hyvä muistaa, että Airlift on tositapahtumien inspiroima elokuva, eikä tositapahtumista kertova elokuva. Leffathan eivät korvaa historian oppikirjoja, jotka ehkä kertoisivat tämänkin tarinan hieman toisin.

Hieman paremmilla lavasteilla sekä syvemmällä ja dramaattisemmalla roolityöskentelyllä tästä olisi syntynyt takuulla unohtumaton leffa. Nyt Airlift jäi kuitenkin kauttaaltaan hieman kepeäksi ja saa sen vuoksi vain melkein neljä tähteä viidestä.   ****

Tutustu myös teokseeni Matka Bollywoodiin!

**********************************************************************************************

Päivitys 7/2020 – VUOKRAA ELOKUVA – (Mainos: Seuraava kappale sisältää 1 affiliatelinkin)

Nyt voit katsoa elokuvan *Airlift sekä sen trailerin oheisessa linkissä! Vuokraamalla elokuvan oheisen linkin kautta tuet intialaista elokuvateollisuutta ja periaatteessa myös lukemaasi bloggaajaa, muttet maksa elämyksestäsi sen enempää kuin muutkaan!

**********************************************************************************************

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *