Matkaopus Bollywoodiin 1

Matkaopus Bollywoodiin

Matkaopus Bollywoodiin 

on yksi Indivuen tekemistä matkaopuksista.

Kaikki teokseen Matkaopus Bollywoodiin kuuluvat artikkelit liittyvät juurikin Bollywoodiin, hindi cinemaan ja intialaisiin elokuviin. Artikkelit on kirjoitettu ja julkaistu Indivuen sivuilla vuodesta 2005 alkaen, niin suomeksi kuin englanniksikin.

Vuodesta 2013 lähtien on intialaisia elokuvaensi-iltoja voinut nähdä suomalaisissa elokuvateattereissa.

Vuonna 2018 Indivuen Matkaopus päivittyy ja opastaa sinut nyt myös kuulemaan ja kuuntelemaan musiikkia suoraan Bollywood-elokuvista!

Kaiken tämän lisäksi löydät mm. Indivuen kuratoimia intialaisia Bollywood-elokuvia englanninkielisten tekstitysten kera ja voit halutessasi katsoa ne vaikka omalla kotisohvallasi.

Tervetuloa mukaan Indivuen lukijaksi – Oheiset linkit johdattavat sinut suoraan asiaan!

BOLLYWOODIA JA BITTIAVARUUTTA – 

Bloggausta Bollywoodista


Matkaopus Bollywoodiin kertoo sinulle lyhyesti ja ytimekkäästi Bollywood-elokuvien historian.
Sen lisäksi teoksessa on arvioitu tämän yli sata-vuotiaan Bollywoodin tämän vuosituhannen parhaimmat Bollywood-elokuvat.
Matkaopus Bollywoodiin kertoo myös tarkemmin hindi cineman ensi-ilta elokuvista, kuin myös todellisesta Intiasta, Goasta sekä Mumbaista, josta Bollywood-elokuvat ovat lähtöisin.

INTIALAINEN MUSIIKKI


Hindi cinema pitää sisällään monia hienoja elokuvia, eikä kaikissa Bollywood-elokuvissakaan tanssita, mutta mitä olisivatkaan Bollywood-elokuvat ilman musiikkia?
Muutamia oleellisia nimiä hindielokuvien laulujen taustalla ovat esim. Lata Mangeshkar, Udit Narayan, Sonu Nigam, Lucky Ali, Shreya Goshal ja Rahat Fateh Ali Khan.

Löydät allaolevista linkeistä paljon huikeita musiikkinäytteitä Bollywood-elokuvista!
Huom. osa blogiartikkeleista on niin kattavia, että niiden avautuminen ottaa oman aikansa.  Elokuva-arvioita

  Elokuvat, jotka Indivuessa arvioitu, on katsottu länsimaisten lasien läpi kera englanninkielisten tekstitysten, jolloin suuri osa elokuvakokemuksesta perustuu jonkun toisen tekemiin tekstityksiin ja käännöksiin.
  Tämä selittänee sen, miksi jokin hindinkielinen mestariteos ei välttämättä liikuta suomenkielistä katsojaa, ja sama pätee tietysti myös toisinpäinkin.

  Indivuen Matkaopus Bollywoodiin on raakannut jo yli vuosikymmenen ajan sinulle parhaimpia intialaisia elokuvia länsimaiseen makuun. Löydät elokuvat seuraavista linkeistä!

  • Indivue on blogannut kaksikielisesti vuodesta 2005 alkaen, minkä vuoksi teos Matkaopus Bollywoodiin kääntyy myös englanniksi.
   Löydät englanninkielisen teoksen Travel Opus to Bollywood oheisesta linkistä!
   Travel Opus to Bollywood -teoksella on myös oma Facebook- ja Twitter sivunsa, jonka kautta englanninkieliset lukijat voivat halutessaan seurata päivityksiä tilaamatta Indivuen blogia. Suomenkieliset lukijat voivat puolestaan seurata Indivuen teoksien päivityksiä Indivuen sivuilla sosiaalisessa mediassa.

                 Tarjoa tekijälle kuppi teetä 🙂


  Matkaopus Bollywoodiin 4
  Advertisements