|

Tamasha – Bollywood, 2015; Elokuva-arvio

En ole käynyt Korsikassa, mutta nähtyäni intialaisen elokuvan Tamasha, joka oli osittain kuvattu siellä, olen erittäin kiinnostunut näkemään sikäläiset auringonlaskut.

Tiedän, että tämä avaus kuulosti suoranaiselta matkailumainokselta, mutta siltä vaikutti myös Imtiaz Alin ohjaaman sekä Deepika Padukonen ja Ranbir Kapoorin tähdittämän Bollywood-elokuvan Tamasha ensimmäinen puolisko, joka oli samalla myös melkeinpä liian artsy pitämään katsojan mielenkiintoa yllä.

Onneksi katsojan kärsivällisyys kuitenkin palkittiin väliajan jälkeen, kun elokuvan toinen puolisko käynnistyi. Dialogien ja tapahtumien yllättävyys herättivät katsojan empatia ja sympatia -reflektorit, unohtamatta nauruhermojen kutitusta. Viittaan tällä erityisesti Ranbir Kapoorin elokuvassa pitämiin esitelmiin sekä myös intialaisessa mediassa taannoin käsiteltyyn Deepika Padukonen kaula-aukkoon, joka oli tapaus, johon elokuvassa viitattiin, tahallisesti tai tahattomasti – Sillä kukapa tietää, viittasiko tuo kohtaus itsessään jo johonkin vielä suurempaan ilmiöön, joka saattaisi olla olemassa ilman Deepika Padukoneakin.

Kaikista teatterikohtauksista, Bollywoodtanssihöpsöilyistä, sekä maisemien ja erikoisten kuvakulmien kenties liiallisesta artsyilyistä huolimatta on Tamasha niitä elokuvia, jotka haluavat tulla katsotuksi toistamiseen. Hieman lyhennettynä tämä elokuva voisi saada vähintään neljä tähteä, mutta nyt, tällaisenaan, kolme ja puoli tähteä elokuvalle Tamasha. ***½

Tamasha inspired

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *