| | |

Dum Laga Ke Haisha – Bollywood, 2015; Elokuva-arvio

”Dum Laga Ke Haisha” on vuonna 2015 julkaistu hindinkielinen romanttinen komediaelokuva, jonka on ohjannut Sharat Katariya ja tuottanut Maneesh Sharma Yash Raj Films -tuotantoyhtiön alla. Elokuvaa tähdittävät Ayushmann Khurrana ja Bhumi Pednekar.

Tarina sijoittuu 1990-luvun puoliväliin Haridwariin, pienoiseen kaupunkiin Pohjois-Intiassa, mutta mös Rishikeshiä on kuvattu. Elokuvassa seurataan high school -koulusta pudonnutta Prem Prakash Tiwaria (Ayushmann Khurrana), joka joutuu järjestettyyn avioliittoon koulutetun, mutta ylipainoisen Sandhya-nimisen tytön (Bhumi Pednekar) kanssa.

Aluksi Prem on onneton, sillä hän häpeää uuden vaimonsa kokoa. Tarinan edetessä hän kuitenkin oppii arvostamaan Sandhyan ystävällistä luonnetta ja rakastuu tähän.

Elokuvan musiikin on säveltänyt Anu Malik ja se sisältää joitakin suosittuja kappaleita, kuten ”Moh Moh Ke Dhaage” ja ”Dard Karaara”. Musiikki sopii täydellisesti elokuvan 90-luvun asetukseen nostalgisine ja melodisine sävelineen.

Elokuva sai kriitikoilta ylistystä realistisesta kuvauksestaan pienkaupunki-Intiasta ja järjestetyn avioliiton hienouksista. Ayushmann Khurranan suoritus Preminä sai laajaa tunnustusta, kuten myös Bhumi Pednekarin debyyttiesitys Sandhyna.

”Dum Laga Ke Haisha” on sydämellinen elokuva, joka vangitsee kauniisti rakkauden ja hyväksynnän oleellisen luonteen yhteiskunnassa, jossa ulkonäkö ja sosiaalinen asema merkitsevät paljon. Se on pakollinen katseltava kaikille, jotka etsivät kevyttä ja viihdyttävää Bollywood-elokuvaa, jolla on myös merkityksellinen viesti välitettävänään.

Elokuva oli oodi naisen muutamalle extrakilolle ja koskapa mies nöyrtyi naisen kauneudelle ylipainosta huolimatta, jäämmekin toiveikkaina odottamaan kauniin elokuvan Dum Laga Ke Haisha jatko-osaa.

Kolme tähteä viidestä elokuvalle Dum Laga Ke Haisha. ***

Katso tästä elokuvan Dum Laga Ke Haisha -traileri.

Löydä lisää leffa-arvioita teoksestani Indivue – Matka Bollywoodiin!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *