Sunrise – Arunoday – Intia, 2014 ; Elokuva-arvio

Eilen alkaneiden Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalien yhtenä intialaistärppinä nähdään
Partho Sen-Guptan ohjaama elokuva Sunrise – Arunoday.

Sunrise on Mumbaista ja Mumbain poliisin arjesta kertova marathinkielinen psykologinen trillerielokuva, joka ei kuitenkaan muistuta tyypillistä englantilaista tai intialaista Bollywood-elokuvaa Mumbaista. Jos siis olet jo nähnyt Slumdog Millionaires:in (’Slummien miljonääri’, suomenkielisillä teksteillä), Traffic:in, Dhobi Ghat:in ja Citylights:in, et ole nähnyt kuitenkaan Sunrise:a, joka on itseasiassa niin pelottavan todentuntuinen, ettei tälle elokuvalle toivo edes väliaikaa. Ja onneksi sitä väliaikaa ei tulekaan, vaikka lapsitähdet loistavatkin rooleissaan.

Elokuva ei siis ole mikään kevyt pala, mutta näkemisen väärti. ***½

Elokuvan Sunrise – Arunoday traileri

Elokuvan Sunrise – Arunoday sekä muiden intialaisten elokuvien näytösajat Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla löytyvät tästä linkistä.

Sunrise - Arunoday -leffa-arvio

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.