Bollywood-elokuvien ensi-illat vuonna 2016

Tänä vuonna olemme jo saaneet Suomessa nähdä tuoreeltaan intialaisia Bollywood-elokuvia teatterissa, sillä helmikuussa Akshay Kumarin ensi-ilta elokuva * Airlift ja Katrina Kaifin uusin elokuva *Fitoor tulivat myös Helsinkiin asti.
Tammikuussa puolestaan huomattava Bollywood ensi-ilta oli Amitabh Bachchanin ja Farhan Akhtarin tähdittämä trilleri * Wazir. Muina elokuvaensi-iltoina tammikuussa Intiassa nähtiin mm. Juhi Chawlan tähdittämä * Chalk n’ Duster Intian kouluelämästä, Oshon nuoruusvuosista kertova Rebellious Flower sekä romanttinen musikaali * Jugni. Myös pari intialaista seksikomediaakin sai ensi-iltansa tammikuussa, nimittäin Kya Kool Hain Hum 3 sekä Sunny Leonen tähdittämä * Mastizaade.

Helmikuussa 2016 ensi-illassa nähtiin Fitoorin lisäksi myös muita romanttisia Bollywood-elokuvia, kuten * Sanam Teri Kasam, * Luckhnowi Ishq ja * Direct Ishq. Mielenkiintoisia ensi-iltoja Bollywoodissa helmikuussa ovat myöskin elokuva * Neerja, joka kertoo lentokonekaappauksesta, pääosassaan Sonam Kapoor, sekä * Aligarh, joka kertoo homoudesta Intiassa. Lisäksi Tere Bin Laden vuodelta 2011 saa jatko-osan Tere Bin Laden: Dead or Alive.

Maaliskuussa ovat ensi-iltaan Intiassa tulossa mm. seuraavat Bollywood-elokuvat: * Jai Gangaajal (Priyanka Chopra), * Do Lafzon Ki Kahani (Randeep Hooda), Tera Surroor (Himesh Reshammiya), * Kapoor & Sons (Alia Bhatt), * Great Grand Masti (Ritesh Deshmukh) ja * Rocky Handsome (John Abraham). Huhtikuussa 2016 ilmestyy puolestaan Shah Rukh Khanin seuraava elokuva * Fan, joka on varsin mielenkiintoinen tapaus, sillä Shah Rukh esittää elokuvassa omaa faniaan.

Huhtikuussa ilmestyy myös Suomessa osittain kuvatun Shamitabh-elokuvan ohjaajan R. Balkin seuraava ja varmasti tärkeä elokuva * Ki&Ka, jonka pääosissa nähdään Amitabh Bachchanin lisäksi Kareena Kapoor ja Arjun Kapoor. Lisää romantiikkaa huhtikuuhun tuo myös Shraddha Kapoorin ja Tiger Shroffin tähdittämä ensi-ilta * Baaghi: Rebels in Love.

Toukokuu 2016 tuo mukanaan Aishwarya Rai-Bachchan:in seuraavan elokuvan Sarabjit. Hänen vastanäyttelijänään nähdään hurmaamassa Randeep Hooda. Emraan Hashmi ja Nargis Fakhri nähdään krikettimaailmaan sijoittuvassa elokuvaensi-illassa * Azhar ja laatunäyttelijät Vidya Balan, Amitabh Bachchan ja Nawazuddin Siddiqui tähdittävät toukokuussa elokuvaa * Te3n.

Kesäkuussa valkokankaille ilmestyy jatko-osia Bollywood-elokuville, sillä komedia Housefull saa jo kolmannen jatko-osansa, kun * Housefull 3 ilmestyy tähtinään mm. Jacqueline FernandezNargis Fakhri, Lisa Haydon, Akshay Kumar, Ritesh Desmukh, Abhishek Bachchan ja Boman Irani. Myös Raaz saa jälleen jatko-osan, sillä Raaz 4 ilmestyy pääosassaan Emraan Hashmi. Kesäkuussa Ranbir Kapoor ja Katrina Kaif on luvattu nähtäväksi ainakin vielä yhdessä elokuvassa, nimittäin * Jagga Jasoos, ja Kareena Kapoor Khan ja Alia Bhatt nähdään kesäkuussa ensi-illassa vakavassa elokuvassa * Udta Punjab.

Kesällä ilmestyy myös Shah Rukh Khan:in toinen ensi-iltaelokuva vuonna 2016, kun * Raees saa ensi-iltansa kesäkuun alussa. Kesäkuussa myöskin ensi-iltaan tulevat Abhay Deol romanttisessa komediassa * Happy Bhaag Jayegi sekä John Abraham toimintaseikkailussa * Dishoom.

Elokuu tuo mukanaan Hrithik Roshanin elokuvassa * Mohenjo Daro ja Tiger Shroffin sekä Jacqueline Fernandezin elokuvassa * Flying Jatt. Hera Pheri saa kolmannen jatko-osansa myös elokuussa, näyttelijöinään mm. Neha Sharma, Esha Gupta, John Abraham ja Abhishek Bachchan.

Syksyn alkaessa nähdään syyskuussa ensi-illassa Kangana Ranaut:in tähdittämä elokuva * Rangoon. Kanganan vastanäyttelijöinä nähdään Shahid Kapoor sekä Saif Ali Khan. Katrina Kaif ja Sidharth Malhotra tähdittävät romanttista ensi-iltadraamaa * Baar Baar Dekho. Vuoden toisena intialaisena krikettimaailmaan sijoittuvana elokuvana saa ensi-iltansa * Dhoni: The Untold Story.

Loppuvuoden ensi-illoista mielenkiintoisina mainittakoon vielä Aishwarya Rai-Bachchanin, Ranbir Kapoorin ja Anushka Sharman tähdittämä romanttinen elokuva * Ae Dil Hai Mushkil sekä Farhan Akhtarin ja Arjun Rampalin tähdittämä elokuva * Rock on!! 2 joka on jatko-osa vuonna 2009 ilmestyneelle ja monet hurmanneelle elokuvalle Rock on!!.  Joulun tienoilla ilmestyy vielä * Aamir Khanin tämänvuotinen herkku, joka tulee kertomaan menestyneistä naispainijoista Intiassa sekä heidän opettajastaan.

Tältä näyttävät siis vuosi 2016 ja Bollywood-elokuvien ensi-illat Intiassa. Indivue ei vastaa aikataulujen paikkansapitävyydestä, sillä tiedot on saatu osittain epävirallisista lähteistä ja Wikipediasta.

Lisätietoa intialaisista elokuvista ja Bollywoodista suomeksi tarjoaa teos INDIVUE – Matka Bollywoodiin!

Löydät teoksen englanniksi osoitteesta Trip to Bollywood

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.