Elokuvamatka Alankomaihin ja Hollantiin

I Amsterdam ja turistit

Löysin Viaplaylta elokuvan, joka kertoi 1 600-luvun Alankomaista. Tuo amerikkalaisenglantilainen elokuva oli nimeltään Tulppaanikuume ja se oli valmistunut vuonna 2017. Elokuva kertoi taidemaalarista sekä avioliiton ulkopuolisesta suhteesta vuosisatoja sitten. 

Päätin katsoa elokuvan, mutta en sen vuoksi, että avioliiton ulkopuoliset suhteet kiinnostaisivat, vaan siksi, että elokuvassa käsiteltiin taidetta ja Alankomaita. Edellisestä matkastani sinne oli kulunut jo pitkä aika ja ajattelin, miten mukavaa olisikaan lähteä matkalle, edes elokuvamatkalle, haavematkalle Hollantiin. 

Tulppaanikuume oli hienosti lavastettu elokuva ja sen kulissit sekä puvustus vastasivat hyvin mielikuvaani 1 600-luvun Euroopasta. Mutta niin kuin Wikipediakin Googlen hakutuloksissa ensimmäisenä mainostaa, oli elokuvan näyttelijöiden töissä moittimista.

Poikkeuksena kuitenkin taidemaalarin vaimoa kohtaan tuntema intohimo, joka alussa oli lähes käsinkosketeltavaa. 

Puolessa välin elokuvaa meinasin keskeyttää katsomisen, mutta sitten keksin pikakelata elokuvaa parikymmentä minuuttia eteenpäin, sillä halusin kuitenkin nähdä, miten tämä fiktiivinen ja visuaalisesti hieno tarina orvon lapsen päätymisestä muka sijaissynnyttäjäksi palvelijattarelleen voisi päättyä. Ja niinhän siinä sitten kävi, että yksi päähenkilöistä lähti Intiaan, mutta ei juonesta tämän enempää.

Kotikatsomon luksusta on, että jos elokuva on kolmen tähden tai sen alle, niin sen katsomista voi nopeuttaa, toisin kuin elokuvateatterissa tai reaaliajassa tv-kanavilla. Neljän ja viiden tähden elokuvia harvemmin tarvitsee kelata, mutta nekin voi tarvittaessa laittaa pauselle.

Miten helppoa mielikuvamatkailusta onkaan tätä nykyä tullut!

Mielikuvamatka Amsterdamiin

Toinen elokuva, jonka mukana pääset mm. Alankomaihin ja Amsterdamiin, mutta tälle vuosikymmenelle, on Shah Rukh Khanin tähdittämä Jab Harry Met Sejal vuodelta 2017 (löydät kyseisen elokuvan täältä). Tuossa elokuvassa matkailu on näkyvästi läsnä, sillä elokuva on bollywood-rakkauskomedia matkaoppaan elämästä. Elokuva on myös arvioitu sivustollani aiemmin ja löydät arvion oheisesta linkistä.

Myös mainio intialainen elokuva Queen vuodelta 2014, pääosassaan Kangana Ranaut, vie katsojansa matkalle Eurooppaan ja mm. Amsterdamiin. Löydät Queen-elokuvan täältä. Kaikista näistä kolmesta fiktiivisestä elokuvasta Queen piti katsojansa parhaiten otteessaan.

Lisää Amsterdamiin sijoittuvia elokuvia löysin mm. Wikipedian sivuilta sekä iamsterdamin sivuilta. Jos näiden lisäksi tiedät muita hyviä Amsterdamiin sijoittuvia elokuvia, niin mainitse toki kommenttiosioissa, jotta tiedämme lähteä leffamatkalle Amsterdamiin!

Lue myös lisää Amsterdamista indivuessa. Tykkäämällä sivuistani somekanavissa saat lukea myös tulevatkin postaukset!

5 Comments

  1. Korona-aikaan elokuvat ja kirjat ovat mainioita lääkkeitä matkalla olemisen kaipuuseen. Myös tv-sarjoissa matkustellaan ja nähdään uusia paikkoja ja niitä olen nyt katsonu normaalia enemmän. Kyllä nämä mua ainakin lohduttaa!

  2. Elokuvat ovat kyllä ihan parasta lääkettä matkakuumeeseen ja siivittämään haaveita. Ja joskus ollaan myös reissun jälkeen istuttu katsomaan joku paikasta kertova leffa, ja se on ollut hauska muistelo siltä matkalta. Pitäisi joskus ihan listata kaikki sellaiset hyvät elokuvat joita on kiva katsella matkoja ajatellen.

    1. Kiitos kommentistasi. Itselleni kävi juurikin niin, että viimeisin oscar-voittaja-elokuva sai minut kiinnostumaan Koreasta matkakohteena. Sen verran taidokas elokuva se oli.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *