Jab Harry Met Sejal – Bollywood, 2017; Leffa-arvio

Shah Rukh Khan yllätti matkaoppaana tämänvuotisessa elokuvassaan Jab Harry Met Sejal. Kyseinen elokuva vie katsojansa Amsterdamiin lähes uskomattoman tarinan kera:


Matkaopas (Shah Rukh Khan) on itsevarma naistenmies, joka ei halua lomaromanssia toista pääosaa esittävän näyttelijän Anushka Sharman kanssa. Anushka puolestaan esittää turistia, jonka tuleva vihkisormus hukkuu kyseisellä Amsterdamin matkalla, ja jonka etsimiseen hän tarvitsee matkaoppaansa Shah Rukh Khanin apua. Ilman sormusta hän ei voisi palata kotimaahansa, jossa hänen tuleva puolisonsa odottaa.

Etsiessään sitten sormusta ympäri maita ja mantuja on Anushkalla lupa flirttailla ja liehitellä Shah Rukh Khania sielunsa kyllyydestä sillä Anushkahan ei ole millään muotoa sitoutunut Shahrukhiin, joka tekee vain työtänsä (matkaoppaana). Shahrukh puolestaan väittää pystyvänsä kontrolloimaan itsensä ja olemaan naiseen ihastumatta ja häneen koskematta.

Tämän Shah Rukh Khanin vaimon Gauri Khanin tuottaman ja Imtiaz Alin ohjaaman elokuvan musiikki on ok, muttei aivan yllä sille tasolle, jolla musiikki Shah Rukh Khanin elokuvissa yleensä on. Elokuvan vahvuuksina voi silti pitää juuri musiikkia, sekä eurooppalaisia maisemia ja Shah Rukh Khanin karismaa.

Elokuvan Jab Harry Met Sejal epäuskottavan tarinan vuoksi pitää tämä leffa katsoa loppuun asti, jotta näkee, miten tämä koko sekamelskalta vaikuttava kohellus, jota Anushka Sharma johtaa, voisi edes päättyä, uskottavasti. Mutta kyllä se sen teki!

Leffa on kerran katsottava ja saa INDIVUElta kolme tähteä viidestä. ***

Katso myös INDIVUEn matkavinkit Amsterdamiin englanniksi

sekä suomenkielinen teos Matka Bollywoodiin!

Päivitys 4/2018: Nyt voit kuulla koko elokuvan Jab Harry Met Sejal -soundtrackin Apple Music -palvelussa, josta ohessa maistiainen nimeltä Hawayein. 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.