|

Vuoden 2019 parhaimmat Bollywood-hitit

(Affiliate linkki merkitty * tähdellä)

Mitä Bollywood-elokuvamusiikkiin ja -hitteihin tulee, tarjosi viime vuosi todellisen jymy-yllätyksen ja jo heti alkuvuodesta 2019.

Bollywoodin supertähti Ranveer Singh esiintyi räppärinä elokuvassa Gully Boy ja lauloi, tai siis räppäsi, itsensä suoraan kuulijoiden sydämiin.

Ja kävikin niin, että jopa minä, joka en ollut koskaan oppinut pitämään rap-musiikista, ajatellen sitä lähinnä runouden ja laululyriikan repimisenä, ihastuin, kun ensimmäistä kertaa kuulin hindiä räpättävän. Vuosi oli siis 2019 ja kappale nimeltään Doori –

Doorista tuli samalla vuoden 2019 paras Bollywood-hitti. Elokuvassa Gully Boy, joka kertoi intialaisesta rap-artistista, kuultiin myös muita mainittavan hyviä rap-kappaleita, kuten Apna Time Aayega –

Jos sinulla on Apple Music -palvelu, joka myös nämä musiikkinäytteet sinulle tarjoaa, niin löydät kaikki elokuvan Gully Boy kappaleet seuraavasta linkistä ja voit kuunnella ne. Myös itse elokuva kannattaa katsoa.

* Doori – Ranveer Singh & Rishi Rich

Suomessakin kuvatussa ja myös Suomessa nähdyssä Bollywood-elokuvassa War kuultiin toinen vuoden 2019 parhaimmista Bollywood-hiteistä. Kappale oli nimeltään Ghungroo ja sen tekijöinä Vishal-Shekhar sekä esittäjinään Arijit Singh ja Shilpa Rao. Kuulet sen seuraavassa –

Arijit Singh lauloi vuonna 2019 myös muissa hiteissä, kuten slovarissa Bekhayali, joka säesti elokuvaa Kabir Singh, joka puolestaan oli re-make parin vuoden takaisesta intialaisesta telugunkielisestä hittielokuvasta Arjun Reddy.

*Bekhayali (Arijit Singh Version) – Arijit Singh

Makhna -niminen sävellys kuultiin puolestaan elokuvassa Drive, joka oli leffa, jota Wikipedian mukaan ei edes intialaisissa elokuvateattereissa nähty, vaan se päätyi julkaistavaksi suoraan nettipalvelu Netflixissä. Kysymys herää, oliko kyseessä enää Bollywood-elokuva – Mitä sinä olet asiasta mieltä?

*Makhna – Tanishk Bagchi, Yasser Desai & Asees Kaur

Shaitan Ka Saala -niminen Bollywood-hitti elokuvasta Housefull 4 kuuluu myös vuoden 2019 Bollywood-hittien parhaimmistoon ja voit kuunnella sen seuraavassa –

*Shaitan Ka Saala (From ”Housefull 4”) – Single – Sohail Sen & Vishal Dadlani

Gully Boy:n ja War-elokuvan musiikkia lukuunottamatta vuosi 2019 oli loppujen lopuksi Bollywoodissa aika yllätyksetön. Jäänkin odottamaan, millaisia uusia ihania Bollywood-herkkuja uusi vuosi ja uusi vuosikymmen 2020 tuovat ulottuvillemme.

Lue ja löydä lisää hyvää Bollywoodia täältä!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *