Vuosikymmenen paras kahvila Etelä-Goassa

Vuosi 2019 lähestyy loppuaan ja on aika valita vuosikymmenen paras kahvila Etelä-Goassa. Tehtävä ei loppujen lopuksi ole liian vaikea, kun jättää rantaravintolat laskuista pois.

German Bakery sijaitsee Benaulimissa apteekin ja päivittäistavarakaupan välissä
German Bakery sijaitsee Benaulimissa apteekin ja päivittäistavarakaupan välissä

Voiton vei German Bakery -niminen kahvila Benaulimissa, joka on ollut olemassa niin kauan kuin muistan. Samanniminen ja suurempikokoinen kahvilaravintola toimi myös ainakin yli vuosikymmen sitten Pohjois-Goassakin, mutta tämä artikkeli kertoo siis nyt Etelä-Goassa Benaulimin kylässä toimivasta pienestä kahvilasta.

Vaatimattomankokoisen German Bakeryn neljä pöytää ja tuolit sijaitsevat Benaulimin ruokakauppakeskittymän ohessa ja pöydät ovat lähes aina täynnä. Silti tilaa löytyy aina, ainakin pienen odottelun jälkeen. Kahvilan toisella puolella sijaitsee apteekki ja toisella puolen päivittäistavarakauppa.

Asiakkaita German Bakeryssa on laidasta laitaan, mutta useimmin kuulee puhuttavan englantia ja hindiä. Matkaa kahvilasta rannalle on n. 700m ja kahvila on toiminnassa koko päivän aamusta iltamyöhään. Kahvilasta päätien varteen ja Maria Hallille on myös n. 700m matka.

German Bakery leipomuksia kuten sitruunakakku, suklaasaksanpähkinäkakku, hunajapähkinäkakku, juustokakku, porkkanakakku, croissantti ja kasvispasteija
German Bakery leipomuksia kuten sitruunakakku, suklaasaksanpähkinäkakku, hunajapähkinäkakku, juustokakku, porkkanakakku, croissantti ja kasvispasteija

German Bakery leivonnaiset

German Bakeryssa on hyvä piipahtaa, kun kaipaa vaihtelua intialaisille masaloille ja goalaisille bebincoille, sillä sieltä löytyvät uunituoreet länsimaiset kakut, pullat, leivät ja pasteijat, joita voi ostaa myös mukaan.

Leivonnaiset valmistetaan muualla kuin paikan päällä, eivätkä ne ole hinnallapilattuja eivätkä turistin vatsaa pilaamassa, mutta itse kahvilassa valmistuvat käden käänteessä tuoreeltaan nautittavaksi esim. maukkaat hunaja-inkivääri-sitruuna-tee tai perinteinen kasvissämpylä avokadotäytteellä, maittava munakas tai hedelmämehu vastapuristetuista tuoreista hedelmistä.

German Bakeryn avokadosämpylä
Avokadosämpylä

Kahvilan asiakaspalvelu on moitteetonta ja olen itse asiassa useinkin ihmetellyt, kuinka he jaksavat päivästä toiseen hymyillä ja palvella, säässä kuin säässä. Vaikka vastaus on varmaan niinkin yksinkertainen, kuin että he tekevät sitä, mistä tykkäävät.

Vaikka kahvilan ulkoasu on vaatimaton, on hygieniataso pääosin hyvä – siihen oman lisänsä tuo suht vilkas liikenne ohikulkevine riksoineen, skoottereineen, lehmineen ja koirineen.

Turistien ja paikallisten loppumaton virta pitää katsojan, kahvilan asiakkaan, mielenkiinnon yllä eikä televisiota tai edes kaveria tarvita.

Näkymä kahvila German Bakerysta sähkökatkon aikana
Näkymä kahvila German Bakerysta sähkökatkon aikana

Toisinaan oman jännittävän lisänsä kahvilan asiakkaalle tuovat yhtäkilliset sähkökatkot, jotka varoittamatta pimentävät hetkeksi ympäristön, kunnes vastapäisen kaupan varageneraattoreilla toimiva valaistus alkaa toimia. Ja hieman myöhemmin taas koko kylän sähköt toimivat.

Näkymä kahvila German Bakerysta ilman sähkökatkoa
Näkymä kahvila German Bakerysta ilman sähkökatkoa
Kahvila German Bakeryn edustaa ja paikallisia
Kahvila German Bakeryn edustaa ja paikallisia
Benaulimin ostarin tuntumassa sijaitsevat myös matkatoimisto ja kristillinen kappeli
Benaulimin ostarin tuntumassa sijaitsevat myös matkatoimisto ja kristillinen kappeli

Vaikka gluteenittomiakin tuotteita löytyi jo alkuvuodesta Goan paikalliskaupoista, niin German Bakery ei vielä ainakaan tammikuussa 2019 ollut panostanut niihin. Gluteenittomalle ruokavaliolle kahvilasta löytyivät kuitenkin teet ja kahvit, hedelmämehut ja munakkaat.

Inkivääri-hunaja-sitruuna-tee kahvila German Bakeryssa Goassa
Inkivääri-hunaja-sitruuna-tee kahvila German Bakeryssa Goassa

Ehdoton suosikkini German Bakeryssa on heidän inkivääri-hunaja-sitruuna-teensä ja kehoitankin kokeilemaan sitä, vaikken vieläkään ole varma siitä, onko hunajaa hyvä sekoittaa kuumaan veteen vai ei. Hyvältä se joka tapauksessa maistuu.

INDIVUE valitsi German Bakeryn vuosikymmenen parhaimmaksi kahvilaksi Etelä-Goassa
INDIVUE valitsi German Bakeryn vuosikymmenen parhaimmaksi kahvilaksi Etelä-Goassa

Kahvila German Bakeryn pari seinää toimivat myös ilmoitustauluina, joissa mainostetaan mm. paikallisia konsertteja, joogatunteja ym. tapahtumia. Myös INDIVUE on nähty siellä.

Jos suunnittelet matkaa Goaan, niin tutustu oheisesta linkistä löytyvään matkaoppaaseen!

Lue myös englanniksi – Best café of the past decade in South Goa

Lue myös vuoden 2020 parhaimmat juomat sekä juomavinkit vuodelle 2021!

6 Comments

 1. Heippa!

  Taidan olla ekaa kertaa kyläilemässä blogissasi. Kahvila näyttää viihtyisältä ja ainakin kuvien perusteella valikoimaakin riittää moneen makuun 🙂

  Mukavaa vuotta 2020!

  1. Kiitos kommentistasi. Blogin ulkoasu on ainakin vuoden sisään muuttunut kaksi – kolmekin kertaa, samoin kuin moni muu asia esiripun takana. Parempaan ja toimivampaan päin ollaan kuitenkin matkalla.

   Sait muuten kunnian kirjoittaa tämän vuoden ensimmäisen kommentin – Siispä hyvää uutta vuotta teillekin!

 2. No nyt löytyi todellinen Intia-asiantuntija! Osaatko sanoa, miten luotettavia (aikataulullisesti) junat ovat Intiassa. Ajattelimme matkustaa junalla New Delhistä Agren kautta Varanasiin. Mitä asioita pitää mielestäsi ottaa tuossa junamatkassa huomioon?

  1. Kiitos kommentistasi. Kokemukseni mukaan junat Intiassa voivat saapua lähes ajallaan tai olla jopa yli vuorokauden myöhässä, joten aikatauluista ei voi mennä takuuseen vaan kaikkeen kannattaa varautua. Enemmän kuitenkin luottaisin, että aikatauluissa suurinpiirtein pysytään. Sama lentojen kanssa.

   Jos matkustatte junalla Pohjois-Intiassa esimerkiksi talvisaikaan, kuten nyt, niin lämmintä päälle. Delhissä on juuri äskettäin mitattu niinkin alhainen yölämpötila kuin +1 astetta, eli siellä on jopa kylmempi kuin Helsingissä nyt – tosin erona se, että keskuslämmitystä tavanomaisissa sisätiloissa ei ole.

   Agran lämpötilat eivät Delhin lämpötiloista paljoakaan poikkea ja villapaidalla selviää päiväsaikaan. Myös helmikuisessa Delhissä, kun lämpömittari näyttää +27, selviää villapaidalla, sillä ilmasto on niin erilainen.

   Jos taas matkustatte kesä/monsuuniaikaan, on tilanne vaatetuksen kannalta tietty täysin toinen.

   Junamatkustelusta lisää myöhemmin 🙂

   1. Kiitos vastauksesta. Enpä ollut suoraan sanottuna tajunnut, että Delhissä olisi ikinä noin viileää. Emme kuitenkaan matkusta vielä nyt talvella, emmekä toisaalta myöskään monsuuniaikaan, vaan vähän ennen sitä. Ajatuksenamme on mennä kuvaamaan tiikereitä, niin olen käsittänyt, että siihen parasta aikaa olisi aika ennen sadekautta, aivan kuten Afrikkaankin suuntautuvilla eläinkuvausreissuilla. Tiedostan kyllä, että erittäin kuuma tulee olemaan.

 3. Jos kävisin Goassa niin luultavasti tuo German bakery olisi minunkin lempikahvilani. Avokadoleipä ja hunaja-inkivääritee kuulostavat tosi herkullisilta.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.