Chennai Express – Bollywood, 2013 – Ensi-ilta Suomessa ja elokuva-arvio

Shah Rukh Khanin uutuuselokuva Chennai Express saatiin siis ensi-iltaviikolla Suomeenkin. Poutaisena sunnuntai-iltapäivänä viime viikolla erään pienen stadilaisen elokuvateatterin penkitkään eivät riittäneet, kun intialaisia elokuvia halajava yleisö saapui paikalle ja täytti teatterin ääriään myöten. Deepika Padukonen ja Shah Rukh Khanin tähdittämä Chennai Express tarjosi kepeän ja hyväntuulisen kaksi- ja puolituntisen kera väliajan.

Vaikkakin Chennai Express oli elokuvana kevyt Bollywood-masala-elokuva, tarjoten useat naurut ja parit kyyneleet, se nosti myös esiin tärkeitä kysymyksiä, kuten naisen aseman ja itsenäisyyden Intiassa. Deepika Padukone, elokuvassa toiselta nimeltään Ms. Subtitle, näytteli hyvin tärkeän roolinsa omaa asemaansa puolustavana ja yhteiskunnan perinteet tiedostavana kapinallisena nuorena naisena. Herrasmiehen tavoin häntä tuki Shah Rukh Khan, mottonaan ”Do not underestimate the power of a common man”. Shah Rukh Khanin näyttelijäntyö saattoi elokuvassa olla ajoittain liiankin itsetietoista, mutta koskapa elokuva sisälsi paljon humoristisia viittauksia aiempiin Bollywood-elokuviin, elokuvien laululyriikoihin ja vuorosanoihin, se olkoon anteeksiannettavaa tyylittelyä.

Chennai Express vaikutti olevan tehty juuri elokuvateattereihin, koska siitä nauttinee parhaiten juuri asiantuntevan elokuvayleisön joukossa. Kolme ja puoli tähteä elokuvalle Chennai Express, tai ehkä sittenkin neljä. Mainion musiikin vuoksi elokuvan voisi katsoa jopa toistamiseenkin. ****

Chennai Express traileri

Löydät lisää intialaisten elokuvien arvosteluja oheisesta linkistä!

Tutustu myös teokseen Matka Bollywoodiin.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.