Ki & Ka – Bollywood, 2016; Elokuva-arvio

R. Balkin seuraava ohjaus aiemman Suomessakin osittain kuvatun Bollywood-elokuvan jälkeen oli Ki & Ka, joka nähtiin myös Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla Helsingissä syksyllä 2016.

Ki & Ka on piristävä ja poikkeuksellinen intialainen elokuva, joka kestää useamman katsomiskerran. Poikkeuksellisen siitä tekee se, että elokuvan teemana on työssäkäyvän uraohjusnaisen (Kareena Kapoor Khan) ja lapsettoman koti-isän (Arjun Kapoor) avioliitto sekä tällaisen tavanomaisesta poikkeavan avioliiton haasteet intialaisessa yhteiskunnassa. 
Elokuvassa Ki & Ka kokkaavasta koti-isästä tulee kuuluisuus, jonka itse Jaya Bachchan, yhden Intian kuuluisimman elokuvatähden Amitabh Bachchanin puoliso, haluaa henkilökohtaisesti tavata tämän ansioidensa vuoksi ja jota kohtaan Amitabh on tuntevinaan kateutta. Totta tai tarua tuo, mutta kateutta tunteekin myös kuuluisan koti-isän uraohjusvaimo. 

Elokuva Ki & Ka on kunnianosoitus kotityötä tekeville äideille, siinä missä vastaaville isillekin. 
Se saa neljä tähteä viidestä. ****

*Ki & Ka -elokuvan ja trailerin voi katsoa iTunesissa

Katso lisää intialaisia elokuvia ja elokuva-arvioita!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *