Suorat lennot Helsingistä Goaan, Intiaan

 

Niinkuin twiittasin jo aiemmin tällä viikolla, niin tämänvuotisten Matkamessujen kenties paras uutinen oli se, että Finnair aloittaa suorat lennot Helsingistä Goaan ensi talvena.

Tiedustelin matkamessuilla Finnairin matkavirkailijalta tarkempia tietoja tulevista lennoista Helsinki – Goa – Helsinki välillä ja hän kertoi, että matkustuskausi Suomesta Intian Goaan tulee olemaan 29.11.2017 – 21.3.2018 ja että lentoja on viikottain kaksi. Lentopäivät Helsingistä Goaan tulevat olemaan keskiviikko ja sunnuntai.

Erinomaista tässä uudessa lentoyhteydessä on se, että paluulennon Suomen ja Intian välillä, Goasta Helsinkiin, voi tehdä myös Delhin kautta, vaikka mennessä lentäisikin suoraan Goaan, sillä Finnair lentää jo säännöllisesti Helsingin ja New Delhin väliä. Voit lukea siitä lisää aiemmasta artikkelistani Lennot Delhiin.

Suora meno-paluulento Helsingistä Goaan, Intiaan

Onhan Finnair toki tehnyt suoria lentoja Goaan jo aiemminkin, mutta nuo lennot ovat olleet tarkoitettu vain pakettimatkailijoille. Omatoimimatkailija on joutunut järkkäilemään matkansa muilla tavoin aina vuoden 2017 loppuun asti.


Ensimmäinen oma suora lentoni Goaan yli kymmenen vuotta sitten tapahtui myöskin Finnairin koneella ja se lento on jäänyt kyllä ikimuistoisesti mieleen: Sillä kun monen vuoden odotuksen jälkeen istut vihdoin lentokoneessa matkalla tuntemattomaan ja istuttuasi koneessa monta tuntia alkaa ulkona vihdoin aurinko sarastaa ja ikkunasta näkyy palmupuiden latvoja, niin sitä upeaa tunnetta ei kyllä helposti unohda –
Muistot ensimmäisestä Intian ja Goan matkastani ovatkin pelkästään hyviä ja niiden seurauksena syntyi tämä blogikin. Suomenkielisiä matkaopaskirjojahan ei Goaan tai Intiaan tällöin vielä ollut, saati sitten älypuhelimia.

Mutta muistoista takaisin tähän päivään ja tulevaan –

Goan lentokenttä, Dabolim Airport, on uusittu parisen vuotta sitten. Tarkemminottaen vanhan lentokentän viereen rakennettiin uusi ja isompi lentokenttä. Twiittasin ensitunnelmat Goan uudelta lentokentältä vuonna 2014 ja voit lukea ne englanniksi oheisesta linkistä.
Vuonna 2020 tullee Goassa näillä näkymin olemaan kaksi toimivaa lentokenttää, sillä toisen lentokentän rakentaminen Pohjois-Goaan alkoi uutisten mukaan vuoden 2016 lopulla. Tuo toinen lentokenttä on nimeltään Mopa Airport.

Voit lukea lisää matkakokemuksia Goasta ja Intiasta INDIVUEn sivustolta, jossa on Goaan liittyviä artikkeleita jo lähemmäs kaksisataa – löydät ne helposti suoraan oheisesta linkistä.
INDIVUEn kuukauden artikkeli tammikuussa 2017 kertoo myöskin juurikin Goasta, tarkemminottaen Goan rantaviivasta, alkaen Pohjois-Goasta etelään. Tuo artikkeli oli nimeltään Goan kaikki uimarannat ja rantalinnakkeet ja vaikka artikkeli onkin vuodelta 2012, on sen kuvia päivitetty parempilaatuisiksi ja linkkien toimivuus testattu.
Lisää kuvia Goan rannoista löydät täältä.

Teokseeni INDIVUE – Matka Goaan on tulossa paljon hyviä uusia Goa-juttuja, joten pysy kuulolla, tilaa blogi ja liity mukaan lukijaksi!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *