Bollywoodia ja bittiavaruutta sekä tosielämää Intiasta

Tammikuun viimeisellä viikolla olen ahkeroinut indivue.com-sivustoni kanssa.

Sivusto tarjoaa sinulle nyt mainion lukuelämyksen entistä helpommin, sillä sen valikko, sisällysluettelo, on suureltaosin näkyvissä sivun oikeassa reunassa, englanniksi, ja mikä huippua – myös suomeksi. Näin ollen moni kaksikielinen bloggaus viimeisen 13 vuoden ajalta löytyy nyt silmänkäänteessä.

www.indivue.com

Jos tykästyn tähän muotoon, jää ulkoasu käyttöön pidemmäksi aikaa. Ainoa ihmetyksen aihe siinä on, että miksi sivusto latautuu niin kauan kannettavassa tietokoneessa, mutta on heti välittömästi luettavissa esim. tabletilla tai puhelimella. Olen kyllästymiseen asti tuota asiaa pähkäillyt viime kuukausina, mutta nyt toivon vain, etteivät lukijat kyllästy odottelemaan etusivun latautumista, jos pöytäkonetta käyttävät.

Sillä en aio, ainakaan toistaiseksi, vaihtaa indivue.com-sivuston ulkomuotoa sellaiseen uutislehtimäiseen laatikkoetusivuun, jossa näet otsikon ja kuvan ja pääset lukemaan, kun klikkaat artikkelin auki, tai kun maksat tilausmaksun. Itsestänikin on mukavaa, kun pystyn lukemaan suoraan monta juttua kerralla.

Toinen asia, jonka parissa tällä viikolla hieman pähkäilin, oli Googlen ilmoitus, että Google+ -palvelu loppuu tänä keväänä. Se tarkoittaa sitä, että kaikki Google+-profiililla tehdyt kommentit tässä blogissani häipyvät sen siliän tien taivaan tuuliin. Tämä siis tiedoksi myös lukijoilleni. Ettette ihmettele. (Muut kommentit kuin Google+-kommentit säilyvät yhä blogissa.)

Samoin häipyvät myös Indivuen monen vuoden blogiartikkelipromoamiset Google+-palveluun.
Vaan onneksi ne jatkuvat yhä Facebookissa ja Twitterissä.

Kiitos myös kaikille teille, jotka joskus INDIVUEn artikkeleita plussasitte ja osoititte tykkäävänne!

Tämän viikon uudet artikkelit kertoivat Bollywoodista. Ne kertoivat Bollywoodin kuuluisimman näyttelijän Shah Rukh Khanin parhaimmat elokuvat. Lisäksi paljastan sinulle Lapissakin häämatkallaan vierailleen näyttelijättären Anushka Sharman parhaimmat elokuvat.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Anushka Sharma ja Shah Rukh Khan löytyvät myös Indivuen suomenkielisestä teoksesta Matkaopus Bollywoodiin.

Julkaisin myös pari videota You Tubessa, joista toinen kertoo, millaista oli alkuvuodesta uida ja sukeltaa Arabian meressä Goan rannikolla. Käytössäni oli veden ja pölynkestävä iPhoneXS ja videolta näkee ja kuulee mainiosti, kuinka trooppisen meren laineet vyöryivät ylitse.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Toinen video, jonka julkaisin tällä viikolla, kertoo Intian pääkaupungista New Delhistä vuonna 2019.
Video on kuvattu kuukausi takaperin aamulla auringonnousun aikaan. Musiikki on mollivoittoinen sen vuoksi, että vaikka olen Delhissä kaikenlaista nähnyt ja kokenut, niin en ole kuitenkaan koskaan aiemmin joutunut hengityssuojainta siellä käyttämään. Mutta nyt oli sellainenkin kannattanut pakata liikenteeseen mukaan. Tuoreessa elokuvassa Rajma Chawal nähty Delhin sumu ei siis ollut fiktiota.

Lue lisää matkakokemuksia Delhistä täällä!
Matkakokemuksia Intiasta tarjoaa Matkaopus Intiaan

Lue myös, mitä kirjoista on blogattu tällä viikolla.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.