Kaikki Goan uimarannat ja rantalinnakkeet

Päivitetty 11/2020

Tämä artikkeli esittelee kaikki valokuvaamani Goan uimarannat ja rantalinnakkeet. Käyn ne läpi laskevassa järjestyksessä Pohjois-Goasta Etelä-Goaan ja postauksen linkit tarjoavat sinulle lisätietoa.

Pohjois-Goan rantoja

Pohjois-Goassa Intiassa, Goan ja Maharashtran osavaltioiden rajalla, sijaitsee korkea kukkula, jonka laelle on rakennettu linnoitus nimeltään Tiracol Fort.  Tällä samaisella kukkulalla sanotaan sijaitsevan myös erään hyväntasoisen hotellin. Löydät Goan hotellit täältä.

Pieni, matala ja kapea joki erottaa kyseisen kukkulan Querimin rannasta, joka on kaikista Goan uimarannoista pohjoisin. Querim Beachilla näkyi vain pari pientä beachshackia noin muutama vuosi sitten, eikä siellä ollut liikennettä juuri lainkaan. Tämä rauhalliselta vaikuttanut ranta tunnetaan myös nimellä Kerim Beach.

Querim Beach, Goan pohjoisin uimaranta
Querim Beach, Goan pohjoisin uimaranta

Kerim Beachia seuraava varsinainen uimaranta lähdettäessä alaspäin kohti etelää on Arambolin ranta, joka tunnetaan erityisesti länsimaisten hippien asuttamana turistirantana. Rannan palvelut eivät olleet kummoiset vielä 2000-luvulla, mutta ne sopivat kuitenkin vaatimattomalle hipille. Kyseiseltä Arambol Beachilta löytyi runsaasti rantashack-ravintoloita, livemusiikkia, jonglöörausta ja peace-henkeä. Querim Beachin ja Arambolin rannan välissä sijaitsevat maantieteellisesti myös Kalacha Beach ja Harmal Beach.

Arambol Beachia seuraa Mandrem Beach, joka tunnetaan erityisesti kilpikonnien pesimäalueena. Jo tämänkin vuoksi on aiheellisia melurajoituksia asetettu turistien lomailulle – rannalla ei siis esiinny kovaäänistä musiikkia öisin.

Mandrem Beachia seuraa kaunis ja rauhallinen Ashvem Beach, jota puolestaan seuraa Morjim Beach – Morjim Beachista on rauhallisuus kaukana, mikäli kuulopuheisiin on uskominen, sillä Morjim Beachilla sanotaan järjestettävän paljon bileitä. Rantaa kutsutaan myös pikku Moskovaksi sen vuoksi, että venäläiset turistit ovat valloittaneet kyseisen rannan.

Morjimin rannan ja Vagatorin rannan välissä sijaitsee korkea kukkula, jonka päälle on rakennettu Fort Chapora –niminen linnake. Kyseinen Chaporan linnoitus on Goan aikoinaan valloittaneiden portugalilaisten aikaansaannoksia. 

Little Vagator Beach - uimaranta Pohjois-Goassa, Intiassa
Little Vagator Beach, Goa, Intia

Little Vagator Beach on pieni kalliokivien eristämä rauhallinen ranta ennen suurta ja jylhää Vagatorin rantaaVagator Beachin jälkeen, mentäessä etelään päin, sijaitsee toisella puolella kukkulaa Anjunan ranta. Kyseinen Anjunan ranta on se virallinen Anjuna Beach, jolle bussit Mapusan kylästä kulkevat. Anjunan ranta ei sovellu uimiseen, mutta varpaiden kasteluun kyllä – sen rantahiekka on erittäin mukavaa paljaille jalkapohjille.  Rannan tuntumassa sijaitsee myös legendaarinen ja monella tapaa maineikas rantabaari.

Anjuna Flea Market Beach - uimaranta Anjunassa, Intian Goassa
Anjuna Flea Market Beach, Goa, Intia

Anjunan rantaa seuraavan kukkulan takaa löytyykin sitten kuuluisa  Anjuna Flea Market Beach, joka on paljolti suurten tummien kivien hallitsema ranta. Usea hippihenkinen beachshack-ravintola ja -baari koristaa sitä ainakin turistikauden aikaan, marraskuusta maaliskuuhun, ja eritoten keskiviikkoisin, kun virallinen Anjuna Flea Market järjestetään, käy rannalla kuhina. Muina viikonpäivinä on tällä kuuluisalla hippirannalla leppoisampaa. Mitä taasen Goa trancen ja loungemusiikin tahdittaman upean auringonlaskun jälkeen ja pimeän tultua tuolla kyseisellä rannalla tapahtuu – sitä en tiedä, enkä tiedä, tietävätkö kaikki lainvalvojatkaan, sillä surullisiakin tarinoita ja sekoiluja on joskus kuultu ja nähty.

Baga Beach, uimaranta Pohjois-Goassa, Intiassa
Baga Beach, Pohjois-Goa

Anjunasta eteläänpäin mentäessä, jälleen suuren kukkulan takana, sijaitsee Pohjois-Goan bilemekka, Baga BeachBaga Beachille rakentuu monta mainiota rantashack-ravintolaa vieri viereen talvikauden ajaksi. Lisäksi rannalle vievän tien varrella sijaitsevat kuuluisat goalaiset tanssiravintolat Mambo’s ja Tito’s, jotka lienevät auki ympäri vuoden.

Bagaa seuraa  Calangute Beach, joka on kävijämäärältään Goan rantojen kuningas, sillä kuhinaa ja ihmisiä riittää ympäri vuoden enemmän tai vähemmän. Calangutea seuraa kahta edeltävää rantaa rauhallisempi Candolim Beach, joka tunnetaan tätänykyä myös kolmipäiväisestä SunBurn Goa -festivalista, jota on alettu järjestämään joulukuisin.


Candolimin jälkeen, viimeisenä rantana ennen Fort Aquadan linnaketta, sijaitsee Sinquerim Beach, jossa viihtyvät etupäässä rikkaammat turistit. Fort Aquadan muurin toisella puolella on myös pienenpieni privaatti ranta, Fort Aquada Beach, joka kuulunee viereiselle neljän tai viiden tähden hotellille.

Kaikki Pohjois-Goan uimarannat Sinquerimista Bagaan
Kaikki Pohjois-Goan rannat Sinquerimista Bagaan

Keski-Goan ja pääkaupunkiseudun rantoja

Coco Beach on pieni, suurelle osalle turisteja tuntematon ja eritoten paikallisten kalastajien kansoittama ranta matkan varrella Candolimista Goan pääkaupunkiin Panjimiin. Kalastajaveneiden ja verkkojen lisäksi Coco Beachilta löytyi jopa luksustelttamajoitustakin turisteille ainakin muutama vuosi sitten. Luksusta teltoissa oli mm. pieni tuuletin niiden sisäpuolella. Coco Beachin kanssa samalla Mandovijoen rannalla sijaitsee Kegdole Beach niminen rantasuikale.

Pohjois-Goasta pääkaupunkiin Panajiin saavutaan suurta siltaa pitkin ja heti oikealla Mandovijoen varrella näkyy ravintola- ja casinolaivojen reunustamaa rantaa, joka viettää lopulta kohti Miramar Beachia, joka on eritoten paikallisten kaupunkilaisten suosima ranta. Miramar Beachilla ei ole beachshackeja, mutta lasten leikkipuisto sieltä kyllä löytyy. Lisäksi lähempänä Dona Paulaa, Mandovijoen varrella myöskin, järjestetään vuosittainen Intian kansainvälinen elokuvafestivaali International Film Festival of India, IFFI. Mandovijoen varrella sijaitsee vielä Caranzalem beach – ranta, joka soveltuu kävelyretkiin, ja rantaviiva päättyy Dona Paula Beachiin, joka on saanut nimensä siellä sijaitsevasta nähtävyydestä, Dona Paulan patsaasta. Vainguinim Beach, Odxel Beach, Bambolim Beach ja Siridao Beach sijaitsevat myös Panjimissa, ja näistä rannoista mm. Bambolim Beachilla sijaitsee kalliita hotelleja, joihin esimerkiksi Bollywood-tähdet majoittuvat. Saat lisätietoa Bollywoodista teoksesta Matka Bollywoodiin.

Panjimin jälkeen, keskelle Goaa, sijoittuu Vasco Da Gaman kaupunki, jota lähellä sijaitsee Goan kansainvälinen lentokenttä Dabolim Airport. Suht lähellä lentokenttää sijaitsee myös Bogmalo Beach, joka on kompakti kukkuloiden eristämä ranta, jolle on rakennettu pari beachshackia sekä viiden tähden hotelli.

Myös Vasco Da Gaman liepeillä, hieman piilossa tosin, sijaitsee vehreä Japanese Garden Beach, joka ei ole niinkään turistiranta, mutta sen viereisen korkean kukkulan tarjoaman upean näkymän vuoksi on paikka kyllä käymisen arvoinen. Japanese Garden Beach -rannalla itsessään sijaitsee vain hindutemppeli.
Japanese Garden Beachin ja Bogmalo Beachin välissä sijaitsevat myös pienet Baina BeachHansa Beach ja Bimbel Beach, jotka eivät ole merkittäviä turistinähtävyyksiä.

Hollant Beach ja Etelä-Goan rantaviivaa
Hollant Beach ja Etelä-Goan rantaviivaa

Etelä-Goan rantoja

Etelä-Goan pitkän rantaviivan aloittaa Hollant Beach, jota seuraavat Velsao Beach ja Cansaulim Beach. Nuo rannat ovat pääosin paikallisten kalastajien käytössä, mutta myös erinäisiä luksushotelleja ja niiden asiakkaita näkyy Velsaossa ja Cansaulimissa.

Velsaon ja Cansaulimin rantoja seuraavalla kauniilla Arossim Beachilla viihtyvät pääosin Arossimin rannalla sijaitsevan luksushotellin.

Arossimin rantaa seuraa Utorda Beach ja sen jälkeen etelään päin mentäessä sijaitsee Majorda BeachMajorda Beach on siisti usean rantaravintolan ja beach shackin kansoittama turistiranta, jolla näkee myös muutakin aktiviteettia kuin aurinkovuoteita. Vesiskootterit laskuvarjoineen ovat nimittäin tavanomainen näky lomakauden aikaan niin Majorda Beachilla kuin etelämpänä Colva Beachilla.

Majorda Beachin lähes kyljessä sijaitsee pieni ja rauhallisempi Gonsua Beach
Gonsua Beachin jälkeen, jatkettaessa matkaa kohti etelää, putkahtaa puiden lomasta yksi beach shack siisteine aurinkovuoteineen. Tämä rauhallinen ja hiljainen rantaparatiisi sijaitsee Sunset Beachilla.

Betalbatim Beach seuraa Sunset Beachia matkalla kohti Etelä-Goan turistirikkainta rantaa Colva Beachia. Betalbatimin rannalla sijaitsee muutama kohtuullisen hyvätasoinen beachshack ja venäjänkielinen turisti on siellä lähes kuin kotonaan, ilman kielivaikeuksia.

Colva Beach on Etelä-Goan kuningatarranta. Siellä viihtyvät eritoten intialaiset turistit, perheet, ja rannalle on järjestetty paljon oheisohjelmaa ja turistiaktiviteettia, kuten vesimoottoriurheilua, kaupustelua, ravintoloita jne. Rannan tuntumassa sijaitsee myös useita ravintoloita, kauppakojuja, sekä taksi- ja bussipysäkit. Colva Beachilta on suora bussiyhteys mm. Etelä-Goan pääkaupunkiin Margaoon.

Colva Beach - uimaranta Etelä-Goassa, Intiassa
Colva Beach

Colva Beachilta matka jatkuu Etelä-Goan rantaviivaa seuraten pienen Sernabatim Beachin kautta Benaulim Beachille, joka muuttuu turistikautena ennen niin vaatimattoman rauhallisesta rannasta nykyisen vilkkaaksi ja usean beachshackin varaamaksi uimarannaksi, jota kuitenkin uskaltaa vielä jopa lapsiperheille suositella.

Benaulim Beachia seuraa kaunis ja hiljainen Varca Beach, jonka jälkeen tulevat yhtä lailla hiljaiset Fatrade Beach ja Zalor Beach, joilla harvakseltaan sijaitsee jokunen beach shack aurinkovuoteineen.

Google Maps sanoo Zalor Beachin jälkeen sijaitsevan Carmona Beachin, mutta tämä on vahvistamaton tieto, sillä Carmona on lähellä rantaa sijaitsevan kylän nimi ja Zalor Beachin ja Cavelossim Beachin välisellä ranta-alueella sijaitsevalla rannalla ei ole beach shackia edes talvella turistikauden aikaan, sillä koko ranta-alue kuuluu Intian armeijalle.

Cavelossim Beachilla sijaitsee puolestaan usea rikkaamman luokan makuun rakennettu rantaravintola, sekä mm. kuuluisa Leela-hotelli ja sen vartioitu ranta, jossa myös Bollywoodtähtien tiedetään viihtyvän.

Viimeisenä, ennen korkeita vehreitä kukkuloita ja paikallisten kalastajien kansoittamaa joenpoukamaa, sijaitsee hiljainen Mobor Beach, jolla on yksi tai kaksi vaatimatonta rantaravintolaa ainakin joskus seissyt. Ranta sopii mainiosti hälinää kaihtaville.
Joenpoukamaa reunustaa myös Betul Beach.

Cavelossim Beach Etelä-Goassa
Cavelossim Beach Etelä-Goassa

Goan eteläisimmät uimarannat

Betul Beachin ja pitkän ajomatkan jälkeen on vuorossa Canaguinim Beach. Sen jälkeen tuleva Cabo de Rama Beach on nähtävissä myös Cabo De Rama Fort -linnoituksesta, joka puolestaan on näkymiltään ja maisemiltaan upea, maantieteellisesti hieman eristyksissä oleva, korkean kukkulan laella sijaitseva nähtävyys.

Cabo de Raman kukkulan jälkeen alkaa Goan eteläisin rantaviiva, jolla sijaitsee järjestyksessä ensimmäisenä Cola Beach
Cola Beach on pieni ja upea ranta, jolla sijaitsee myös lagooni, mutta tämä rantaparatiisi on vaikeiden kulkuyhteyksien päässä. Cola Beachia seuraa puolestaan kaunis ja rauhallinen Agonda Beach, jossa on tarjolla majoitusta hyväntasoisissa bambumajoissa. Se on itse asiassa paljonkin rauhallisempi kuin sitä seuraava Etelä-Goan turistimekka Palolem Beach, joka on turistikauden aikaan täynnänsä ohjelmaa, rantashack-ravintoloita ja beach hut -majoitusta, myyntikojuja sekä länsimaisia turisteja.

Agonda Beachin ja Palolem Beachin välissä sijaitsee myös Butterfly Beach, joka on luonnonvarainen ranta, jolle pääsee vain veneellä.

Palolem Beach - uimaranta Etelä-Goassa auringonlaskun jälkeen
Palolem Beach

Palolemia seuraa joukko pieniä rauhallisia rantoja –
Niistä ensimmäisenä tulee Colomb Beach, joka on kävely- ja näköetäisyyden päässä Patnem Beachista, jolla sijaitsee useampi rantaravintola sekä myös uimavalvoja. Majoitusta löytyy rannan tuntumasta.

Patnem Beachin jälkeen seuraa Raj Baga Beachjolla sijaitsee yksi luksushotelli ja Raj Baga Beachia seuraa Talpona Beach, joka näyttää äkkisältään autiolta rannalta, mutta jonka puiden suojista löytyy pari vaatimatonta kahvilaa.

Viimeisenä Etelä-Goan rannoista tulee kilpikonnille rauhoitettu  kaunis Galgibaga BeachRanta on lähes autio ja luonnon tilassa oleva esteettinen elämys.

Todellisuudessa, ja turismin ulkopuolella, sijaitsee Galgibaga Beachin viereisen kukkulan jälkeen, ennen Goan ja Karnatakan osavaltion rajaa vielä Polem Beach. Polem on virallisestiottaen se Goan eteläisin ranta, mutta sitä harvemmin mainostetaan.
Matka Galgibagasta Polemiin on maateitse pitkä.

Nämä olivat siis kaikki Goan rannat ja rantalinnakkeet Pohjois-Goasta Etelä-Goaan sadan kilometrin matkalta.
Omasta mielestäni Goan rannat ovat parhaimmillaan ja kauneimmillaan auringon nousu- ja laskuhetkinä, sekä iltaisin täydenkuun aikaan. Tässä blogiartikkelissa esiintyvät paikannimet toimivat linkkeinä ja tarjoavat lisätietoa kohteistaan, 
ja niihin kannattaa ehdottomasti tutustua. 

Löydät myös lisätietoa ja lisää kuvia kaikista Goan rannoista oheisesta linkistä!

Katso myös lyhytvideo Goan kaikista rannoista
sekä lyhytvideo pelkästään Etelä-Goan rannoista.Teos INDIVUE – Matka Goaan on digitaalisten matkaoppaiden edelläkävijä. Sitä on kirjoitettu, kuvattu ja julkaistu digitaalisesti vuodesta 2005 alkaen. Tavoitteena on ollut uniikki ja kaikenkattava opas suomenkieliselle matkalle Goaan. Tilaamalla blogin ja INDIVUEn somekanavat varmistat tulevat postaukset! Matka Goaan löytyy osittain myös käännettynä englanniksi nimellä Trip to Goa.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *