|

Kaikki Goan rannat yhdessä minuutissa (video)

Oheinen minuutinmittainen video, jota on kuvattu 13 vuoden ajan, on realistinen kuvaus Goan 100km pituisesta rantaviivasta.

POHJOIS-GOA

 Video alkaa Pohjois-Goasta, jossa Intian Goan ja Maharashtran osavaltioiden välillä sijaitsevalla kukkulalla seisoo kellertävä linnoitus Tiracol Fort. Heti linnoituksen vieressä, joen toisella puolen, sijaitsee Querim Beach, joka ei ole turistilukumäärältään suuri. Kuvassa voi nähdä muutaman ihmisen loikoilevan joessa, joka viettää sisämaasta Arabian mereen Querim Beachin reunassa. 

Siitä seuraavana, ruosteenpunaisen kukkulan takana aukeava Arambol Beach tunnetaan mustista teräväpäisistä kalliokiviryhmistään. Videon kuvissa Arambol Beachilla näkyy tyypillisiä aurinkovuoteita, turisteja, lehmiä, kaupustelijoita ja moottoripyöriä, poikkeuksellisen kauniin auringonlaskun lisäksi. Arambolia seuraavien Mandrem-, Ashvem- ja Morjim Beachin jälkeen on vuorossa Chaporan linnoitus, ja sen kukkulan laelta, jolla linnoitus sijaitsee, avautuvat näkymät niin Morjim Beachille kuin Vagator Beachillekin. 

Vagator Beachin tunnistaa valkoisesta rakennuksesta, jossa sijaitsee kahvila. Lisäksi Vagator Beachin molemmissa reunoissa on paljon tummia kalliokiviä sekä korkeat kukkulat. Tummien kalliokivien takana, Vagator Beachin oikeassa laidassa sijaitsee pieni Little Vagator Beach.  

Vagatorin jälkeen, kukkulan toisella puolella on Anjuna Beach ja videolla voi nähdä sen viereiset korkeat kallioseinämät, joiden tuntumassa sijaitsee pieniä kahviloita sekä myyntikojuja. Huimaavat näkymät merelle ovat mainio paikka nähdä auringonlasku. Anjuna Beachin jälkeen on vuorossa Anjuna Flea Market Beach, jonka reunassa näkyy keskiviikkoisin paljon myyntikojuja ja muulloin sieltä löytyvät traditionaaliset goalaiset beach shackit aurinkovuoteineen.

Anjuna Flea Market Beachin jälkeisen kukkulan takana aukeaa puolestaan Goan tunnetuin rantaviiva, joka alkaa Baga Beachilla ja päättyy Sinquerim Beachiin. Tosin, jos ihan tarkkoja ollaan, päättyy Sinquerim Beach Fort Aquada -linnoitukseen, jonka toiselta puolelta löytyy vielä pikkuruinen Fort Aquada Beach. Voit nähdä senkin videolla. Baga Beachilla on paljon turisteja samoin kuin sitä seuraavalla Calangute Beachilla.

Calangute Beachin ja Sinquerim Beachin väliin mahtuu lisäksi vielä Candolim Beach. Videolla näkyy tyypillinen auringonlaskuasetelma Candolimin rannalla, kun aurinkovuoteet on kannettu pois ja pöydät ja tuolit on tuotu tilalle illallisruokailua varten. Näillä rannoilla ovat vesiskootterit ja banaanilaivat päiväsaikaan hyvin tavanomainen näky. Videolta voit myös nähdä, kuinka korkealle meren aallot nousevat Sinquerim Beachilla, jättäen hyvin vähän hiekkarantaa maaksi jalkojen alle.  

Sinquerim Beachin jälkeen sijaitsevalla kukkulalla sijaitsee majakka, jonka valo tulee tutuksi iltapimeän aikaan rannalla kävijöille. Se on myös turistikohde ja näkymä majakalta alas Baga-Calanguten suuntaan löytyy videolta. 

Pohjois-Goasta matka jatkuu Coco Beachin kautta pääkaupunkiin Panjimiin, jonka rannoista Caranzalem Beach, Miramar Beach, Dona Paula Beach ja Vainguimin Beach vilahtavat videolla. Coco Beachilla näkyy paljon paikallisia kalastajia, mutta myös telttamajoitusta turisteille. Näet videolla Mandovijoen varrella sijaitsevan Goan pääkaupungin valojen heijastuvan yöaikaan merestä Coco Beachin suuntaan. Dona Paula Beachin patsas näkyy myös videolla. Patsas sijaitsee pienen kalliokukkulan laella, jolta avautuu mukavat näkymät Arabian merelle. 

Panjimista matka jatkuu Siridao Beachin, Japanese Garden Beachin ja Bogmalo Beachin kautta Etelä-Goaan. Siridao Beach on kalastajien käytössä oleva ranta ja Japanese Garden Beach on puolestaan paikallisten ranta, jonka yläpuolella sijaitsevalta kukkulalta avautuvat hulppeat näkymät mm. lähellä sijaitsevan Dabolimin lentokentän lähtöihin ja laskeutumisiin. Bogmalo Beach on puolestaan oma korkeiden kukkuloiden eristämä turistirantansa, ja ainoa ns. Keski-Goan rannoista, joka mahdollistaa länsimaisen auringonoton.

ETELÄ-GOA

Etelä-Goassa video vie ensimmäiseksi Hollant Beachille, josta voi nähdä koko Etelä-Goan kaukaisen rantaviivan. Tuo rantaviiva alkaa Velsao Beachilla ja jatkuu lähes identtisen näköisen Cansaulim Beachin ja Arossim Beachin kautta Utorda Beachille, joiden jälkeen seuraa kansoitetumpi Majorda Beach, sen beach shackit, aurinkovuoteet, Goan rannoille tyypillinen, laivaa muistuttava uimavalvojien rakennus, sekä auringonlasku. 

Majorda Beachilta matka jatkuu kulkukoiran perässä Gonsua Beachille ja sieltä Sunset Beachin kautta Betalbatim Beachille, jonka tyypillinen puusto muistuttaa enemminkin lehti- tai havupuita kuin Goalle tyypillisiä kookospalmuja. Kun katsot videon uudestaan, huomaat ehkä, aivan videon alussa, että pohjoisen Querim Beachilla kasvaa samanlaisia puita kuin etelän Betalbatim Beachilla. 

Betalbatimia seuraavalla Colva Beachilla ovat palmut jälleen mukana kuvioissa, samoin kuin suuret turistilaumat, jotka ovat tyypillisiä tälle Etelä-Goan päärannalle. Colva Beachia seuraavat Sernabatim Beach ja Benaulim Beach, joissa turistit ovat myös tavanomaisia. Mutta niiden jälkeen seuraavilla Varca -, Zalor -, Fatrade Beach ja Carmona Beach -nimisillä rannoilla onkin sitten hiljaisempaa, ja kauniimpaa, ennen kuin tulee Cavelossim Beach, jossa turistit ja lomateollisuus ovat jälleen vauhdissa. Ennen kukkuloita, joiden takana tunnettu nähtävyys Cabo De Rama Fort -linnoitus sijaitsee, nähdään vielä pieni vilaus Mobor Beachista.

Betul Beachin ja Canaguinim Beachin jälkeen tulee epäsuorasti pikkuruinen Cabo De Rama Beach, jonka voi hyvin nähdä itse Cabo De Rama -linnakkeesta, josta muutoinkin avautuvat huikeat näkymät Arabian merelle.  Cola Beach sekä sen uimalampi ja -ranta seuraavat Cabo De Ramaa ja Cola Beachia seuraa kallioiden jälkeen paratiisimainen Agonda Beach, jolle tunnusomaisia ovat merenrannassa aaltojen keskellä seisovat kalliolohkareet. Puut ovat jälleen samoja kuin Betalbatim Beachilla ja Querim Beachilla, mutta Agondaa seuraavalla Palolem Beachilla reunustavat kookospalmut jälleen rantaviivaa, samoin kuin beach shackit, beach hutit, kalastajaveneet ja turistit. 

Palolemia seuraavan kukkulan takana, etelään päin mentäessä, aukeavat Colomb Beach ja Patnem Beach, joissa löytyy jonkin verran turismiaktiviteettia, mutta niitä seuraavillaRaj Bagh BeachillaTalpona Beachilla ja Galgibagh Beachilla on meno hyvin hiljaista ja vain meri kuohuu. Goan viimeinen ranta ennen Karnatakan osavaltiota on muusta rantaviivasta täysin erillään oleva Polem Beach. 

VIDEO GOAN KAIKISTA RANNOISTA

Pohjois-Goa ja Etelä-Goa eroavat toisistaan paljolti siinä, että turismiteollisuus on keskittynyt eritoten Pohjois-Goaan kun taas Etelä-Goassa matkailija on paljolti omillaan tai viiden tähden hotellin asiakas.

Oheista videota Kaikista Goan rannoista, niin pohjoisen kuin etelän, on kuvattu ensimmäisen kerran vuonna 2006 ja sitä on kuvattu pääosin turistikauden aikaan, joka Goassa kestää lokakuusta maaliskuuhun, ja on tammikuussa viileimmillään. Lämpötilat kohoavat silloinkin reilusti yli suomalaisen hellerajan. Tuorein videon kuvista on puolestaan tältä vuodelta 2019. 

Goasta löytyy rantoja jokaiseen makuun ja seuraava video antaa niistä kaikista visuaalisen maistiaisen –

Tutustu tarkemmin kaikkiin Goan rantoihin täällä
ja lähde myös autenttiselle nojatuolimatkalle Goaan!


Teokseni Matka Goaan puolestaan kertoo sinulle matkakokemuksia ja -vinkkejä, niin Pohjois-, Keski- kuin Etelä-Goaankin ja niin vuodelta 2005 kuin 2019, sekä vuosilta niiden välistäkin.

Kaikki linnoitukset Goan rannoilta löytyvät täältä.

Jos sinua kiinnostaa, paljonko mahtoi maksaa tehdä tämä minuutinmittainen video Goasta, niin kaikkine 14 vuoden aikana tehtyine lentoineen, majoituksineen ja elinkustannuksineen, sekä suht vaatimattomine kamera- ym. laitteistokuluineen siihen päälle, tullee videolle hinnaksi useampi kymppitonni, kenties jopa maailmanympärysmatkan hinta.

Vastausta siihen, kannattiko rahat ennemmin käyttää näihin Goan rantoihin kuin maailmanympärysmatkaan, ei minulla vielä ole. Toivottavasti pystyn sen sinulle kuitenkin joskus kertomaan.

Siihen asti – tilaamisiin ja tykkäämisiin!

Lue lisää:


Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *