Panjimin parhaimmat nähtävyydet

Kirkko Goan Panjimissa

Panjim, joka tunnetaan myös nimellä Panaji, on Intian Goan osavaltion pääkaupunki. 

Oheisessa INDIVUEn valokuvamontaasissa näet mm. miltä Panjim näyttää Mandovijoen ylittävältä sillalta nähtynä tai miten vihreitä ja aurinkoisia ovat Mandovijoen varren kauniit puistot sekä millaista on turistinähtävyys Dona Paulan rantamaisemissa ja Dona Paulan sillalla. Montaasissa myös Panjimin linja-autoasema, katumaisemia sekä tietysti Panjimin tunnusmerkki: valkoinen katolinen kirkko, the Church of the Immaculate Conception of the Virgin Mary, aivan Panjimin keskustassa.

Lisää kuvia Panjimista voit nähdä Indivuen videolla Dona Paulasta.

Kun sitten olet nähnyt Panjimin parhaimmat nähtävyydet, auringonlaskut Panjimin kirkon portailla sekä Dona Paulan näköalatasanteella, kävellyt Miramarin rannalla ja risteillyt Mandovijoella, ihastellut Fontainhasin kaupunginosan arkkitehtuuria ja värejä, nauttinut kulttuurista Sunaparantan taidekeskuksessa, käynyt katsomassa tuoreimman Bollywood-leffan Inoxin elokuvateatterissa, sekä shoppaillut ja syönyt hyvin ja maittavasti Panjimin ravintoloissa, on matkasi Panjimiin täydellinen – ja mikä parhainta, kaikki nämä kokemukset mahtuvat hyvin viikonloppumatkaasi.

Vaan jos aiot käydä myös Vanhassa Goassa, niin sille reissulle kannattaa varata vielä yksi päivä lisää.

Entä missä yöpyä, kun saavut Panjimiin? 

Matka Pohjois-Goan turistialueille Candolimin ja Calanguten rannoille ei ole Panjimista turhan pitkä, vaan se on itseasiassa varsin mukava ja mielenkiintoinen matka ajella, joten jos olet esim. pakettimatkalla Goassa, niin et tarvitse majoitusta Panjimissa. Mutta jos olet omatoimimatkailija ja haluat yöpyä Goan pääkaupungissa, niin tällä hetkellä TripAdvisor listaa Panajin viideksi parhaimmaksi hotelliksi seuraavat viisi hotellia:

– Afonso Guest House 
– Goa Marriott Resort & Spa 
– Vivanta by Taj 
– Welcomheritage Panjim Inn 
– Treehouse Neptune

Panjimin parhaimmat ravintolat ovat tällä hetkellä Trip Advisorin mukaan seuraavat viisi ravintolaa:

– The Black Sheep Bistro 
– The Fisherman’s Wharf 
– Ritz Classic Restaurant and Bar 
– Peep Kitchen 
– Viva Panjim

Intialaisten ravintoloiden parhaimmistoa edustavat Panjimissa puolestaan tällä hetkellä Trip Advisorin mukaan lähes samat ravintolat kuin edellämainitut, paitsi että The Black Sheep Bistro uupuu ja viidenneksi parhaimmaksi intialaiseksi ravintolaksi nousee 
– Edwards Yard

Itse suosittelisin Panjimista ainakin seuraavia ravintoloita: Sher-E-Punjab, Delhi Darbar sekä Kamat Pure Veg Restaurant. Itseasiassa Kamat -ravintolaa kehuttiinkin INDIVUEssa jo vuonna 2012 ja voit lukea arvostelun oheisesta linkistä.

Katso myös, mitä muuta INDIVUE on Tripadvisorin kautta suositellut.

Panjimin nähtävyyksiä
Panjimin nähtävyyksiä

Lue lisää Goasta teoksesta INDIVUE – Matka Goaan!

You can read about Panjim in English here

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.