Matkalla Goassa
| |

Matka tien päällä Etelä-Goasta Pohjois-Goaan -video

Tämä vuonna 2006 kuvattu video vie sinut tietä pitkin Etelä-Goasta Pohjois-Goaan, Länsi-Intian rannikkoa pitkin, näyttäen hämmästyttäviäkin yllätyksiä intialaisesta liikenteestä, kuten lehmät keskellä tietä, yllättäen jonkin mutkan takana pienessä kylässä. Pääset matkustamaan videon mukana Etelä-Goasta, Cabo de Raman linnoituksesta Pohjois-Goaan Mapusaan asti.

Näet matkan varrella mm. paikallisia matkustajia, jotka kantavat koria päänsä päällä, mikä on varsin eksoottinen tapa perässävedettäviin käsimatkatavaroihin tottuneelle eurooppalaiselle. Näet myös kuinka matkustajat käyttävät yhtä ja samaa tietä kävelemiseen kuin autot ja linja-autotkin, samoin kuin muut ajoneuvot ja eläimet. Saatat ajatella, ettei siinä mitään outoa ole, mutta kun otetaan huomioon, kuinka kapea tie oli, näyttää ja tuntuu se joskus jopa pelottavalta. Mutta tällaisia olivat tiet Goassa vuonna 2006. En tiedä, millaisia pikkutiet ja kylänraitit ovat tänä päivänä, mutta sen tiedän, että parannuksia on tehty.

Pääset videon myötä myös näkemään, millaisia paikalliset bussit olivat Goassa ja kuinka matkustajat ajoivat moottoripyörillä ja skoottereilla ilman kypärää, koska tuolloin se oli mahdollista.

Noin 3 minuutin kohdalla voit kävellä kuin jalankulkija satunnaisella hiekkatiellä niin hämärässä kuin päivänvalossa. Näet, kuinka skootteri pysähtyy tarjoamaan kyydin, koska kyseessä on nainen, joka kävelee yksin. Hieman myöhemmin kävelymatka jatkuu pois päin Anjunan kirpputorilta.

Video näyttää, miltä Calangute ja Baga Pohjois-Goassa näyttivät vuonna 2006, ja pääset ajamaan Bagasta Mapusaan, jota ainakin ennen kutsuttiin Pohjois-Goan ”pääkaupungiksi”.

Mapusan jälkeen näet, kuinka koira voi yhtäkkiä hypätä ajoneuvosi eteen ylittääkseen tien ja kuinka vaaratilanne hoidetaan skootterin kanssa. Tai jos edessäsi on suuria ajoneuvoja, kuten kuorma-autoja ja linja-autoja, kuinka puikkelehdit niiden välistä.

Video näyttää myös mielenkiintoiset, pitkänmalliset suuret katuvalot Pohjois-Goassa, jotka ovat aina epätavallisuudellaan viehättäneet minua. Etelä-Goassa Cavelossimin seudulla katuvalot näyttävät täysin erilaiselta kuin pohjoisessa. Video näyttää myös kokemuksen siitä, millaista on ajaa skootterilla pimeällä kuoppaisella tiellä ilman katuvaloja, ja jäädä jumiin hiekkatiehen.

Näet kuinka uutta tietä rakennettiin Bagasta Anjunaan samoihin aikoihin, kun kauan kaivattua Baga-joen ylittävää siltaa rakennettiin vuonna 2006. Se vanha silta Bagasta Anjunaan oli todella painajainen matkailijalle, sillä silta oli niin kapea, tie hyvin epätasainen ja katto pään päällä teki sillan pimeäksi. Mutta jopa tie Bagasta Calanguteen on korjattu tämän teoksen kuvaamisen jälkeen, joten ei kannata perustaa mielipidettä tämän videon perusteella. Kehotan ennemminkin katsomaan sitä historiallisesta näkökulmasta – kuinka Goalla oli ennen kaikkea vehreyttä sun muuta.

Näet videolla myös paljon turisteja, jotka ajavat skootterilla ilman kypärää, koska tuolloin se ei ollut rikos. Kaksi vuotta sitten oli puolestaan ​​erittäin helppo saada turistina sakko, jos ei ollut kypärää päässä.

Jos olet koskaan miettinyt, millainen liikenne on Goassa joulun ja uudenvuoden aikaan, kun kaikki hotellit ovat täynnä, niin saat vilauksen myös siitä tämän videon lopussa, kun Goan liikennepoliisi ohjaa pitkiä jonoja Calangutessa, Pohjois-Goassa.

Lue myös aiempi postaukseni aiheesta taksin hinta Goassa. Se on hyödyllinen matkaajalle, sillä täysin toimivaa joukkoliikennettä ei Goaan ole saatu.

Tai lue postaus aiheesta ajotunti Intiassa.

Voit lukea tämän postauksen myös englanniksi: Traffic and taxi in North Goa and South Goa.

Teokseni Matka Goaan kertoo sinulle paljon lisää Goasta ja Intiasta.

Pysy päivityksissä mukana seuraamalla somessa

Lue lisää:

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

3 Kommenttia

  1. On tuo liikenne kyllä hurjan näköistä. Hyvä ystäväni joutuu usein olemaan työmatkoilla Intiassa, niin hän aina sanoo, että liikenne on ihan hirveää ja oikeasti pelottavaa. Hän on tosin usein aina Mumbain/Delhin alueella, niin liikenne lienee vielä kaoottisempaa siellä. Vastaan tulee kuulemma autoja, mopoja, lehmiä milloin milläkin kaistalla! 😀

  2. Kiitos kommenteistanne.
    Oman kokemukseni mukaan juuri Mumbaissa, Delhissä ja Chennaissa on Intian ”turvallisin” liikenne ja nimenomaan päiväsaikaan. Kyseisissä kaupungeissa ei nimittäin ole tähän asti ollut ongelmia. Vaan eihän se toki ole tae tulevasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *