Ajotunti Intiassa

Liikenteessä Intiassa

En tiedä, mitä intialaisissa autokouluissa opetetaan, saati moniko niissä käy muutoin kuin näyttökokeen ajotaidoistaan suorittamassa, ajokortin saadakseen, mutta oma epävirallinen kaikenkattava ajo-oppituntini kuului seuraavasti:
”Liikenteessä on kaksi oleellista tekijää: Ymmärrys (siitä, kuka haluaa ohittaa sinut) ja arviointikyky (siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu ja mikä on nopeutesi). Tien päällä itsessään ei ole sääntöjä eikä määräyksiä – ajat vain normaalisti.”
Että sillä lailla, lyhyesti ja ytimekkäästi. – Kaista on vasen, joten eiku menoks!

J.K. Lisäisin tähän vielä sen oleellisen seikan, että kun lehmä on tulossa tielle tai jo on siellä, on sillä aina etuajo/-kävely -oikeus. Ja jos vastaantulija väläyttää valoja, on se merkki siitä, että hän haluaa mennä ensin (esim. ylittää kapean sillan). Rääkän painaminen puolestaan ei välttämättä tarkoita sitä, että joku olisi esteenä edessä, vaan se on myös tapa tervehtiä muita. Ja siltähän siellä sitten kuulostaakin, että tuttuja on joka kadun kulmassa..

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.