Näkymä Prahan kaupunkiin Petrin Hill -kukkulalta
|

Videoita Prahasta

Kirjoitin jo aiemmin muutaman postauksen Prahasta, kuten hyvän hotellisuosituksen Prahaan, vinkin hyvään intialaiseen ravintolaan Prahassa sekä muita prahalaisia kahvila- ja ravintolavinkkejä ja höystin ne mukavilla valokuvilla – voit lukea ne ohesta.

Tänään onkin sitten liikkuvan kuvan eli videon vuoro – Katso seuraavaksi oheinen tekemäni videotiiseri, joka antaa sinulle pikasilmäyksen Prahan kesään –

Prahan linnan ja St. Vitus Cathedralin ympäriltä löytyy yhtä sun toista nähtävää, joihin seuraava pidempi video vilkaisee. Rahan väärti oli esimerkiksi muinaisia aseita, sotilashaarniskoja ja -kypäriä sisältävä museo, joka oli siis maksullinen mutta vaikuttava elämys jopa sota-arsenaalia kaihtavalle. Lisäksi videolla nähdään millaisia auringonkukkia kyseisen museon naapurissa, kuuluisan kirjailija Franz Kafkan talon edustan kukkapenkissä tänä päivänä kasvaa.

Jos taas haluat nähdä, millaisia turisteja Prahan kesässä liikkuu tai millaisia kynttilöitä poltetaan Prahan kuuluisassa St. Vitus Cathedralissa, niin katso oheinen video, jonka kuvasin viime kesänä 2019. Saat myös kuulla, miltä tsekkiläiset kirkonkellot kuulostavat.

Prahan kesäsäässä vaihtelevat niin sade kuin auringonpaiste, ja tämä nähdään myös videolla. Lisäksi videon myötä pääset muiden turistien muassa ihastelemaan Prahan linnaa auringonlaskun jälkeen.

Jos taas haluat kuulla, millaista mukavaa katumusiikkia Prahassa ja Charles Bridgellä pääsee kuulemaan, niin senkin tämä video kertoo. Ei myöskään liene yllätys, että Mozartiakin soitetaan Prahassa – onhan hän säveltänytkin siellä aikoinaan.

Raitiovaunut ovat Prahassa mitä ihanin joukkoliikenneväline, ja videon mukana pääset myös matkustamaan Prahan kaduille raitiovaunun kyydissä ja näkemään katuterasseja ja kauppoja. Video vie sinut myös korkean Petrin Hillin vihreille metsäteille sekä aivan ylös Petrin Hillillä sijaitsevaan maksulliseen Eiffel-tornia muistuttavaan näköalatorniin, josta aukeavat upeat maisemat yli Prahan kaupungin tuulen humistessa taustalla. Saat myös nähdä kyseisen tornin sekä muuta Prahan vehreää kaunista luontoa Petrin Hillin viereiseltä kukkulalta käsin.

Video näyttää myös, kuinka vauhdikkaissa tunnelmissa makea tsekkiläinen välipala tredlnik, josta kirjoitin aiemmassa artikkelissani Makumuistoja Prahasta, valmistuukaan grillin ääressä kesän kuumuudesta huolimatta.

Ja vielä bonuksena video vie sinut vanhankaupungin raatihuoneelle ja sille kuuluisalle astronomiselle kellolle, jonka ala- ja yläpuolellekin turistit kerääntyvät katsomaan, kuinka kellon lyödessä tasatunnein ikkunaluukut aukeavat ja puiset hahmot tervehtivät katsojiaan.

Katso ko. Franz Kafkan patsasta parodioivalla kuvalla varustettu video seuraavasta:

Löydät lisää autenttisia matkailuvideoita sekä tyyliteltyjä videokertomuksia täältä.

Tutustu myös ja lue päivittyvää teostani Matka Eurooppaan. Sekin on aivan ilmaista. Ja seuraa somessa!

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Praha on kyllä yksi suosikkikaupungeistani. Vaan vieläkin on tuo Petrin Hill käymättä, jokohan seuraavalla reissulla olisi sen vuoro?!
    Mulla on kyllä sellainen uskomus, että trdelnik on alkujaan Unkarista, jossa se tunnetaan rullapullana/savupiippukakkuna. Prahassa sitä kyllä myydään yhtä tiuhaan kuin Budapestissäkin, ja yhtä hyvältä se maistuu, nauttipa kummassa tahansa 😀

  2. Petrin Hill oli yksi suosikkielämyksistäni Prahassa, mutta kävinkin keskellä lämmintä kesää, kun kaikki paikat viheriöivät. Tuskin se muulloin yhtälailla vakuuttaisi. Kiitos muuten tredlnik-vinkistä – pitääkin päästä Unkariin niitä maistelemaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *