Lento Riikaan ja trailerivideo Riikasta

Finnairin lento Riikaan

Kävin tutustumassa Riikan talveen helmikuussa ja talvi Latviassa oli yhtä lumeton kuin se ollut Helsingissäkin tänä vuonna.

Jos haluat nähdä, miltä lumeton talvi näyttää Helsingissä ja Vantaalla tai Riikassa, niin katso seuraavasta video, jonka kuvasin ilmasta käsin.

Video näyttää myös lentokoneen nousun Helsinki-Vantaan lentokentältä sekä lentomatkan parhaimmat pilvet matkalla Riikan kansainväliselle lentokentälle. Jäättömän Baltianmeren ranta ja laskeutuminen lumettomaan Riikaan nähdään videolla myös. Riikan talvinen värimaisema muistutti paljolti pohjoisen Suomen harmaaskaalaa, mutta kaupungissa oli enemmän jouluvaloja kuin Helsingissä. Ja tämä siis vielä helmikuun lopussa.

Näet tällä videolla myös Norran ja Finnairin potkurilentokoneet. Kun ilmaan on potkurilentokoneella päästy ja pilviverho ohitettu, koittavat Suomen maan kamaraa paljon aurinkoisemmat näkymät pilvien yläpuolella ja videolla niistä parhaimmat palat. Katso seuraavasta –

Lentomatka Riikaan kesti 55min ja paluulento takaisin Helsinkiin olikin sitten paljon pimeämpi ja myrskyisämpi. Video siitä on luvassa myöhemmin. Tilaa blogi ja somekanavat, niin et jää videoista paitsi!

Videotraileri Riikan talvesta

Toinen videoni tälle päivälle on lyhyt traileri Riikan talvesta tältä vuodelta 2020. Tarkemmin ottaen video kertoo, miltä Riikan kadut ja latvialaiset nähtävyydet helmikuussa näyttivät.

Videon aluksi nähdään se mainio silta, jonka viereistä siltaa pitkin bussi lentokentältä saapui Riikan kaupunkiin. Pysäkki oli suomalaisittain helppo: Pysäkin nimi oli Autoosta, joten hyvin tajusi, milloin piti nousta autosta pois. Paljon raitiovaunuja sekä juna kulkivat Autoostan maisemissa, ja riikalaisia raitiovaunuja nähdään tässä videollakin. Lisäksi siellä sijaitsevia torikojuja vilahtaa videolla, samoin kuin Riikan Stockmann, leffateatterikompleksi ja Riikan valaiseva nimikkokello.

Riikan keskustaa halkova Väinäjoki nähdään videolla virtaamassa lehdettömien puiden välissä. Lähellä sitä sijaitsi Latvian vapauden muistomerkki, jonka lähellä sijaitsi muuten mainio katuruokaravintola, jossa pistäydytään myös.

Riikan upea ostoskeskus näkyy myös tällä trailerivideolla samoin kuin Riikan vanhaa kaupunkia, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Muista tunnetuimmista nähtävyyksistä ainakin Mustapäiden talo, Pyhän Pietarin kirkko, kirjastorakennus ja kissat katolla ovat mukana tässä trailerissa. Lisäksi kurkistetaan Riikan muotimuseoon.

Katso seuraavaksi kyseinen trailerivideo Riikan talvesta –

Kaikesta tästä ja muista Riikan ihanuuksista, kuten ravintoloista ja kahviloista ja hotellista on tulossa juttua myöhemmin, samoin kuin täyspitkä video, joten pysy kuulolla, jos Riikaankin mielit!

Lisää videoitani ympäri maailman löydät täältä ja postauksia muista UNESCO:n maailmanperintökohteista voit lukea ohesta.

Tämä video on osa teosta INDIVUE – Matka Eurooppaan, tutustu siihen myös!

4 Comments

  1. Kiitos kommentistasi. Matkustaminen lentokoneella ja julkisilla Riikan keskustaan oli helppoa ja ongelmatonta. Riikan lentokenttä oli myös miellyttävä ja siisti.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *