Hotelli Prahasta

Käydessäni kesällä Prahassa, hotellini oli pieni hotelli nimeltään U Bilé Lilie. Valitsemani hotelli Prahasta sijaitsi kapeahkon mukulakivikadun varrella rauhallisella alueella Malá Stranan liepeillä parin suurlähetystön tuntumassa. Kävelymatkan päässä Prahan tunnetuista nähtävyyksistä.

Sisäänkäynti hotelliin oli lähes huomaamaton ja pienen vastaanottoaulan läpi kuljettuaan saapui vieras isommalle sisäpihalle, jonka ympärillä hotellihuoneet sijaitsivat kahdessa kerroksessa.

u bile Lilie hotellia prahassa
U Bile Lilie -hotellin sisäpihaa

Oma hotellihuoneeni sijaitsi maakerroksessa ja siinä oli kaksi huonetta sekä keittokomero ja kylpyhuone. Molemmissa huoneissa oli televisiot. Makuuhuoneessa oli lisäksi lipasto, matto, työpöytä sekä yöpöydät vuoteen molemmin puolin. Olohuoneessa oli levitettävä sohva, kaksi sohvatuolia ja pöytä tuoleineen, kuten oheisesta kuvasta voit nähdä.

hotellihuone prahassa
Levitettävä sohva sekä keittiön ja makuuhuoneen sisäänkäynnit

Onneksi ilma ei ollut kovinkaan helteinen Prahassa käydessäni: Huonetta jäähdyttävä ilmastointi oli nimittäin järjestetty niin, että avoimesta ikkunasta oli johdettu jäähdyttimen putki ulos ja ihmiset kävellä rupattelivat ikkunan ohi tuon tuostakin. Yölliset rymyämiset Prahassa olisivat takuulla pilanneet yöuneni, jos en olisi saanut ikkunaa suljettua yöksi kiinni. Olikin kerrassaan hämmästyttävää, kuinka ei autoliikennekään ikkunan takana enää häirinnyt, kun ikkunat oli suljettu.

U Bile Lilie hotellin parivuode
Parivuode

Uni maistui hyvin ja patja oli pehmeä U Bilé Lilie -hotellissa.

U Bile Lilie hotellin buffetaamiainen
Buffet-aamiaispöydän valikoimaa

Buffetaamiaisen olisi saanut nauttia ulkona sisäpihan pöydissä, jos ei Prahassa olisi sataa ripotellut aamuisin. Terassin viereinen lasiseinäinen viiden pöydän ruokatila ajoi kuitenkin lähes saman asian.

Aamiainen oli laitettu kauniisti esille ja kasvisvaihtoehtoja löytyi hyvin. Ainut, mikä hieman tuotti hankaluuksia oli gluteenittoman leivän löytyminen, mutta se korvattiinkin sitten riisikakuilla, kunnes eräänä aamuna leipä järjestyi. Samoin kuin gluteeniton kakku..

u bile lilie hotelli aamiainen
Aamupalaksi munakokkelia, mozzarellasalaattia ja paistettuja herkkusieniä.

Hotellihuoneen minikeittiö soveltui hyvin kahvin ja teeveden keittämiseen. Myös vihreää teetä oli tarjolla. Ja buffetpöydästä löytyi kofeiinitontakin teetä.

hotellihuoneen keittio u bile lilie
Hotellihuoneen minikeittiö

Hotellista jäi kaikin puolin positiiviset muistot. Palvelu oli hyvää, vaikkei englanninkieli kaikilta taittunutkaan ja sitä myöten ymmärrys. Ainut miinus oli reseptionistin antama ohje kulkuneuvoista lentokentälle, joiden perusteella lähes eksyin.

Ehkä olisikin pitänyt käyttää hotellin taksia..

Alla kuitenkin vielä muutama kuva hotellista: Aamubuffetpöydän kahvi ja teevalikoimaa, tervetuliaisvalkoviini kera paikallisen naposteltavan, kylpyhuone ja sadettajasuihku sekä olohuoneen sohva sängyksi levitettynä. Ja huomautuksena vielä se, että hotellilta sai sateenvarjoja lainaksi.

Löydä oma hotellisi Prahasta

(Mainos: kappale sisältää 1 affiliatelinkin, joka on merkitty * tähdellä)

Seuraavasta linkistä *Prahan hotellit löydät lisätietoa kyseisestä U Bilé Lilie -hotellista sekä yli 3700 muusta majoituspaikasta Prahassa, kun sinun tarvitsee löytää hotelli Prahasta. Huom. Varaamalla hotellin oheisen tähdellämerkityn affiliatelinkin kautta, tuet matkabloggaajaa.

Tutustu myös teokseeni Matka Eurooppaan, joka sisältää matkakokemuksiani Euroopasta. Lisää matkakokemuksia Prahasta on tulossa, joten tilaa blogi, niin luet niistä ensimmäisten joukossa!

4 Comments

  1. Asustelin vuonna 2016 kuukauden päivät Prahassa ja nyt olisi kyllä taas kova hinku päästä takaisin tuohon ihanaan kaupunkiin! 🙂 Täytyykin pistää tämä majoitusvaihtoehto korvan taakse mahdollista reissua varten!

  2. Kiva vinkki, ite diggaan majottua juuri pienemmissä hotelleissa isojen ketjujen sijaan niin tästä kyllä kirjotus talteen. Prahan-reissu on suunnitteilla, toivottavasti jo ensi vuonna ehtisi piipahtaa siellä!

    1. Kiitos kommentistasi! Jos tosiaan Prahan reissua suunnittelet, niin poikkea myöhemmin tähän blogiin takaisin, sillä juttu tai pari Prahasta on juuri suunnitteilla 🙂

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.