|

Hotelli Prahasta

Käydessäni kesällä Prahassa, valitsin hotellikseni pienen hotellin nimeltään U Bilé Lilie. Valitsemani hotelli Prahassa sijaitsi kapeahkon mukulakivikadun varrella rauhallisella alueella Malá Stranan liepeillä parinkin suurlähetystön tuntumassa. Kävelymatkan päässä Prahan tunnetuista nähtävyyksistä.

Sisäänkäynti hotelliin oli lähes huomaamaton ja pienen vastaanottoaulan läpi kuljettuaan vieras saapui isommalle sisäpihalle, jonka ympärillä hotellihuoneet sijaitsivat kahdessa kerroksessa.

Oma hotellihuoneeni sijaitsi maakerroksessa ja siinä oli kaksi huonetta sekä keittokomero ja kylpyhuone. Molemmissa huoneissa oli televisiot. Makuuhuoneessa oli lisäksi lipasto, matto, työpöytä sekä yöpöydät vuoteen molemmin puolin. Olohuoneessa oli levitettävä sohva, kaksi sohvatuolia ja pöytä tuoleineen, kuten oheisesta kuvasta voit nähdä.

hotellihuone prahassa
Levitettävä sohva sekä keittiön ja makuuhuoneen sisäänkäynnit
u bile Lilie hotellia prahassa
U Bile Lilie -hotellin sisäpihaa

Onneksi ilma ei ollut kovinkaan helteinen Prahassa käydessäni: Huonetta jäähdyttävä ilmastointi oli nimittäin järjestetty niin, että avoimesta ikkunasta oli johdettu jäähdyttimen putki ulos ja ihmiset kävellä rupattelivat ikkunan ohi tuon tuostakin. Yölliset rymyämiset Prahassa olisivat takuulla pilanneet yöuneni, jos en olisi saanut ikkunaa suljettua yöksi kiinni. Olikin kerrassaan hämmästyttävää, kuinka ei autoliikennekään ikkunan takana enää häirinnyt, kun ikkunat oli suljettu. Uni maistui hyvin ja patja oli pehmeä U Bilé Lilie -hotellissa.

U Bile Lilie hotellin parivuode
Parivuode
U Bile Lilie hotellin buffetaamiainen
Buffet-aamiaispöydän valikoimaa

Buffetaamiaisen olisi saanut nauttia ulkona sisäpihan pöydissä, jos ei Prahassa olisi sataa ripotellut aamuisin. Terassin viereinen lasiseinäinen viiden pöydän ruokatila ajoi kuitenkin lähes saman asian.

Aamiainen oli laitettu kauniisti esille ja kasvisvaihtoehtoja löytyi hyvin. Ainut, mikä hieman tuotti hankaluuksia oli gluteenittoman leivän löytyminen, mutta se korvattiinkin sitten riisikakuilla, kunnes eräänä aamuna leipä järjestyi. Samoin kuin gluteeniton kakku.. Kyllä, luit aivan oikein – kakkua aamupalaksi.

Hotellihuoneen minikeittiö soveltui puolestaan hyvin kahvin ja teeveden keittämiseen. Myös vihreää teetä oli tarjolla. Ja buffetpöydästä löytyi kofeiinitontakin teetä.

u bile lilie hotelli aamiainen
Aamupalaksi munakokkelia, mozzarellasalaattia ja paistettuja herkkusieniä.
hotellihuoneen keittio u bile lilie
Hotellihuoneen minikeittiö

Hotellista jäi kaikin puolin positiiviset muistot. Palvelu oli hyvää, vaikkei englanninkieli kaikilta taittunutkaan ja sitä myöten ymmärrys. Ainut miinus oli reseptionistin antama ohje kulkuneuvoista lentokentälle, joiden perusteella lähes eksyin.

Ehkä olisikin pitänyt käyttää hotellin taksia..

Alla kuitenkin vielä muutama kuva hotellista: Aamubuffetpöydän kahvi ja teevalikoimaa, tervetuliaisvalkoviini kera paikallisen naposteltavan, kylpyhuone ja sadettajasuihku sekä olohuoneen sohva sängyksi levitettynä. Ja huomautuksena vielä se, että hotellilta sai sateenvarjoja lainaksi.

U Bilé Lilie oli siis pieni ja viehättävä hotelli Prahan Malá Stranan alueella, lähellä Prahan linnaa ja Kaarlensiltaa. Hotellin nimi tarkoittaa suomeksi ”valkoisia liljoja”.

Hotellissa oli vain muutamia huoneita, joista jokainen on tyylikkäästi sisustettu. Huoneet ovat mukavia ja viihtyisiä, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet kuten ilmastointi, minibaari ja tallelokero. Hotellissa on myös ilmainen Wi-Fi ja asiakkaille tarjotaan aamiaista.

Hotellin ympäristössä on paljon nähtävyyksiä ja hyviä ravintoloita. Hotellin henkilökunta on myös erittäin avulias ja ystävällinen, ja he ovat valmiita auttamaan asiakkaita kaikissa tarpeissa.

Hotelli ”U Bilé Lilie” on erinomainen valinta, jos etsit pienempää ja viehättävää hotellia Prahan keskustassa. Hotellin rauhallinen sijainti Malá Stranan alueella tarjoaa hyvän mahdollisuuden rentoutua kaupunkiloman aikana.

Hyödyllisiä linkkejä

  • Matka Eurooppaan on visuaalinen matkaopas, joka sisältää matkakokemuksiani Euroopasta. Lisää matkakokemuksia Prahasta on tulossa, joten tilaa blogini, ja pääset lukemaan niistä ensimmäisten joukossa!

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Asustelin vuonna 2016 kuukauden päivät Prahassa ja nyt olisi kyllä taas kova hinku päästä takaisin tuohon ihanaan kaupunkiin! 🙂 Täytyykin pistää tämä majoitusvaihtoehto korvan taakse mahdollista reissua varten!

  2. Kiva vinkki, ite diggaan majottua juuri pienemmissä hotelleissa isojen ketjujen sijaan niin tästä kyllä kirjotus talteen. Prahan-reissu on suunnitteilla, toivottavasti jo ensi vuonna ehtisi piipahtaa siellä!

    1. Kiitos kommentistasi! Jos tosiaan Prahan reissua suunnittelet, niin poikkea myöhemmin tähän blogiin takaisin, sillä juttu tai pari Prahasta on juuri suunnitteilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *