Beach shack -ravintola Goassa

Beach shack ravintola Goassa

Tämä postaus vastaa kysymyksiisi, mikä, missä ja millainen on beach shack ja kuka beach shackin voi Goaan perustaa. Lisäksi se kertoo, mitä kasvissyöjä voi beach shackissa syödä ja juoda gluteenittomasti. Postaus kuvaa videollaan, millaista on rantaelämä Etelä-Goassa ja selventää, mitä punainen lippu Goan rannalla tarkoittaa.

Niinkuin olen vuosien mittaan kertonut, on yksi yli 15-vuotisen matkablogiprojektini tavoitteista ollut nähdä kaikki Goan rannat ja kuvata ne. Eteläisintä Goan rantaa lukuunottamatta olen muut uimarannat saanut jo kuvattua ja olen kirjoittanutkin aiheesta muutaman postauksen. Löydät ne webbiteoksestani INDIVUE – Matka Goaan.

Tänään on vuorossa musiikkivideo, joka kertoo ruoasta ja maisemista goalaisella beach shackilla. Beach shack on Goan rantaviivan tuntumassa sijaitseva, yleensä väliaikainen, turistikaudeksi pystytettävä ravintola, jonka saa perustaa vain paikallinen goalainen asukas. Ympäri vuoden toimivat rantaravintolat sijaitsevat yleensä omistajiensa mailla. Bollywood-faneille tiedoksi, että oheinen video on kuvattu samalla rantaviivalla, missä Shah Rukh Khan kuvasi elokuvaansa Dear Zindagi (suom. Rakas elämä) kuusi vuotta sitten.

Tämän videon kansikuvaksi valitsin kuvan pöydistä, jotka aina asetellaan meren rannalle auringonlaskun lähestyessä. Ja koska mereltä tuulee, enemmän tai vähemmän, on pöytäliinat laitettava klipseillä pöytään kiinni. Onneksi tuo iltatuuli on vilpoinen vain auringonlaskun jälkeen talvisaikaan. Ja erittäin ihastuttava kesän lähestyessä, kun päivälämpötilat menevät jo suomalaisen sietokyvyn äärirajoille. Mainitsin tästä kahdeksan vuotta sitten postauksessa Paras aika matkustaa Goaan.

Alkuruudun jälkeen video jatkuu Betalbatimin rantamaisemilla. Tuulessa liehuva punainen lippu tarkoittaa, että uimista ei suositella sillä kohden rantaa. Syinä siihen voivat olla äkkisyvyys tai voimakkaat pohjavirtaukset. Kokeneet uimarit eivät punaisista lipuista välitä, mutta uimataidottomille niillä on merkitystä. Auringonlaskun tienoilla uimavalvojat keräävät työpäivän päätteeksi liput Goan rannoilta pois, koska pimeässä uimista ei suositella kenellekään. Näet senkin tässä videossa.

Vuonna 2011 mainitsin venäjänkielen syrjäyttäneen englannin monin paikoin Goan katukuvassa, ja kahdeksan vuotta myöhemmin se oli yhä totta, kuten tältä videolta näet.

Mutta näet videolta paljon muutakin, kuten fresh lime soda -juomat, ananastuoremehut, veg pakorat ja paneer tikat, jotka ovat tavanomaisia pikkulounaita shackravintoloissa. Näet myös tyypillisen auringonlaskun Goassa sekä sen värit, turistien ja paikallisten kera.

Lue lisää Goasta myös webbiteoksessani INDIVUE – Matka Intiaan ja tilaa YouTube-kanavani, niin mahdollistat myös tulevat videoni!

5 Comments

  1. Kyllä, Goalla on monin paikoin paljon venäläisiäkin turisteja. Toisin kuin 15 vuotta sitten, jolloin kaikki shackit oli nimetty vain englanniksi.

 1. No nyt selvisi mikä on shack-ravintola. Ovat kyllä kutsuvan näköisiä pöytiä.
  Hyvähän se olisi, että Suomen kouluissa luettaisiin venäjääkin, ettei koko kielitaito olisi englannin varassa.

 2. Minä välttelen paikkoja, missä on paljon venäläisiä. Omat kokemukseni heistä ovat valitettavan kielteisiä; monet eivät puhu muuta kuin venäjää ja ovat tosi tylyjä muille matkailijoille. Siksi kaipaankin vinkkejä paikoista Aasiassa, jossa ei vielä ole kovin paljoa naapurikansalaisia.

 3. Kiitos kommenteistanne.
  Pääkaupunkiseudulla lienee jo paljolti hyvin valinnanvaraa kieliopinnoissa, mutta ryhmiä ei välttämättä saada kasaan, kun ei ole tarpeeksi osallistujia erinäisiin harvinaisempiin kieliin kuin englanti. Ylläpitokielen eli toisen kielen opetuksessa venäjää kuitenkin lienee opiskellaan paljon, ainakin Helsingissä.
  Se, että englannin opetusta on aikaistettu peruskoulussa on vain hyvä juttu. Mitä taasen matkakohteisiin tulee, niin jos jokin lomakohde päättää kääntää takkinsa ja vaihtaa kielensä, niin varmasti sillä on seurauksia. Vaikka ei tuo yksittäinen ravintolan nimenvaihto välttämättä liene muuta kuin näkyvä tapa viestiä, että hei, meillä on menu valmiiksi käännetty teidän kielellenne.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *