Matkakokemuksia Goasta -kansikuva
|

Matkakokemuksia Goasta

(Päivitetty 4/2023)

Nyt (vuonna 2017) kun Finnairin tiedetään aloittavan suorat lennot Helsingistä Goaan, päätin koota yhteen matkakokemuksiani Goasta. Goaan kun lienee on varmasti luvassa iso liuta suomalaisiakin omatoimimatkailijoita ilman pakettimatkojen matkaopasturvaa.

INDIVUE aloitti bloggaamisen 12 vuotta sitten, vuonna 2005, juuri Mumbain ja Goan matkoilla. Tuolloin ei suoraa lentoyhteyttä Suomen ja Intian välillä vielä ollut, muutoin kuin matkatoimistojen pakettimatkoilla. Sen jälkeen on useampi reissu samoihin maisemiin tullut tehtyä alkuihastuksen jälkeenkin. Vaan koskapa nettinopeudet Intiassa eivät ole olleet kummoiset ja katvealueita on löytynyt runsaasti, on usea artikkeli Intiasta jäänyt matkan varrelle ja vaiheeseen, mutta aika aikaa kutakin. –
Jäähän moni tekstiviestikin yhä saapumatta perille Intian ja Suomen välillä erityisesti suurten juhlapyhien aikaan.

Pohjois-Goan rannat Candolimista Bagaan
Pohjois-Goan rannat Candolimista Bagaan

On kuitenkin ollut huimaa seurata, miten Goa on muuttunut kaikkien näiden vuosien aikana: Erityisesti Pohjois-Goa, jota on rakennettu niin, ettei sitä meinaa enää entisellensä tuntea. En yhtään ihmettele, jos ja kun hipit siellä alkoivat vähentyä.

Yksi tämän blogin monista Goaan liittyvistä matka-aiheisista postauksista on ollut reppureissaajan matkakokemuksia Goasta vuodelta 2005. Kyseisessä postauksessa käydään läpi ensikertalaisen ihmetyksen aiheita Goassa. Tuo pieni Intian osavaltio kun on länsimaiselle turistille juuri oiva paikka aloittaa Intiaan tutustuminen.

Edellä mainitsemassani artikkelisarjassa selvitettiin mm. miksi lehmänlantaan astuminen tuottaa Intiassa onnea, millaiset ovat International Film Festival of India -festivaalin avajaiset Goan pääkaupungissa Panjimissa, kuinka lunta satoi Intian Goassa, millaista on joulun ja uuden vuoden tai Holin vietto Pohjois-Goassa sekä millainen on intialainen autokoulu.


Reissun loppuyhteenveto sekä varovaisuuteenkin kannustavat sanat tuleville itsenäisille pelottomille Intian matkaajille löytyvät tämänkin artikkelin lopusta kohdasta ”pieni varoituksen sana”.

Blogipostauksia Goasta

Bollywood-elokuvien esittelyt ja arviot ovat olleet INDIVUEn ohjelmassa jo kohta kymmenen vuotta ja Goaan sijoittuneita mainioita elokuvia ovat olleet mm. Dil Chahta Hai, Woh Lamhe vuodelta 2006 sekä Quzaarish. 


Jos pelkät autenttiset still-kuvat Goasta viehättävät sinua elokuvia enemmän, niin niitä löytyy INDIVUEn sivuilta paljon. Eri kameroilla otettuja kuvia, mutta yhden ja saman ihmisen sormin.


Myös kaikki Goan uimarannat, ihan eteläisintä lukuunottamatta, on matkablogissani ehditty kuvata ja esitellä. Voit aloittaa tutustumisen niihin artikkelistani Goan kaikki uimarannat ja rantalinnakkeet.


Portugalilaisten rakentamat linnakkeet, kuten esimerkiksi Fort Chapora ja Fort Aquada Pohjois-Goassa sekä Cabo de Rama -linnake Etelä-Goassa ovat tunnettuja Goan nähtävyyksiä.

Goan uimarantojen turvallisuus on parantunut vuosien myötä ja siitä on kirjoitettu enemmän postauksessa, jonka löydät oheisesta linkistä.
Myös paras vuodenaika matkustaa Goaan on paljastettu INDIVUEn sivuilla. Löydät tuon ajankohdan oheisesta linkistä. Monsuuniaikaanhan Goan uimarannat eivät sovellu uimiseen, sillä hotellien uima-altaat seisovat tyhjillään tai sadevettä täynnänsä monsuunisateiden aikaan.
Goalaisia ravintoloitakin on jo muutama ehditty esitellä sekä yksi viiden tähden hotelliLisää  arvioita on varmasti tulossa, jos ja kun budjetti sen sallii.

Lisäksi tunnettuja tapahtumia Goassa, kuten Viva Carnivalia eli Goan karnevaaleja, kansainvälistä elokuvafestivaalia eli IFFIä, kansainvälistä valokuvafestivaalia sekä uuden vuoden juhlistamista, ynnä muita erityisesti turisteille suunnattuja tapahtumia, kuten Anjuna Flea Markettia, Ingo’s Saturday Night Bazaria tai Mackies Saturday Night Markettia on INDIVUEssa sivuttu vuosien mittaan.

Kaikki tämä on syntynyt oman taiteen tekemisen ohella. Voit tiedustella tällä sivustolla olevien ja sinne vielä tulevien kuvien saatavuutta sähköpostilla.

Uusimpana tulokkaana INDIVUEn sivustolla nyt, kun vaatimattomat laitteet ja nettiyhteydetkään eivät enää yski niin pahasti kuin ennen, ovat musiikki- ym. videot Goasta.


Löydät videoita INDIVUEn sivustolta videohakemistosta, mutta myös seuraavan linkin Goa-videosoittolistasta.
Lisää videoita sinnekin on tulossa, joten pysy kuulolla ja tilaa YouTube-kanavani, niin näet hienoja maisemia Goasta!

Goa on ihana matkakohde trooppisen ilmaston ja intialaisen kulttuurin ystäville, ja aurinko paistaa Goassa monta kuukautta vuodessa. Pieni varoituksen sana matkailijalle on tämän artikkelin lopuksi kuitenkin paikallaan. Kirjoitin sen itseasiassa jo kymmenen vuotta sitten, vuonna 2006, mutta sama pätee silti yhä, matkaan kuin matkaan – Voit lukea pienen varoituksen sanan oheisesta linkistä!

Nauti matkanteostasi! Dev Borem Korum!

(Dev Borem Korum on Goan konkanin kieltä, ja tarkoittaa suomeksi ”ole hyvä”)

Etelä-Goan rannat Hollant Beachilta nähtynä
Etelä-Goan rannat Hollant Beachilta nähtynä

LISÄÄ MATKAKOKEMUKSIA GOASTA –

Edellälukemasi alkuperäinen artikkeli on kirjoitettu keväällä 2017, mutta koskapa olen kirjoittanut parin viime vuoden aikana lisää matkakokemuksia Goasta, on aiheellista päivittää tätä artikkelia nyt, keväällä 2019. –

Heti aluksi on hyvä todeta, että Finnair on lopettanut suorat lennot Goaan keväällä 2019Syyt suorien lentojen lopettamiseen sekä siihen, miksi Goan pakettimatkat loppuivat, voit lukea oheenlinkatusta postauksesta. Tätä nykyä ainut tapa mennä Goaan on siis omatoimimatka.

Taksi on turistille Goalla usein ainut, mutta samalla kallis tapa matkustaa. Paljonko taksit Goan Dabolimin lentokentältä Pohjois- ja Etelä-Goaan maksavat, saattaa omatoimimatkailija miettiä. Vastaus siihen löytyy oheisen linkin takaa ja postauksessa on tuoreet paikkansapitävät hinnat alkuvuodesta 2019. Lue myös lisää tuoreita matkakokemuksia Goasta vuodelta 2019.

Goasta pääsee myös muualle Intiaan. Lue ja katso junamatka Goasta Chennaihin.

Vinkkejä Goan matkaa miettivälle

Goan matkaa miettivälle olen viimevuosina blogannut suomeksi mm. seuraavista Pohjois-Goan nähtävyyksistä:

Lue myös seuraavista Etelä-Goan nähtävyyksistä:

Sekä hieman tuntemattomammista rannoista Etelä-Goassa:

Näytin lukijoilleni myös Kaikki Goan rannat yhdessä minuutissa ja löydätkin kyseisen kuvaamani videon ohesta. Suosittelen lisäksi tutustumaan kaikkiin bloggaamiini autenttisiin videoihin Goan maisemista ja nähtävyyksistä sekä tekemiini matkailu- ja musiikkivideoihin, joita Goa on inspiroinut.

Tutustu myös uuteen visuaaliseen matkaoppaaseeni INDIVUE – Matka Goaan, joka on kokoelmateos joka kerää kätevästi yhteen matkakokemuksiani ja -vinkkejä Goaan matkaavalle. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan kyseiseen teokseen, sillä se myös päivittyy säännöllisesti! Ja koska siinä on myös videoita, se kertoo paljon enemmän kuin perinteiset matkaoppaat kirjojen muodossa.

Maksullisen kirjan tai apin sijaan saat siis lukea tätä päivittyvää teostani, ja sen sisarteoksia, ilmaiseksi netissä.

Ja vielä viimeisenä, muttei vähimpänä – fiktion ystäville löytyy kirjoittamani postaus hyvistä Goassa kuvatuista Bollywood-elokuvista. Postaus sisältää siis myös monta hyvääkin intialaista elokuvaa, jotka on kuvattu Goan maisemissa.

Ja lopuksi, niinkuin elokuvissa, toivon onnellista ja turvallista loppua myös sinun matkallesi Goaan!

Muita hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Kiitos kommentistasi.Mainitsemasi Munnarin kuuluisat maisemat nähtiin myös Shah Rukh Khanin ja Deepika Padukonen elokuvassa Chennai Express , josta kirjoitin vuonna 2013. Moni Goan rannoistakin on Bollywood-elokuvista tuttu.Vinkkinä myös se mainittakoon, että Goan sisämaastakin, kaukana rannoista ja turismista, löytyy upeita kauniita viljelysalueita ja viheriäitä kukkuloita – suosittelen tutustumaan, jossei Keralan kuumuuksiin \”tarkene\” mennä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *