Matkakokemuksia Goasta

Pohjois-Goan rannat Candolimista Bagaan

Nyt kun Finnairin tiedetään aloittavan suorat lennot Helsingistä Goaan, päätin koota yhteen matkakokemuksiani Goasta, sillä Goaan on varmasti luvassa nyt iso liuta suomalaisiakin omatoimimatkailijoita ilman pakettimatkojen matkaopasturvaa.

12 vuotta sitten Indivue aloitti bloggaamisen juuri Mumbain ja Goan matkoilla. Silloin ei suoraa lentoyhteyttä Suomen ja Intian välillä vielä ollut, muutoin kuin matkatoimistojen pakettimatkoilla.
Useampi reissu samoihin maisemiin on tullut tehtyä alkuihastuksen jälkeenkin, mutta nettinopeudet Intiassa eivät ole olleet kummoiset ja katvealueita on löytynyt runsaasti, minkä vuoksi usea artikkeli Intiasta onkin jäänyt matkan varrelle ja vaiheeseen, mutta aika aikaa kutakin. –
Jäähän moni tekstiviestikin yhä saapumatta perille Intian ja Suomen välillä erityisesti suurten juhlapyhien aikaan.

Vaan onpa ollut huimaa seurata, miten Goa on muuttunut kaikkien näiden vuosien aikana: Erityisesti Pohjois-Goa, jota on rakennettu niin, ettei sitä meinaa enää entisellensä tuntea. En yhtään ihmettele, jos ja kun hipit siellä alkoivat vähentyä.

Yksi tämän blogin monista Goaan liittyvistä matka-aiheisista postauksista on ollut reppureissaajan matkakokemuksia Goasta vuodelta 2005, jossa käydään läpi ensikertalaisen ihmetyksen aiheita Goassa. Tuo pieni Intian osavaltio kun on länsimaiselle turistille juuri oiva paikka aloittaa Intiaan tutustuminen.

Edellä mainitsemassani artikkelisarjassa selvitettiin mm. miksi lehmänlantaan astuminen tuottaa onnea, millaiset ovat International Film Festival of India -festivaalin avajaiset Goan pääkaupungissa Panjimissa, kuinka lunta satoi Intian Goassa, millaista on joulun ja uuden vuoden tai Holin vietto Pohjois-Goassa sekä millainen on intialainen autokoulu.
Reissun loppuyhteenveto sekä kannustinsanat tuleville itsenäisille pelottomille Intian matkaajille löytyvät tämänkin artikkelin lopusta kohdasta ”pieni varoituksen sana”.

Bollywood-elokuvien esittelyt ja arviot ovat olleet Indivuen ohjelmassa jo kohta kymmenen vuotta ja Goaan sijoittuneita mainioita elokuvia ovat olleet mm. Dil Chahta Hai, Woh Lamhe vuodelta 2006 sekä Quzaarish.
Jos pelkät autenttiset still-kuvat Goasta viehättävät elokuvia enemmän, niin niitä löytyy INDIVUEn sivuilta paljon. Eri kameroilla otettuja kuvia, mutta yhden ja saman ihmisen sormin.
Myös kaikki Goan uimarannat, ihan eteläisintä lukuunottamatta, on INDIVUEssa ehditty kuvata ja esitellä. Voit aloittaa tutustumisen niihin artikkelista Goan kaikki uimarannat ja rantalinnakkeet.
Portugalilaisten rakentamat linnakkeet kuten esimerkiksi Fort Chapora ja Fort Aquada Pohjois-Goassa sekä Capo de Rama -linnake Etelä-Goassa ovat tunnettuja Goan nähtävyyksiä.

Goan uimarantojen turvallisuus on parantunut vuosien myötä ja siitä on kirjoitettu enemmän artikkelissa, jonka löydät oheisesta linkistä.
Myös paras aika vuodesta matkustaa Goaan on paljastettu INDIVUEn sivuilla. Löydät tuon ajankohdan oheisesta linkistä. Monsuuniaikaanhan Goan uimarannat eivät sovellu uimiseen ja hotellien uima-altaat seisovat tyhjillään, tai sadevettä täynnänsä, monsuunisateiden aikaan.
Goalaisia ravintoloitakin on jo muutama ehditty esitellä sekä yksi viiden tähden hotelli. Lisää  arvioita on varmasti tulossa, jos ja kun budjetti sen sallii.

Lisäksi tunnettuja Goalaisia tapahtumia, kuten Viva Carnivalia eli Goan karnevaaleja, kansainvälistä elokuvafestivaalia eli IFFIä, kansainvälistä valokuvafestivaalia sekä uuden vuoden juhlistamista, ynnä muita erityisesti turisteille suunnattuja tapahtumia, kuten Anjuna Flea Markettia, Ingo’s Saturday Night Bazaria tai Mackies Saturday Night Markettia on Indivuessa sivuttu vuosien mittaan.

Kaikki tämä on syntynyt oman taiteen tekemisen ohella. Voit tiedustella tällä sivustolla olevien ja sinne vielä tulevien kuvien saatavuutta sähköpostilla.

Uusimpana tulokkaana INDIVUEn sivustolla muuten, nyt kun vaatimattomat laitteet ja nettiyhteydetkään eivät yski enää niin pahasti kuin ennen, ovat musiikki- ym. videot Goasta.
Löydät videoita Indivuen sivustolta videohakemistosta, mutta myös oheisen linkin Goa-soittolistasta.
Lisää videoita on tulossa, joten pysy kuulolla ja tilaa INDIVUE!

Goa on ihana matkakohde trooppisen ilmaston ja intialaisen kulttuurin ystäville, ja aurinko paistaa Goassa monta kuukautta vuodessa. Pieni varoituksen sana matkailijalle on tämän artikkelin lopuksi kuitenkin paikallaan. Kirjoitin sen itseasiassa jo kymmenen vuotta sitten, mutta sama pätee silti yhä, matkaan kuin matkaan – Voit lukea sen oheisesta linkistä!

Nauti matkanteosta! Dev Borem Korum!
(Dev Borem Korum on Goan konkanin kieltä, ja tarkoittaa suomeksi ”ole hyvä”)

Etelä-Goan rannat Hollant Beachilta nähtynä

LISÄÄ MATKAKOKEMUKSIA GOASTA –

Alkuperäinen artikkeli on kirjoitettu keväällä 2017, mutta koskapa olen kirjoittanut parin viime vuoden aikana lisää matkakokemuksia Goasta, on aiheellista päivittää tätä artikkelia hieman keväällä 2019. –
Heti aluksi on hyvä todeta, että Finnair on lopettanut suorat lennot Goaan keväällä 2019. Syyt siihen sekä Goan pakettimatkojen loppumiseen voit lukea oheisen linkin postauksesta.
Tätä nykyä ainut tapa mennä Goaan on siis omatoimimatka.
Goalla taksi on usein turistille ainut, mutta samalla kallis tapa matkustaa. Paljonko taksit Goan Dabolimin lentokentältä Pohjois- ja Etelä-Goaan maksavat, saattaa omatoimimatkailija miettiä. Vastaus siihen löytyy oheisen linkin takaa ja postauksessa on tuoreet paikkansapitävät hinnat alkuvuodesta 2019.


Goan matkaa miettivälle olen viimevuosina blogannut suomeksi mm. seuraavista Pohjois-Goan nähtävyyksistä:
Lue myös seuraavista Etelä-Goan nähtävyyksistä:
Sekä tuntemattomammista Etelä-Goan rannoista:
INDIVUEn lukijoiden on ollut myös mahdollista nähdä Kaikki Goan rannat yhdessä minuutissa ja kyseinen video löytyy oheisesta linkistä.
Suosittelen lisäksi tutustumaan kaikkiin bloggaamiini autenttisiin videoihin Goan maisemista ja nähtävyyksistä


Lisäksi uutuusteos Matkaopus Goaan vuodelta 2018 kerää kätevästi yhteen matkakokemuksia ja -vinkkejä Goan matkailijalle, joten suosittelen ehdottomasti tutustumaan myös kyseiseen päivittyvään e-opukseen!
Ja viimeisenä, muttei vähimpänä, löytyy fiktion ystäville kirjoittamani postaus hyvistä Goassa kuvatuista Bollywood-elokuvista.
Advertisements

4 Comments

  1. INDIVUE

    Kiitos kommentistasi.Mainitsemasi Munnarin kuuluisat maisemat nähtiin myös Shah Rukh Khanin ja Deepika Padukonen elokuvassa Chennai Express , josta kirjoitin vuonna 2013. Moni Goan rannoistakin on Bollywood-elokuvista tuttu.Vinkkinä myös se mainittakoon, että Goan sisämaastakin, kaukana rannoista ja turismista, löytyy upeita kauniita viljelysalueita ja viheriäitä kukkuloita – suosittelen tutustumaan, jossei Keralan kuumuuksiin \”tarkene\” mennä.

Vastaa