|

Elokuva-arvioista ja tähtien merkityksistä

Indivuen sivuilla on arvioita mm. intialaisista Bollywood-elokuvista, ja arvioita on kirjattu ylös jo melkein kymmenen vuoden ajan. Mitä nämä tähdet sitten käytännössä merkitsevät, saattaa ensikertalainen ihmetellä, joten valaistaanpa asiaa hieman –

Viisi tähteä tippuu nimittäin mestariteoksille, jotka ovat elokuvia, joissa ei ole mitään parannettavaa.
Neljä tähden elokuvat ovat puolestaan niitä erittäin hyviä elokuvia, jotka nähtyään kokee saaneensa rahoilleen vastinetta ja jotka voisi hyvin katsoa vaikka uudelleen.
Kolme tähteä saavat puolestaan elokuvat, jotka ovat ok katsoa ainakin sen yhden kerran.

Kaksi tähteä tippuu puolestaan elokuville, joiden katsominen tahtoo jäädä kesken jatkumatta enää myöhemmin uudelleen. Kahden tähden elokuvista ei useinkaan ehdi edes kirjoittaa. Ilmaiseksi.
Puhumattakaan sitten yhden tähden elokuvista, joiden loppuun asti näkeminen on erittäin vaikeaa.

Eli lyhyesti:
Viisi tähteä = Mestariteos = *****
Neljä tähteä = Erittäin hyvä = ****
Kolme tähteä = Ok = ***
Kaksi tähteä = Välttävä = **
Yksi tähti = Huonohko = *

On kuitenkin otettava huomioon, että Indivuen sivustolla arvostellut intialaiset elokuvat on katsottu länsimaisten lasien läpi, ja elokuvien arviot sekä ymmärrys näistä elokuvista perustuu paljolti jonkun toisen tekemiin englanninkielisiin tekstityksiin.

Tämä tosiasia selittää esimerkiksi sen, miksi jokin hindinkielinen mestariteos ei välttämättä huvita suomenkielistä katsojaa.

Leffa-arvioiden joukosta löytyy myös muutama muu kuin Bollywood-leffa, ja ne on merkitty erikseen.

Löydät elokuvat ja leffa-arviot tältä sivustolta ryhmiteltyinä tähtien lukumäärän mukaan ja voit aloittaa tutustumisen niihin vaikkapa vuosituhannen alun parhaimmista Bollywood-elokuvista, joihin oheinen linkki sinut vie!

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *