43rd IFFI, International Film Festival of India

Juuri päättynyt 43rd International Film Festival of India, IFFI, juhlisti satavuotiasta intialaista elokuvaa, Indian Cinemaa, Goassa 11 päivän ajan, 20. – 30.11.2012.

Kyseistä Intian kansainvälistä elokuvafestivaalia on järjestetty Goan pääkaupungissa Panjimissa vuodesta 2004 alkaen.

Tänäkin vuonna festivaalien ohjelmistossa oli lukuisia elokuvia myös Euroopasta, ja yksi elokuva jopa niinkin läheltä kuin naapurimaastamme Ruotsista.

IFFIn avajaisia oli juontamassa Akshay Kumar, ja avajaisia olivat juhlistamassa myös upeat näyttelijät Irrfan Khan ja Tabu, jotka pääosittavat juuri ensi-iltansa saanutta ja IFFI-festivaalin avannutta elokuvaa Life Of Pi.
Tunnetuista intialaisen elokuvan näyttelijöistä myös Abhay Deol kunnioitti festivaalia läsnäolollaan yhtenä festivaalipäivistä.

Sää Goassa oli hiostavan kuuma ja kostea koko festivaalien ajan: Kuin tehty ilmastoidussa elokuvateatterissa istumista varten.

Jäin miettimään, milloinkohan saamme nähdä suomalaisen elokuvan Intian kansainvälisellä elokuvafestivaalilla? Ja millainen elokuva se olisi?

Itse toin muutama vuosi takaperin Intiaan lahjaksi Aki Kaurismäen ohjaaman elokuvan, antaen sen lahjaksi elokuvafestivaaleja kiertäneelle vanhalle intialaisille ystävälleni.
Kyseisen elokuvan nähtyään hän lähes järkyttyi siitä, millaisissa oloissa suomalaiset Helsingissä elävät.
Sen koommin en olekaan sitten suomalaista elokuvaa Intiassa promotoinut. Suomalaista maisemaa kyllä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *