Weekend Festival 2023 ja David Guetta
| | |

Weekend Festival 2023 -elämys ja video

*pr blogiyhteistyö (ilmainen sisäänpääsy) Weekend Festival

Katso videoni ohesta, miltä näytti kaksipäiväinen loppuunmyyty Weekend Festival 2023, joka järjestettiin Espoon Vermossa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. –

Weekend Festivalin tapahtuma-alue Espoon Vermossa oli sopivan helppo saavuttaa Helsingistä käsin. Vain viisi pysäkkiä junalla ja olitkin jo Mäkkylän asemalla. Mäkkylän asemalta vielä reipas kävelymatka itse Weekend Festivaalin alueelle Vermoon ja elektronisen musiikin juhlat pääsivät alkamaan.

Weekend Festival 2023

Valitettavasti ensimmäisenä festivaalipäivänä satoi vettä enemmän tai vähemmän aina Steve Aokin dj-setin viimeiseen kappaleeseen asti. Onneksi minulla oli kertakäyttösadetakki ja kamerani oli vedenkestävä, vaikkakaan ei se paljoa lämmittänyt.

Steve Aoki oli esiintyjänä energinen ja sympaattinen ja nostatti festivaalitunnelmaa niin, että vähemmästäkin lämpeni. Live-esityksensä lopuksi Steve heitti kuitenkin yllättäen muutaman kakun yleisön joukkoon, joten kiitin onneani, etten ollut lähelläkään esiintymislavan reunaa.

Onneksi ilta-aurinko oli vihdoin alkanut paistamaan, kun Alan Walker aloitti esityksensä.

Oli itseasiassa ihastuttavaa, kuinka kaikki esiintyjät aloittivat shownsa juuri minuutilleen silloin, kun aikataulussa luki. Esim. Future Stage -lavalla seuraavana päivänä dj:t aloittivat oman vuoronsa juuri oikealla kellonlyömällä ja vaihto edellisen ja seuraavan dj:n välillä tapahtui lennosta niin, ettei musiikki päässyt edes katkeamaan

Alan Walkerin show perjantaina oli ok, mutta olin ehkä odottanut jotain hiukan enemmän. Alanista huomasi, että hän oli käynyt Suomessa Weekend- festivaaleilla aiemminkin, sillä hän osasi puhua useitakin suomenkielen sanoja. Kuultiinpa lopuksi vielä ChaChaCha:kin vihreäksi valaistulta lavalta, muttei kuitenkaan Alanin laulamana.

Perjantai-illan päätti maailman parhaaksi dj:ksi usein valittu Martin Garrix. Yöpimeän tultua Garrixin ammattimaista dj-työtä valaissut valoshow oli jo aivan omaa luokkaansa.

Oli mukavaa, että Weekend Festivaaleilla oli erikseen alue, jossa oli ikäraja K-18. Vaikka lukuisien ravintolakojujen tiskeiltä sai ostaa myös mocktaileja, eli alkoholittomia juomia, niin selväpäisenä sitä nautti menosta jokseenkin enemmän ja turvallisemmin siellä ikärajattomalla alueella. Olinkin hieman pettynyt, kun sain festivaalien jälkeen lukea, että ensi vuonna koko festivaalin ikäraja olisi K-18 – jos tämä siis tarkoittaa sitä, että samalla koko festivaalialue olisi myös anniskelualuetta. Noh, ikäni puolesta kuuluisin jo kuitenkin paremminkin VIP Diamond -alueelle.

Weekend Festivaalilta löytyi myös paljon ihania erilaisia ruokakojuja ja myös vegaanista ja gluteenitonta ruokaa oli saatavilla perus ranskalaisten, hampurilaisten ja nakkien lisäksi. Meksikolaisen Lopez y Lopez -keittiön ruoka siellä oli kerrassaan mainiota ensimmäisenä päivänä, mutta hinta kahdesta pienestä kasvistortillasta oli riistävä 16,50 €. Toisena iltana samainen ruoka ei maistunut enää edes kummoiselta. Lieneekö kokeilla ollut festivaaliväsymystä.

Itse selätin oman festivaaliväsymykseni luomukombuchalla. Todellakin, sen juoman turvin jaksoin lähteä Weekendiin myös lauantaina.

Sää oli onneksi lauantaina kaunis, lämmin ja auringonpaisteinen. Ja Future Stage -lava festivaaleilla tarjosi juuri sitä, mitä olin Weekendistä tullut hakemaankin – Hieman Goa -fiilistä. Ensiksi Uncle Waffles loi tunnelman lähelle Goan chillouttia ja sitä seuraavan dj Metrixin setti oli puolestaan jo lähellä Goa trancea. Weekend Festival oli pelastettu.

Kun ilta siitä kuitenkin vielä jatkui Weekend Stage -lavan puolella Hardwellin hurjan biitin tahdissa tunnelmoiden, oli tunnelma katossa ja kattona vain taivas, niin kuin oheiseltakin videolta voit nähdä. Hardwell soitti ehkä valo+ääni combona Weekend Festivalin parhaimman setin, minkä jälkeen seuraavaksi tullut ja lauantai-illan päättänyt konkari David Guetta kuulosti jo hieman kesyltäkin.

Näin lopuksi tulee mieleen kiittää Vermon naapurustoa kärsivällisyydestä, sillä kaksi päivää moista jytkettä koettelisi jo heikompaakin. Weekend Festival on kuitenkin tärkeä ja tarpeellinen tapahtuma ja olisi hienoa, jos se vastaisuudessakin järjestettäisiin Vermon kaltaisessa hyvän saavutettavuuden omaavassa paikassa. Junavuorojakin kun oli mukavasti yötä myöten lisätty niin, että junat kulkivat yöllä jopa 10 minuutin välein takaisin Helsinkiin.

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

5 Kommenttia

  1. Joskus kyllä nuo ns. festarihinnat pistävät tympimään. Kieltämättä tuo 16,50 euroa on kova hinta. Voisi kuvitella, että pidemmällä aikavälillä sitä saisi paremman lopputuloksen aikaan. No joka tapauksessa mahtavaa, että pääasiassa kaikki sujui hyvin ja hienoa myös, että lauantaina sentään sääkin suosi.

  2. Kiva postaus ja kiva video:) Meillä (eli Hämeenlinnassa) oli viime vuonna Weekendit ja osallistuin silloin. Tuolloin sattui mahtava sää. Ärsyttää aina, jos hinnoiltelkaan liian kalliiksi tarjottavat! Viime viikonlopun Flowssa oli positiivista, että ruoat oli laadukkaita ja ihan kohtuullisen hintaisia. Niin pitäisi olla joka paikassa, niin tulisi myyntiäkin enemmän:)

    1. Kiitos kommenteistanne! Jonoja Weekendin ruokakojuille kyllä riitti. Se on muuten jännä asia, että kun on kohtuuhintainen ruoka, niin sitä mainostaakin mielellään.

  3. En ole aikoihin enää käynyt maksullisissa festareissa. Tänä vuonna tosin en ollut edes Kallio Block festareillakaan. Ennen tuli käytyä Ruississa kun sain monet vuodet ilmaiset liput sinne. Weekwndeillä en ole ollut koskaan, mutta kiinnostaisi kovasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *