Viking Line joulubuffet 2021 – suomalaista ruotsalaisella twistillä

*pr-matka Viking Line

Oheisen videon aiheena on Viking Line joulubuffet 2021. Tämänvuotinen joulubuffet tarjoiltiin ensimmäisen kerran viime viikolla 18. marraskuuta M/S Gabriella -laivalla. Perinteisiin paljolti nojaava Viking Linen jouluruokamenu piti sisällään myös huikeita kasvis- ja vegaaniruokia. Katso videoni –

Videon kesto 3:48

Joulubuffet Viking Linen M/S Gabriella -laivalla

Huom. voit säätää videon HD-laatuiseksi, jos se ei automaattisesti sitä ole. Säätäminen onnistuu videokuvan alareunasta mutterin kohdalta.

Viikkareiden joulumenu 2021

Vuoden 2021 joulubuffetista löytyi perinteisiä herkkuja niin suomalaisesta kuin ruotsalaisesta joulusta – Kinkku, laatikot ja alkuruoiksi tarjottavat kalat sekä janssoninkiusaus lihapullien kera. Itseäni ilahduttivat erityisesti jouluisiksi maustetut kasvisruoat ja -lisukkeet. Pieniin puuveneisiin ja lasikuppeihin kootut annospalat veivät kielen mennessään vähentäen samalla ruokahävikkiä.

Herkullisia Viking Linen joulubuffetin annospaloja puuveneissä ja lasikupeissa
Herkullisia buffetin annospaloja puuveneissä ja lasikupeissa

Joulupöydän rakentamisessa oli kuunneltu matkustajien toiveita ja uutuusannoksina Viking Line joulubuffet 2021 piti sisällään esimerkiksi glaseerattua tofua, inkivääriä ja tähtianista. Uusia makuelämyksiä etsivä pääsi maistelemaan esim. ruusunmarja-pippurisilliä tai katajanmarjoilla ja rosmariineilla maustettua ginisilliä.

Janne Lindholm, joka vastaa Viking Linen joulubuffetin suunnittelusta, kertoi, että myös laivojen keittiömestarit ovat tuoneet ideoitaan joulupöytään niin kuin myös Ruotsin kokkimaajoukkue, jonka kanssa Viking Line on tehnyt yhteistyötä jo pitkään. ”Mieltymykset naapurimaissa ovat melko samanlaisia, mutta ruotsalaiset eivät ole laatikkoihmisiä siinä missä me suomalaiset. Ruotsalaiselle joulu ei tule ilman janssoninkiusausta, paahtokylkeä ja lihapullia” kertoi Lindholm.

Joulubuffetin alkupaloja Viking Linella: mätiä, lohta ja rosollia
Joulubuffetin alkupaloja, mätiä, lohta ja rosollia

Suurin osa Viking Linen joulubuffetin raaka-aineista on peräisin Suomesta ja lähialueilta eli Ruotsista, Virosta ja Pohjois-Euroopasta. Kinkut ovat ruotsalaisia, kananmunat ja maidot tulevat suomalaisilta tiloilta ja lohet saatavuuden mukaan Ruotsista tai Norjasta. ”Valtavien volyymien vuoksi aina ei ole mahdollista käyttää pieniä paikallisia tuottajia, koska harva heistä pystyy toimittamaan näin isoja määriä laadun kärsimättä” Lindholm kertoi.

Ruoan esillepanoa on kehitetty ja annoskokoa pienennetty ruokahävikin vähentämiseksi. Noin viidennes joulubuffan ruoista tarjotaan valmiina annospaloina esimerkiksi pieniin puuveneisiin rakennettuina. Taktiikka tuntui toimivan ja oli kaiken lisäksi hygieenistä.

Viking Linen joulubuffetissa tarjoiltiin suomalaista ruokaa ruotsalaisella twistillä ja lapsille löytyi myös mm. ranskanperunoita, nugetteja ja kananpoikia Ville Vikingin pöydästä. Joulukuusen muotoisen karkkihyllyn irtomakeiset tyydyttivät makeannälän kenties jopa jälkiruokaa paremmin.

Joulubuffet on tarjolla kaikilla Viking Linen laivoilla 18.11. alkaen ja ainakin M/S Gabriella laivan buffet-ravintola välitti joulutunnelman erinomaisesti.

Joulukoristelua ja irtomakeisia Viking Line M/S Gabriella
Joulukuusi, jonka hyllyt on koristeltu irtomakeisilla

Lue lisää ruoista ja ravintoloista blogissani!

Sinua voisi myös kiinnostaa, miltä Tukholman risteily Viking Linella näytti 14 vuotta sitten, vuonna 2007.

Tai miltä Silja Linen joulubuffet näyttää tänä vuonna.

Voit myös lukea tämän postauksen englanniksi

Tilaamalla YouTube-kanavani, tulet näkemään myös mm. miltä Silja Linen joulubuffet näyttää tänä vuonna! Seuraa myös somessa –

2 Comments

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *